Jump to content
PyroForum.nl

KCl)3knallah

Gebruikers
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

3 Followers

Contact Methods

Recent Profile Visitors

4,146 profile views
 1. KCl)3knallah

  Rookbommen

  Ik loop er anders gewoon vrolijk door heen hoor... Niks giftigs aan volgens mij. Het wordt echter een ander verhaal als je er zwavel door gooit...
 2. KCl)3knallah

  Geur van HCl

  Ik had toen nog maar 1 bakje, eentje met een soort verflaagje erop, dit word er natuurlijk gewoon afgevreten. Met O&N bewaarde ik BP hierin .
 3. KCl)3knallah

  Geur van HCl

  Ja ik weet, maar ik had geen idee hoe ik anders van de geur af moest komen... Ik heb inderdaad een NaOH bad er neergezet (gewoon omdat ik aan het eind van mijn latijn was...), het is nu al veel beter alleen jammer dat men bakje naar de kl*te gaat zo , ik denk dat de geur wel weg is voor volgende week . Thx voor je reactie Justus.
 4. KCl)3knallah

  Geur van HCl

  Nee, het is enkel in glazen bekers geweest en ik had de hele tijd mijn werkplek bedekt met triplex die buiten staat wanneer ik niet werk. Mjah, het ruikt hier een beetje als het scheikunde lokaal op school jammer dat men ouders niet zulke scheikunde/natuurkunde fans zijn... Ik heb trouwens nu ook geprobeert de plek te benevelen met CHCl3 en ook met aceton, luchten, geen effect . grzz
 5. KCl)3knallah

  Geur van HCl

  Hallo medeforumgebruikers, ik heb laatst gewerkt met HCl en nu ruikt mijn werkplaats hier helemaal naar, hier heb ik persoonlijk geen moeite mee, erger nog, ik vind het juist heerlijk ruiken... mijn ouders daarentegen zeggen dat ze hun ogen en longen voelen branden als ze binnen komen en willen dat ik de geur kwijtraak. Ik heb de garage deur al een dag open laten staan, deo rondgespoten, NaClO rondgespoten, ethanol rondgespoten, maar de geur blijft maar hangen. Iemand enige behulpzame inbreng? grzz
 6. KCl)3knallah

  Sterren compositie

  @midge Ik weet dat ik niet danny heet, maar ik kan je vertellen dat ik dit jaar voor het eerst gekochte dex gebruikte en het haatte. Maltodex heb ik veel leukere herrinneringen aan en zal ik ook voortaan weer gebruiken in plaats van gewone dex.
 7. KCl)3knallah

  O&N 2011-2012

  Net alles afgestoken met m'n vader die erg onder de indruk was: de eerste shell flowerpotte maar zag er uit als een prachtige starmine, en me pa was zo van: o.0 'Heb je die zelfgemaakt?! Je hebt daar wel meer van, toch?!?' xD Hier is het was lijstje van wat ik in totaal had zelf gemaakt: 10x 2'' tigertail ballshell.(hier heb ik er nog wat van over). 10x 2'' white ring ball shell. 10x 2'' canshell salute. 10x 2'' canshell 1gr salute inserts. dat waren de shells. 10 keer 2,5'' 1gr. salute inserts ballshell op 16mm BP coreburner. 10x white stars 2'' can shell op 16mm BP coreburner. 10x 2'' salute can op 16mm BP coreburner. 20x 2'' TT to yellow flash canshell op 16mm coreburner. 10x 2'' TT to white flash canshell op 16mm coreburner. 50x 3gr KClO3/Al 70/30 flash knallers, de buurjongens waren hier erg van onder de indruk en stonden er op om er een paar te kopen (ze staken ze ook meteen af nadat ze ze hadden gekocht... dom? Ja!)( hier heb ik er nog een stuk of 15 over). 25x 10gr BP knallers, erg lekker, geen enkele over. 10x 50gr KNO3/Al/S knallers. Wat bermuda's ~40 met NaNO3/Mg/S 55/40/5. Verder had ik wat starmines, stingers en commercieel vuurwerk (waarvan men vader het meeste had gekocht), van het commerciele vuurwerk heb ik nog wat rotjes over en ik had 600 rotjes doorgelont, was erg lekker en ik had 2x 25 schots cakes gemaakt met wat thunderkings. Ik schiet morgen het overige af, mogelijk laat ik men pa filmen .
 8. KCl)3knallah

  kogelmolen pyro-stuuf

  Laatste actie van svenscf16: 12 mei 2011, 't lijkt me sterk dat je een reactie krijgt.
 9. KCl)3knallah

