Jump to content
PyroForum.nl

maart

Gebruikers
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

maart's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. maart

    Senko Hanabi

    Ned van skylighter had ook problemen en kreeg ook geen vonken of gloeiende masa aan de tip. Hij heeft eerst het percentage houtskool opgevoerd, maar dit hielp niet. Hierna is hij gaan testen met verschillende percentages KNO3. Hij eindigde uiteindelijk bij de volgende compo; Component Parts Percent Potassium Nitrate 12 52% Charcoal 4.5 20% Sulfur 6.5 28% Totals 23 100% Misschien lukt het hiermee wel Boutnek? Ned's papier lijkt iig niet op tissues, dus dit zou het effect ook nog eens kunnen verbeteren.
  2. maart

    Metalen millen

    Super experiment, mooi resultaat! Kan de lol begrijpen om alles zelf te maken en dat de weg ernaartoe ook al de lol van de hobby is. Dat je chroom stalen ballen nog heel zijn geloof ik wel, maar hoe is het gesteld met de binnenkant van je trommel? verder heb ik zelf al eens gedacht (maar nog niet zelf geprobeerd) om alu folie in fijne strookjes te krijgen door dit door een papierversnipperaar heen te halen. Mocht dit lukken, dan kun je vervolgens de strookjes met een kruidenschaar fijn knippen. Dan hou je stukjes van circa 2x2 mm over en dit vergt niet zo heel veel tijd denk ik. Het alu folie knippen met die kruidenschaar gaat iig prima. Succes verder met experimenteren.... :)
  3. Zat net discovery te kijken en zag een voorstukje over een nieuwe serie "Pyros", welke Vanaf 9 okt te zien is. Ben benieuwd of het iets is. http://www.yourdiscovery.com/nl/web/pyros/
  4. Weet niet wat deze mannen in huis hadden, maar genoeg voor een leuk oud en nieuw..... Mensen van dit Forum?
  5. maart

    Filmpjes

    Zeker een leuk filmpje!
  6. Ook ik vind het erg jammer dat de HE hoek nu onzichtbaar is, was leuk om eens in rond te neuzen. Maar met enkele jaren pyro hobby ben ik nog niet op het punt beland dat ik me met HE bezig wil houden. Uiteraard verschilt dit per persoon. Juist om deze reden kan ik er ook achter staan dat niet voor elke nieuwkomer alles te lezen is over HE's. Wel vind ik ook dat er een "HE do and don't" topic zichtbaar zou moeten zijn die wijst op alle gevaren, zonder inhoudelijk in te gaan op andere zaken. Op deze manier kun je toch een stukje veiligheid inbouwen zonder dat newbees meteen aan de slag kunnen. Als ze dan ergens anders op het web wel info kunnen vinden, dan in ieder geval met wat begeleidende veiligheid uit bovengenoemde topic.
  7. maart

    10 shots cake

    Mooi stukje vuurwerk Lontje! En was de hoogte van de knallers dit keer wel goed? Hoe hoog schoten ze?
  8. maart

    Goed lijmpistool

    Sharkie, Google even op lijmpatroon en hobby oid en je vind genoeg aanbieders die de patronen als briefpost kunnen versturen. Bijv. hobbyhuis.nl
  9. Ook ik wens iedereen fijne kerstdagen toe en een knallende jaarwisseling. En zoals Lontje al terecht aanhaalde; alle mods bedankt voor jullie inzet!
  10. Is een van jullie wel eens in de problemen gekomen door het afsteken van zelf gefabriceerde devices met oud en nieuw zelf (na twaalven dus)?
  11. Zo, vandaag eindelijk weer eens een hoop topics door kunnen lezen. Vorige week maandag amandelen eruit laten halen en voel me nu met stevige pijnstillers weer redelijk. Wat een rot operatie zeg, is niet over na een dagje ijsjes eten. Ben blij dat er pijnstillers bestaan! Zal nog wel even duren voordat ik weer het schuurtje in kan....
  12. maart

    Waar woon je?

    Zuid Holland, Zoals BMW.M3 ook al zei; Half uurtje van Utrecht. Half uurtje van Den Haag. Half uurtje van Rotterdam. (Bermuda triangle...?!)
  13. Spider, succes met moderaten. Alvast dank voor de tijd en inzet. En kennis is macht.. Maar zo'n ban knop ook wel een beetje, toch?! ;-)
  14. Een hoop te lezen inderdaad. Ook namens mij dankUwel.....! ;-)
  15. maart

    Wand diktes

    Charcoal, dikte/lengte verhouding maakt niet uit. Uiteraard hoeveelheid kruit wel. Het gaat erom dat de dunnere/minder sterke kokerwand eerder scheurt, waarbij de vrijkomende drukgolf iets meer lang gerekt is. Dit soort knallen lijken(!) zwaarder/harder te zijn, ref "blue aluminium" topic. Dikke koker met zware eindstoppen geven een hoge interne drukopbouw voordat deze scheurt dus een kortere drukgolf. Dit soort knallen zijn hard, maar zijn ook scheller (waarvan je een piep in je oren krijgt). Voor trage compo's heb je uiteraard een dikkere koker met stevige eindstoppen nodig om uberhaupt tot zo'n drukopbouw te komen dat het als een knal klinkt. Er staat ergens op het forum een filmpje over drukgolven etc (en invloed van additieven aan flash ivm snelheid en gevoeligheid), leerzaam om eens te bekijken!?
×
×
  • Create New...