Jump to content
PyroForum.nl

Blowtourgh

Gebruikers
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Blowtourgh

  1. StrontiumCarbonaat met parlon. 4% StrontiumCarbonaat en 96% Parlon ? Lijkt mij inderdaad vragen om een zeer lange delay Ook de gekleurde glitters zijn al bekend hoor. Kijk even op volgende website : http://pyrodata.com/composition/stars/glitters Die compos hebben hun degelijkheid al bewezen, sommige sassen vragen nu eenmaal wel om moeilijk te vinden chemicalien.
  2. Indien je warning niveau op 100% zit, bestaat dan nog de mogelijkheid om je te registreren met een ander email adres? Ofwel je huidige account verwijderen en daarna opnieuw aanmaken ? Zoals sjeef aanhaalt, een gewaarschuwd man is er 2 waard.
  3. De links werken van pyro-stuff.com willen wel werken bij mij. En het DPC forum werkt ook nog. (Onzinnig bericht, komt weinig informatie uit. Kan verwijderd worden binnen paar dagen.)
  4. KMnO4 bij google geeft dadelijk Aquarium resultaten, de hoeveelheid dat hier dan gebruikt wordt is niets vergeleken in pyro. KMnO4 wordt eigenlijk NIET in pyro techniek gebruikt, omdat het te onvoorspelbaar is. KClO4 wordt op vele plaatsen verkocht, vraag maar eens aan je bronnen voor Al poeders, die zouden ook KClO4 moeten hebben. en dit wordt gigantisch wel veel in pyro techniek gebruikt. Kan je niet aan KClO4 komen, ga dan opzoek achter kaliumchloraat. Laat die zwavel maar weg indien je het ooit in sier devices wilt gebruiken ipv bommen te maken. Heb je geen goede ervaring met deze compo? waren al je chemicalien "correct"? want in de compo wordt er verondersteld om een Al Dark variant te gebruiken wat je precies al niet had. Iedereen vind dit een goede compo, nooit iemand over horen klagen. Deze compo staat beter bekent al een Nitraat slow flash. Je schrijft ook dat dit een van je eerste compo's wat je maakte, NIET GOED BEZIG. zeg ik hierop. Ik lijk misschien een beetje streng, maar ik zie liever pulverone of andere meal testen dan binnenkort foto's te zien waar iemand flash aan het mixen is en zijn hand/arm verliest.
  5. Aangezien er zoveel mensen een elektronische afvuring hebben, is er misschien iemand geintreseerd in ontstekers zelf?Ik heb er hier nog een heleboel liggen. 12V/0,5A tijd = 0.1Sec. Intresse ? Stuur maar een PM dan. EDIT: Ik zie dat vele mensen een AA batterij gebruiken. Bij 6V en 9V zal de onststeking ook werken maar de tijdsduur van actievatie zal iets langer duren.
  6. Aangezien ik een aantal PM's kreeg met de vraag voor foto's zal ik die hier posten. De betreffende shell casings zijn geproduceert in China. De casings gaan tot 6Inch, die 12Inch is maar een voorbeeld.
  7. Men kan mij nog altijd PM's sturen. Niet twijfellen, doen !
  8. Ik weet niet bij welke sterren bij welke temperatuur ze onsteken. Die 1Meter was maar voor een voorbeeld te geven, op 1Meter van je break punt zullen ze niet meer ontsteken. Ik heb nog nooit zwart gebrande puntjes van de sterren terug gevonden in een casing wat op de grond ligt na het schieten van die shell. Heeft iemand anders ooit resten van sterren gezien op de karton? In een shell gaat het niet snel, zeer snel tot giga snel of hoe mag ik dat zeggen?Je break sas heeft ongeveer een uiteenzettingsvermogen van X 3000 ! (theoretisch : als je een 2" (5cm Diameter) afsteekt heeft deze een break van 15M, dit is niet overdreven.) Ze ontsteken niet in de shell omdat je breaksas te snel zal opgebrand zijn, de hete gassen van deze breaklading zullen je sterren doen ontsteken.
