Jump to content
PyroForum.nl

Justus01

Gebruikers
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1.443 profile views

Justus01's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Houd er wel rekening mee dat formaldehyde behoorlijk giftig is en bewezen carcinogeen. Niet iets wat je binnen wilt doen zonder behoorlijke afzuiging dus..
  2. Justus01

    Filmpjes

    Als je ziet wat ze in Rusland allemaal voor elkaar krijgen dan vind ik dit nog redelijk normaal :P
  3. Het blijft toch een kwestie van voorkeur denk ik. Mijn huidige motortjes (ID 16 mm en 5 mm nozzle-opening doen het meer dan 19 uit 20 keer prima. De kleine ID zorgt waarschijnlijk voor minder drukopbouw (vergeleken met de pijlen van boutnek).
  4. Hoezo is standaard 75/15/10 niet te gebruiken met een nozzle? Ik heb zelf al tal van succesvolle pijlen gemaakt met deze verhoudingen hoor (en het was goede kwaliteit BP) Het blijft gewoon een kwestie van experimenteren om de juiste nozzle-opening te vinden.
  5. Goed, vandaag maar eens begonnen met opruimen en herinrichten van het pyro-hok. Blijkbaar verzamel je in een jaar tijd heel wat rotzooi in de vorm van compo's, half afgemaakte shells en allerlei verbruiksartikelen Nu is er wel ineens een heleboel ruimte ontstaan om weer flink aan de slag te gaan nu de dagen weer kouder worden.
  6. Graag gedaan Wat bedoel je precies met je bakje? Plastic wordt niet aangetast door loog hoor.
  7. Het heeft geen zin om te benevelen met choroform, aceton, deo of wat dan ook (bovendien is chloroform verdacht carcinogeen, dus het is ook niet echt heel gezond om in chloroformdampen te staan). Het enige wat goed werkt is veel luchten en eventueel een bak met kalk of NaOH (oplossing) neerzetten om de HCl-dampen te absorberen.
  8. Justus01

    10 shots cake

    Ik heb ook regelmatig meegemaakt dat mijn flash niet werd ontstoken. Ik neem aan dat je normaal viscolont gebruikt? Wat ik heb gedaan is in ieder geval zorgen voor voldoende 'naakt' lont in de bombette (dus voldoende contact met de flash). Soms kan een klein beetje BP toevoegen, en vervolgens de flash + stars, ook helpen (als je wat slechtere kwaliteit, dus minder goed ontsteekbare flash hebt). Het lont ontsteekt dan de BP, welke vervolgens de flash ontsteekt. Sindsdien heb ik nooit meer last van weigerende bombettes . Hoeveel flash en stars hebt je precies gebruikt, aangezien de stars allemaal blind sloegen?
  9. Justus01

    koeno100

    Welkom Koen! Buskruit is altijd een mooi begin, dus succes ermee en ik hoop dat je veel kennis opdoet op het forum. Het modificeren van commercieel vuurwerk wordt hier niet zo gewaardeerd, al vind ik de analyse van dit vuurwerk altijd wel leerzaam. Desalniettemin: oppassen.
  10. Justus01

    10 shots cake

    En blijkbaar worden de tails ook gewoon ontstoken, dus daar ligt het probleem waarschijnlijk niet. Het zou inderdaad wel kunnen dat de tail-compo heeft losgelaten van de bombette, zoals Sharkie al zei. Heb je al eerder op deze wijze dit type bombettes gemaakt (met tail, etc.) aangezien je zei dat je eerder al foutloze bombettes had gemaakt?
  11. In principe is de beste test op zetmeel nog steeds de jodiumproef (wat in principe het simpelste testje ooit is). Niet blauw = geen zetmeel (roodkleuring o.i.d. kan wel). Het thermisch afbreken van zetmeel tot dextrine in de oven gaat natuurlijk in een aantal stappen. Het zetmeelpolymeer wordt langzaam afgebroken tot steeds kleinere stukken (oligomeren). Op den duur worden deze fragmenten klein genoeg om weer oplosbaar te worden in water. Het liefst wil je op dat moment stoppen met verhitten omdat je dan lange fragmenten hebt (binden beter dan de kortere) die wél wateroplosbaar zijn. Maltodextrine bestaat in feite ook uit deze oligomeren, maar deze zijn bij mijn weten veel korter dan 'home-made dextrine' (minder glucose-eenheden), wat waarschijnlijk de reden is waarom sommigen van ons slechte ervaringen hebben met maltodextrine. Ikzelf ben overigens ook niet zo'n fan van het ik-wil-niet-dik-worden-maar-wel-heel-zoete-koffie-drinken-goedje. Mijn uit zetmeel gemaakte dextrine doet het veel beter.
  12. Als je zowel dex en arab. gom gaat gebruiken als binder dan krijg je wel een overmaat brandstof (t.o.v. je oxidator). Dit beïnvloed de brandsnelheid en ook vlamtemperatuur negatief lijkt me. Normaal, niet gemodificeerd of nabewerkt maiszetmeel lost inderdaad (bij kamertemp.) niet op in water.
  13. Justus01

    10 shots cake

    Waarschijnlijk gewoon 70/30 flash met wat titanium erdoorheen.
  14. Oke daar ben ik het inderdaad wel mee eens. Maar dat wil nog niet zeggen dat in deze periode van het jaar (en zeker dít jaar) de politie veel sneller actie zal ondernemen dan wanneer het hoogzomer is. Er zijn nu simpelweg veel meer mensen bezig met het opsporen van 'bommenmakers'. Ik vraag me af of de taskforce überhaupt wel het hele jaar door actief zal blijven (gezien de kosten die een dergelijk grapje met zich meebrengt).
  15. Zolang je buiten de periode nov-dec tot jan-feb koopt is er meestal niets aan de hand. Rond deze tijd kun je gewoon verwachten dat ze extra alert zijn. Bovendien geloof ik niet dat de politie zomaar aan mag kloppen om te vragen waarom iemand spullen op internet koopt (ze mogen zonder speciale redenen de webwinkel niet verplichten om informatie te geven over hun klanten).
×
×
  • Create New...