Jump to content
PyroForum.nl

KCl)3knallah

Gebruikers
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KCl)3knallah

  1. KCl)3knallah

    Rookbommen

    Ik loop er anders gewoon vrolijk door heen hoor... Niks giftigs aan volgens mij. Het wordt echter een ander verhaal als je er zwavel door gooit...
  2. Ik had toen nog maar 1 bakje, eentje met een soort verflaagje erop, dit word er natuurlijk gewoon afgevreten. Met O&N bewaarde ik BP hierin .
  3. Ja ik weet, maar ik had geen idee hoe ik anders van de geur af moest komen... Ik heb inderdaad een NaOH bad er neergezet (gewoon omdat ik aan het eind van mijn latijn was...), het is nu al veel beter alleen jammer dat men bakje naar de kl*te gaat zo , ik denk dat de geur wel weg is voor volgende week . Thx voor je reactie Justus.
  4. Nee, het is enkel in glazen bekers geweest en ik had de hele tijd mijn werkplek bedekt met triplex die buiten staat wanneer ik niet werk. Mjah, het ruikt hier een beetje als het scheikunde lokaal op school jammer dat men ouders niet zulke scheikunde/natuurkunde fans zijn... Ik heb trouwens nu ook geprobeert de plek te benevelen met CHCl3 en ook met aceton, luchten, geen effect . grzz
  5. Hallo medeforumgebruikers, ik heb laatst gewerkt met HCl en nu ruikt mijn werkplaats hier helemaal naar, hier heb ik persoonlijk geen moeite mee, erger nog, ik vind het juist heerlijk ruiken... mijn ouders daarentegen zeggen dat ze hun ogen en longen voelen branden als ze binnen komen en willen dat ik de geur kwijtraak. Ik heb de garage deur al een dag open laten staan, deo rondgespoten, NaClO rondgespoten, ethanol rondgespoten, maar de geur blijft maar hangen. Iemand enige behulpzame inbreng? grzz
  6. gisteravond ongeluk gehad met 4,5gr TATP (niet opgesloten!), ik miss nu ongeveer 25% van mijn gehoor in mijn linkeroor...

    1. Etpeng

      Etpeng

      ja ik mis 2 vingers en een oor kapot en 1 bijna ,mijn oren zijn weer goed gekomen.

      Maar 1.5 gr droge tatp wat knalde door een zak lang en dun 30 cm lang (worstzak)

      Doorknipte met tangetje direct felle peng.

      Tatp is 30 keer minder stabiel dan nitroglycerine en perfect voor blasting caps

      pas op !!

       

  7. @midge Ik weet dat ik niet danny heet, maar ik kan je vertellen dat ik dit jaar voor het eerst gekochte dex gebruikte en het haatte. Maltodex heb ik veel leukere herrinneringen aan en zal ik ook voortaan weer gebruiken in plaats van gewone dex.
  8. Had beste O&N EVAR!!

  9. Net alles afgestoken met m'n vader die erg onder de indruk was: de eerste shell flowerpotte maar zag er uit als een prachtige starmine, en me pa was zo van: o.0 'Heb je die zelfgemaakt?! Je hebt daar wel meer van, toch?!?' xD Hier is het was lijstje van wat ik in totaal had zelf gemaakt: 10x 2'' tigertail ballshell.(hier heb ik er nog wat van over). 10x 2'' white ring ball shell. 10x 2'' canshell salute. 10x 2'' canshell 1gr salute inserts. dat waren de shells. 10 keer 2,5'' 1gr. salute inserts ballshell op 16mm BP coreburner. 10x white stars 2'' can shell op 16mm BP coreburner. 10x 2'' salute can op 16mm BP coreburner. 20x 2'' TT to yellow flash canshell op 16mm coreburner. 10x 2'' TT to white flash canshell op 16mm coreburner. 50x 3gr KClO3/Al 70/30 flash knallers, de buurjongens waren hier erg van onder de indruk en stonden er op om er een paar te kopen (ze staken ze ook meteen af nadat ze ze hadden gekocht... dom? Ja!)( hier heb ik er nog een stuk of 15 over). 25x 10gr BP knallers, erg lekker, geen enkele over. 10x 50gr KNO3/Al/S knallers. Wat bermuda's ~40 met NaNO3/Mg/S 55/40/5. Verder had ik wat starmines, stingers en commercieel vuurwerk (waarvan men vader het meeste had gekocht), van het commerciele vuurwerk heb ik nog wat rotjes over en ik had 600 rotjes doorgelont, was erg lekker en ik had 2x 25 schots cakes gemaakt met wat thunderkings. Ik schiet morgen het overige af, mogelijk laat ik men pa filmen .
  10. Laatste actie van svenscf16: 12 mei 2011, 't lijkt me sterk dat je een reactie krijgt.
  11. Net wat quickmatch getest: BAM #shells