  9. Sorry nu pas gezien dat het onsteken van sterren hierop neerkwam. Heb je ooit een shell casing terug gevonden? Ik heb hier nog nooit resten in gezien van sterren die aan de binnenkant zijn ontstoken/opgebrand. Er zijn wel meerdere slow-motion filmpjes die dit standpunt ondersteunen. De meeste sterren hebben ook een zeer goede priming laag rond omdat het in de shell allemaal zeer snel gebeurt. Deze priming zal ook pas aangaan wanneer de ster de shell is aan het verlaten.(Als de ster snel tot 1meter ver van de center of break geraakt (te hevig breaken) zal deze niet meer kunnen ontsteken.) Het pasten dient dan volgens mij voor de boeket breedte optimaal te maken, overal rechtlijnig te breaken.
  10. Sterren ontsteken buiten het device/shell ! wordt (volgens mij) tevaak gezegd op het forum om dat nog te vragen. Weten we waarom die tisseu wordt gebruikt ? (staat nietveel van op het forum)
  11. Ik mill nog altijd met knikkers, daar is niets mis mee voor MP te malen. Ik heb nog nooit glas schilfers gezien. Nu dat je al een mooi brandsnelheid verschil hebt kan je er nog eens 2 tot 4% dextrine bij doen, en opnieuw in de mill voor een paar uurtjes. Als dit uit je mill komt voeg je er 10% water bij tot je een licht vochtige deegbal hebt. Duw deze compo nu door een zeef en laat dit maar paar dagen drogen, gefeliciteerd ! Je Pulverone is gelukt hiermee kan je shell's omhoog duwen of je kan het als burst gebruiken.
  12. Nadat je de chem's had gewogen en gezeefd heb je green powder dit brand ook. Een LUCIFER (google) geeft ook een hete ontsteking. Je compositie na die 2 uurtjes ball mill brande toch beter?, ik zie dan niet een probleem Nu alleen nog paar uurtes langer in de mill en je heb goed Meal Powder. Het zou kunnen dat je kogelmolen niet goed maalt omdat hij te vlug draait. Dit zou je kunnen test je door een lege molen(alleen knikkers) te draaien en luisteren of de media lekker schuurt in plaats van dat je trommel heen en weer ligt te schudden door de centrifuge krachten. Had je al gedaan, lees even je post na alvorens het knopje "post" te klikken. Ben je niet zeker plak het dan even in word ofzo, deze geeft een sugestie voor lucifer. Een ventilator motor?, ik hoop geen klein pc ventilatortje. Deze zal het snel de pijp aan maarten geven. Er bestaan leuke 24V DC motors, door de spanning op te drijven kan je het toerental bepalen van je mill jar.
  13. Op het werk passen wij deze methode toe om onze piepschuim berg weg te werken.Per maand kruipt hier een 4Liter aceton in. Zou je van dit Polystyreen geen (shell) casing kunnen maken? Ik heb hier al eerder aan liggen denken maar vrees dat dit zowat onmogelijk is omdat je de aceton moet laten verdampen/drogen zonder dat je massa(blubber) terug naar het midden vloeit. Als je 2 casings van dit gedroogde Polystyreen hebt, kan je ze makkelijk tegen elkaar pasten door aceton. Pasten zou ook wel overbodig kunnen worden aangezien je de wanddikte zo dik maakt als je zelf wilt dmv van de mal aan te passen. Je zou wel op iets anders stuiten (zwakke plekken)namelijk dat niet alle piepschuim is opgelost of blijvende belletjes in de gedroogde casing.
  14. Je gaat je ball-mill zeer lang mogen laten draaien denk ik. Indien toch iemand probeert een fijne Al te verkrijgen probeer dan dadelijk er Pyro Al van te maken. (En vertel mij dan daarna hoe je het hebt gedaan ) Edited : Vanwege een fout
  15. Inderdaad Janus, mensen denken teveel ! (Hoewel dat er toch een 5 a 10 tal verschillende types(zonder fuse hole, met fuse hole, verschillende diktes, kwaliteit van recht afzagen,...) Paper hemisphere's zijn) Men hoeft hier ook echt niet te schrijven : "Je hebt een PM" dit zie ik zelf ook Maar men mag altijd hun gedachte neerschrijven(Slechte/goede service). Wat men nog graag aangeboden had gezien kan je hier ook plaatsen.