  10 shots cake

  Haha, lekkere cake lontje! Wat heb je als, uhm, doorlont-lont(?) gebruikt?
 10. KCl)3knallah

  Flash powder theorie vs praktijk

  Kan dit niet beter bij 'composities' staan? Dat terzijde kwijl ik gewoon als ik die KClO4 flash zie, jammer da ik geen KClO4 heb .
 11. KCl)3knallah

  Even voorstellen!

  Hey, nog een leeftijdsgenoot en mede KClO3 gebruiker! (Ja KClO3 met S is niet een goed idee ) Welkom, ik zie uit naar je filmpjes! ^_^
 12. KCl)3knallah

  Huis Tuin En Keuken Trucjes

  Het verbaasd mij trouwens dat hier nog niet het o zo handige tipje is geweest van een kookpotje gemaakt van een bier-blik (of ander blik), gewoon even met een blikopener langs het randje en je houd een mooi kookpotje van nog geen 20 cent over en nee, je hebt dan geen scherpe rand nog over waar je langs hebt gesneden. Ik zelf gebruik deze om zouten uit te koken (niet doen met NH4NO3!!!), op een door hardbass genoemd spiritusbrandertje (de tweede versie, is overal te vinden op internet hoe je er een moet maken; type in: 'How to make an alcohol *burner/stove/watdan ook*'. Verder heb ik volgens mij niet veel andere dingen die erg behulpzaam zijn denk ik .
 13. KCl)3knallah

  Gespikede KNO3 knaller

  KClO3 knallers maak ik nooit groter dan 7 gram hoor Char , enige grote knallers die ik maak zijn met nitraatzouten waarbij ik meestal nog een mespuntje boorzuur bij in gooi (ik heb nu ook labgrade CuO, dus even experimenteren denk... ).
 14. KCl)3knallah

  Gespikede KNO3 knaller

  Thanks voor de reacties , ik kan wel verschil merken met KClO3 flash (heb nog nooit KClO4 ook maar voor me ogen gezien dus... ), hele doffe; low-pitched dreun welke een echte klap op je borst geeft, KClO3 is scherper (geeft een heel raar 'ricochet'-achtig fluit geluid als echo). Idd 33 gram .
 15. KCl)3knallah

  Gespikede KNO3 knaller

  Hey iedereen . Om weer even gewent te raken aan het spiken had ik een paar knallers gemaakt, een paar met BP en een flash, de laatste heb ik gefilmd met hier het resultaat. <object height="360" style="height: 390px; width: 640px" width="640"><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="360" src="http://youtube.com/v/U5AK9vUECg8?version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640"></embed></object> Koker: 2 A4'tjes over de lengte gevouwen en vastgezet met tape. Plugs: in totaal 4 tissue papiertjes en een beetje stopkruit er los tussen (verpoederd kattengrind, daar verspil ik geen bentoniet aan). Spiking touw: katoen voor haken (soort brijen, was hobby van me...). Lont: 2mm visco: ~13 seconden. Flash: KNO3/Al/S 60/25/15, KNO3 is 30µm gok ik zo (twee uur in ball mill); Al is 2µm GD; S ongeveer zelfde partikel grootte als KNO3. Vandaag eens gekeken wat er van over was: snippers papier. Ben ik iets vergeten? <a href="http://tinypic.com?ref=2vv0v13" target="_blank"><img src="http://i39 [B][ GEBRUIK MAKEN VAN EXTERNE UPLOADERS IS NIET TOEGESTAAN, UPLOAD BESTANDEN DIRECT OP HET FORUM ][/B]2vv0v13.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a> Weet iemand trouwens of deze harder is dan de gemiddelde 'supervlinder'/'cobra6'/etc.? Ik dacht dat dit leuk zou zijn met jullie te delen, heb ook al weer 4 pijlen gemaakt maar ik moet mijn 16mm motortjes nog verbeteren (maakte eerst 14mm). Please don't hate.
×