  12. Haha, lekkere cake lontje! Wat heb je als, uhm, doorlont-lont(?) gebruikt?
  13. Kan dit niet beter bij 'composities' staan? Dat terzijde kwijl ik gewoon als ik die KClO4 flash zie, jammer da ik geen KClO4 heb .
  14. Hey, nog een leeftijdsgenoot en mede KClO3 gebruiker! (Ja KClO3 met S is niet een goed idee ) Welkom, ik zie uit naar je filmpjes! ^_^
  15. Het verbaasd mij trouwens dat hier nog niet het o zo handige tipje is geweest van een kookpotje gemaakt van een bier-blik (of ander blik), gewoon even met een blikopener langs het randje en je houd een mooi kookpotje van nog geen 20 cent over en nee, je hebt dan geen scherpe rand nog over waar je langs hebt gesneden. Ik zelf gebruik deze om zouten uit te koken (niet doen met NH4NO3!!!), op een door hardbass genoemd spiritusbrandertje (de tweede versie, is overal te vinden op internet hoe je er een moet maken; type in: 'How to make an alcohol *burner/stove/watdan ook*'. Verder heb ik volgens mij niet veel andere dingen die erg behulpzaam zijn denk ik .
  16. KClO3 knallers maak ik nooit groter dan 7 gram hoor Char , enige grote knallers die ik maak zijn met nitraatzouten waarbij ik meestal nog een mespuntje boorzuur bij in gooi (ik heb nu ook labgrade CuO, dus even experimenteren denk... ).
  17. Drukke planning voor O&N, z.s.m. blackmatch maken! #pyropower #schoolsucks

  18. Thanks voor de reacties , ik kan wel verschil merken met KClO3 flash (heb nog nooit KClO4 ook maar voor me ogen gezien dus... ), hele doffe; low-pitched dreun welke een echte klap op je borst geeft, KClO3 is scherper (geeft een heel raar 'ricochet'-achtig fluit geluid als echo). Idd 33 gram .
  19. Hey iedereen . Om weer even gewent te raken aan het spiken had ik een paar knallers gemaakt, een paar met BP en een flash, de laatste heb ik gefilmd met hier het resultaat. <object height="360" style="height: 390px; width: 640px" width="640"><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="360" src="http://youtube.com/v/U5AK9vUECg8?version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640"></embed></object> Koker: 2 A4'tjes over de lengte gevouwen en vastgezet met tape. Plugs: in totaal 4 tissue papiertjes en een beetje stopkruit er los tussen (verpoederd kattengrind, daar verspil ik geen bentoniet aan). Spiking touw: katoen voor haken (soort brijen, was hobby van me...). Lont: 2mm visco: ~13 seconden. Flash: KNO3/Al/S 60/25/15, KNO3 is 30µm gok ik zo (twee uur in ball mill); Al is 2µm GD; S ongeveer zelfde partikel grootte als KNO3. Vandaag eens gekeken wat er van over was: snippers papier. Ben ik iets vergeten? <a href="http://tinypic.com?ref=2vv0v13" target="_blank"><img src="http://i39 [B][ GEBRUIK MAKEN VAN EXTERNE UPLOADERS IS NIET TOEGESTAAN, UPLOAD BESTANDEN DIRECT OP HET FORUM ][/B]2vv0v13.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a> Weet iemand trouwens of deze harder is dan de gemiddelde 'supervlinder'/'cobra6'/etc.? Ik dacht dat dit leuk zou zijn met jullie te delen, heb ook al weer 4 pijlen gemaakt maar ik moet mijn 16mm motortjes nog verbeteren (maakte eerst 14mm). Please don't hate.
  20. Omfg moet nog zo veel doen voor O&N :P, gewoon chill doen man #xmasspirit

  21. In principe kristalliseer ik eigenlijk iedere keer dan de minder oplosbare stoffen totdat ik een oplossing over houd van NaNO3, maar blijkbaar werkt dit niet geweldig dus. :unsure:
  22. Even een topic-bump voor mensen die dit willen proberen: Gebruik de NaNO3 niet die geproduceerd wordt bij deze methode! Ik heb dit geprobeert en voor productie van enkel KClO3 is het goed, maar ik kon maar niet het chloraat van de NaNO3 krijgen blijkbaar (ik had het uitgedroogt en daarna twee keer gezuiverd door middel van rekristallisatie, waar trouwens ook weer wat KClO3 vanaf kwam ) , ik had namelijk wat van die gele comp geprobeerd te maken, maar deze werden ineens warm en ontbranden ineens! (Ik probeerde het eerst met 10 gram compo gelukkig...) Het lag niet aan het metaal poeder in de comp, want dat ik het later probeerde door TT te maken (weer eerst 10 gram) gebeurde bijna het zelfde (alleen veel trager). Dat terwijl dit niet gebeurde met NaNO3 geproduceerd door middel van de NH4NO3+NaOH methode.
  23. Ik ben blijkbaar de enige die heeft gestemd voor 'iets anders' in het laatste poll, dus laat ik mijn keuze verklaren. Eerder was het voorgesteld dat in plaats van een beoordeling van gebruikers op basis van vijf sterren, ze op kennis per onderdeel worden beoordeeld (zoals iemand is geweldig in het bouwen van shells maar snapt niks van HE's en dergelijke). Nu lijkt het mij het mooist als iemand enkel kan terugzien wat de 'klasse' was van de persoon die je bericht ge-liked/-disliked heeft.
  24. Dat ik daar niet eerder aan dacht . Ik gebruikte tig weegschalen en een bakje zout met een totaalgewicht van 100 gram... Dankje voor de suggestie .
  25. Blauwe boeketten ?! Dat lijkt me erg sterk met wat hij zegt te gebruiken, waar komt dat citaat vandaan?
×
×
  • Create New...