  16. Hoi allemaal, Ik verkoop een groot gedeelte van mijn Paper Shell's. Beperkte hoeveelheid ! Indien ik een type niet meer heb, zal ik deze post aanpassen. Hieronder staan de afmetingen welke ik verkoop : (Prijs is voor 1 shell (2 helften ZONDER fuse hole.) Aantal(beschikbaar) Type 45X 1.75Inch = 0.25Euro/st. 25X 2Inch = 0.30Euro/st. 42X 3Inch = 0.50Euro/st. 15X 4Inch = 1.10Euro/st. 7X 6Inch = 2.50Euro/st. En dan heb ik ook nog 600gram oranje shellack dat ik verkoop. 100gram = 4Euro (incl verpakking) De goederen worden verpakt in een kartonnen doos. Het versturen van de pakketjes worden gedaan met DePost, DHL of UPS Groeten
  17. In de onderste moet je toch ook een gat boren? , je nozzle. Ik moet ook ontzetten dikke eindstoppen gebruiken, rond de 7 a 10 gram gemalen kitty. Maar toch wel goed gelukt moet ik zeggen;) Doe zo verder en tegen O&N zul je het gezin verassen.
  18. Bedoel je effectief formatteren?of defragmenteren Indien formatteren : alles naar een reserve hdd kopieren eventueel extern en daarna formateren (zit niet veel anders op, kan te maken hebben met beschadigde clusters/sectoren) Indien defragmenteren : rechtermuisklik op schijf en defragmenteren na x tijd uitvinken. En af en toe de defrag laten lopen kan ook al veel snelheidswonderen doen. Vooral bij een partitie van 500GB welke vol staat.
  19. Neen, Het is niet een pot zoetstof zoals je waarschijnlijk bedoelen. Zoals ik al eerder had gelezen is dextrine geel, en ik zit hier met een mooi wit fijn poeder . Het is afkomstig uit een bron waarbij ik zelf een certifaat heb gekregen dat het 100% echt is. Ik heb het 14€ betaalt voor 1 kilo dus ik weet niet wat duur is ik had ergens anders gelezen 250gr dextrine 17€ . Dus als mijn matlose dextrine kan dienen, dan ben ik hier best tevreden mee. Ik ga morgen eens proberen pulverone te maken.Hiervoor ga ik een gewone keukenzeef gebruiken. Speciale zeefjes van verschillende groottes heb ik nog niet, moet ik eens achter op zoek gaan. Bedankt voor snelle reactie's !! :D
  20. Sorry voor Topic-Bump maar ik heb een vraagje. Ik heb namelijk in plaats van dextrine, heb ik Malto-Dextrine of beter Maltose Dextrine. Zit er veel verschil in Dextrine en Malto-Dextrine?Wat is het verschil van werking Is deze Matlo-Dextrine ook te grbuiken voor het maken van pulverone of stars? Zo ja, de hoeveelheden 3% voor pulverone, kan ik deze blijven hanteren of wordt dit meer? :P
  21. Dit is dus nog een topic wat ik mis op dit forum. Ik neem aan dat niet iedereen gewoon bestellingen shell's doet met een of andere supply dealer, voor deze mensen zal dit topic dus wel van pas komen. Hier worden geen groottes of hoeveelheden genoemt, omdat je ze in alle maten kan maken de tennisbal is maar een voorbeeld van grootte omdat deze tochwel een dikke rand heeft. Benodigdheden : - 1 krant of kraftpapier - bakje behanglijm/houtlijm 80/20 - vaseline - 1 tennisbal - 1 polyster kit - 1 lege vorm 1.De tennisbal molesteren. Probeer de middellijn van de tennisbal te ontdekken.Hier zijn 2 helften aan elkaar geplakt. Snij deze mooi in 2 halve bollen.Leuk voor te zien deze 3 mm dikke wand Maak nu een onderscheid tussen de mooiste binnenkant. De halve bol wat de minst mooie binnenkant heeft ontdoe je van schil, alle haartjes af ! (hierbij kan je misschien gebruik maken van aceton of een heel sterke persoon, mesje , ...) 2.Het maken van de Mal De mal gaat later gebruikt worden om je papiermarché shell in te maken. Wrijf nu de mooiste binnenkant van je bol in met vaseline, gewoon een vettig laagje van maken 0,15mm Doe dit ook voor de buitenkant van je bol zonder haartjes. Begin met de polyster kit te mengen (harder en polyster).(onthoud polyster verwarmt hevig bij harden.) Vul de ingesmeerde vaseline/vet binnenkant met polysterkit en plaats deze zodat hij niet omvalt op een rolletje tape of dergelijk. Vul nu je lege vorm (in mijn geval een glazen haring doosje) tot bijna aan de rand met polysterkit. Plaats hierin je laatste halve bol met vettigekant naar polyster kit toe.Je merk dat de bol begint te drijven, voorkom dit door er dwars een plankje over te zetten. Alles laten drogen voor minsten 2 uur. Haal nu je halve bol er uit en neem de plank af van je mal.Reinig alles eens met dreft. Nu nog een beetje opschuren en klaar is kees. 3.Het maken van de shell. Schuur de krant in stukjes, grootte afhankelijk van je shell, stukjes mogen max 1/3 zijn van je shell. Wrijf opnieuw je mal enn halve bol in met een beetje vaseline. Maak je krantensnipper lekker nat in de behanglijm en leg de in de mal en een beetje over de rand. Ga zo verder tot je merkt dat de halve bol net iets boven je rand komt. Zet dit nu lekker te drogen voor 12 uur.haal dan alles een uit elkaar en laat opnieuw drogen voor 12 uur. Voila ziezo de eerste halve bol is af. Hierbij bespaar je denk ik veel geld,als je iedere avond heb je na een maandje toch 7 shells, dus met oud en nieuw 21 van deze diameter. Ik wou dat ik foto's had getrokken tijdens het maken van de mal zelf maar helaas. Laat die tips maar binnenkomen, zodat ik de shell's van mij op en top kan maken. [EDIT] Kan iemand dit verhuizen naar Tools aub?, verkeerd geklikt.Dank u wel.En waarom kan ik geen attachments toevoegen?, na even upload tijd verstreken te zijn zie ik een lege pagina[\EDIT] Ik laat het topic hier staan, tevens heb ik de titel van het topic aangepast om verwarring te voorkomen! (Richard)
  22. Ik heb vandaag dus gemerkt dat eigenlijk alles afhangt van hoe hard je ramt.Op plaatsen waar je niet ramt zal je kruit niet veel druk produceren. Mijn "motor" heb ik nog nooit tegen een stok aangetaped en naar boven gericht , dit zal voor morgen of zondag zijn. Vandaag is vrijdag examen zijn voorbij, heb nog net 2 tests gedaan ben er content over, ik wil de filmpjes wel eens posten maar deze zijn nog 35mb groot, nog even conventeren naar iets kleiner. Nu gaan we richting café Caoi
  23. Dank u allemaal ! Ik zie dat jullie mij verder willen helpen en ben jullie hier zéér dankbaar voor. Rond deze tijd van het jaar komen, en gaan zeker de meeste mensen? Ja ik weet het is met subscript geschreven kno3, maar aangezien ik alleen ³ op mijn klavier heb staan . Toch bedankt voor opmerking, ik ken namelijk niet veel van chem's en de structuur ervan. Greetz, Paul
  24. Dank u, ik denk niet zomaar te stoppen na nieuwjaar hoor:D Een zeer leerijk forum is dit, had alvorens paar dagen liggen lezen vooraleer ik registreerde, en hieruit blijkt dus dat ik echt geen kw3l of mijn taal n00b topic zal beginnen. Mijn intresse gaat voorloppig uit naar een motor voor pijlen. Ik ben bezig met de proppellant samenstellening en mijn stop(kattebak vulsel) deze knalde vorige keer eruit. Toch nog een vraagje 75/15/10 (kno³/S/C) hier zou het mee tedoen zijn toch? Greetz Paul
  25. (Neen, topic title heeft niets met magazine te maken.) Ik ben Paul, nationaliteit Belg en woon in Limburg, Tongeren(vlakbij Maastricht). Ben 21 jaar jong. Volg nu hoge school afdeling ICT ( informatica nerds ),middelbare scholing was technische afdeling met afstudering elektrische technieken. Ervaring met chemix of dergelijken : kan ontzettend warm worden aan je handjes:D verder heb ik hier een beetje geëxperimenteerd met goedjes zoals kno³,suiker. Toestand thuis : ouders zien mij niet graag knoeien, maar vinden het dan wel tof als ik iets afsteek m.a.w. wat ik doe is mijn verantwoordelijkheid. Bedankt voor te lezen "EDIT : is dit normaal ? zoveel vieuws en maar 2 sociale personen zeggen goedendag? niet iedereen heeft veel tijd hé"
×
×
  • Create New...