Jump to content
PyroForum.nl

PyroPowerZ

Gebruikers
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. PyroPowerZ

  lichtkogel/flits compo

  Ik weet niet hoe, alleen ik ben als iemand anders ingelogd, de post boven mij heb ik geplaatst...
 2. PyroPowerZ

  Evaluatie

  Ik snap je punt. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zichzelf of anderen verwond. Maar laten we het even anders bekijken Stel, het forum is een apotheek. En jij bent een medewerker van die apotheek. Dan komt er een klant binnen (het nieuwe lid), en die vraagt: is het slim om kco3 en al te mengen met een kogelmolen? Dan kan jij op 5 manieren antwoorden: 1. Je maakt een grap over zijn of haar kalender, of iets wat daar op lijkt. 2. Je stuurt ze weg en zegt: ga dat maar zelf uitzoeken 3. Je verteld ze dat het niet veilig is om deze stoffen samen in een kogelmolen te stoppen, en legt misschien ook uit waarom dat zo is. 4. Je verteld ze hoe ze het beste flash kunnen maken 5. Je negeert ze, en doet alsof je niks hebt gehoord Jij bent het niet eens met manier 4, dus jij gebruikt manier 5. Nu denk ik dat vrijwel alle andere medewerkers van de apotheek voor manier 3 zullen gaan. Op dit forum gaan de meeste leden voor manier 1 (zelf heb ik ook gereageerd volgens manier 1, dat geef ik eerlijk toe. Alleen nu bedenk ik me hoe vervelend het is om niet serieus genomen te worden.) of 2, en sommige dus voor 5. Er wordt bijna nooit gebruik gemaakt van manier 3 of 4. Nu is 4 ook niet zo goed, dat ben ik met je eens. Bij manier 1 & 5 hoop je dan te bereiken dat de poster stopt met pyrotechniek omdat hij of zij te weinig kennis heeft. Bij 2 moeten ze zelf maar aan de kennis komen, het vervelende is dat er ook een heleboel "foute kennis" op het internet staat, zeker in het nederlands. Manier 3 is dus de beste manier, je helpt niemand aan de info om een bom te maken, en zorgt ook niet dat ze er zelf naar op zoek gaan. Wat je wel doet is de poster er van overtuigen dat zijn aanpak niet slim is, en dat hij het anders en veiliger aan zou moeten pakken. En dat is toch wat je uiteindelijk wilt bereiken neem in aan?
 3. PyroPowerZ

  Evaluatie

  Ok, hier komt even een grote zeik post: Ik ben van mening dat het er op het forum niet meer zo leuk aan toe gaat. Er zijn al niet zo veel leden, en elk nieuw lid mag eigelijk alleen iets in de beginners topics posten, anders is hij of zij meteen december noob en worden al zijn of haar topics gesloten. Je kennis wordt ook erg gemeten op post aantal. Iemand met maar een paar posts, wordt sowieso al niet serieus genomen. Iets vragen op het forum is ook niet meer toegestaan. Je kunt wel iets vragen, en er reageren wel mensen normaal op. Maar dan heb je ook nog de "Bekende leden" die wel weten hoe, en die zouden er nooit op reageren. Je kunt het forum dus alleen gebruiken om filmpjes of foto's van je creaties te plaatsen. Ik post zelf vrij weinig, omdat ik daar strek toe gedemotiveerd wordt. Als je iets vraagt, is het meteen spoon feeden, en als je ergens over in discussie wilt gaan mag dat ook niet, want hier is ooit al wat over geplaatst, of ik heb gewoon te weinig posts om daar kennis van te hebben.
 4. PyroPowerZ

  Kubischer Kanonenschlag

  Hier nog een mooi plaatje kunnen vinden, en nog wat info over de kanonslag. kanonslagen.com Je kunt hier ook zien dat het een kubus van karton is, waar touw omheen is gewikkeld. Misschien zijn de Chinese arbeiders hier gewoon heel goed in? Om het strak te rollen zegmaar. EDIT: link werkt weer
 5. PyroPowerZ

  Kubischer Kanonenschlag

  Het gat heb ik er met een soort dart pijltje zonder staart in geprikt, ik heb express geen 3mm visco gebruikt, omdat dat te dik is. Ik bedacht me ook dat ze in de commerciële versie misschien touw dat in lijm is gedoopt gebruiken? Er is jammer genoeg zeer weinig te vinden op internet over dit soort knallers. Mijn poging was ook gewoon een probeersel.
 6. PyroPowerZ

  Kubischer Kanonenschlag

  Omdat er nog geen topic over was. Vandaag heb ik een kleine kubischer kanonenslag gemaakt! Commerciële kubischer kanonenslag: Ik had 2 stukken karton gepakt (1 bij 3 cm) en deze in 3en gevouwen, en aan elkaar geplakt met tape, in een kubus vorm. De boven kant heb ik open gelaten, en daar heb ik ongeveer 2 gram flash in gedaan, en toen ook dicht geplakt. Daarna heb ik er met wat hot glue een touwtje aan gelijmd, en dat er helemaal omheen gewikkeld. Dat nog 2 keer gedaan, zodat elk vlak van de kubus 2x bedekt is. Toen heb ik er een gat in gemaakt, en er een stuk visco in gedaan. Officieel moet er timefuse in, maar dat heb ik niet meer Foto:
 7. PyroPowerZ

  Korte Vragen Topic

  Haha, ik heb net precies hetzelfde gedaan Nouja, ik moet het nog afsteken.
 8. PyroPowerZ

  Warn voor het leven?

  Oh, ok! Dan misschien voor de mods: gaat het ooit helemaal weg? Zodat ik het ook niet meer kan zien.
 9. PyroPowerZ

  Warn voor het leven?

  Ik vroeg me dus af, of een warn ooit weg gaat? Zoals je ziet, heb ik een mooie 50% warn aan me broek hangen. Dat kwam door het openen van een kwel topic (ik had net kno3, en was verbaast over de paarse kleur van kno3/suiker...). Dus blijf ik deze warn altijd mee dragen? Gaat hij vanzelf weg? Of moet ik er iets speciaal voor doen? Want dadelijk komt er iemand van: Jou neem ik niet serieus, want jij hebt 50% warn, en dat wil ik graag voorkomen. Verder staat hier nog niks over. Hoop ik. Want dadelijk krijg ik nog een warn...
 10. PyroPowerZ

  Korte Vragen Topic

  Ok, dan weet ik dat ook weer! Hiervoor had ik visco uit belgie, en dat vloog niet weg Ik had al iets leukers dan rakeltjes, namelijk van die spinners. Gewoon 5cm visco, schilderstape eromheen, en dan oprollen en met een ty-rap vast zetten. Leuk!
 11. PyroPowerZ

  Korte Vragen Topic

  Een heel kort vraagje: Ik heb net nieuw "visco" gekocht, en als ik het los aan steek, vliegt het weg. Ook bij stukken van 10cm... Heb ik dus wel visco? Of is het Flying Fish? Het is groen, 3mm dik, 1cm/sec, gele/oranje vlam en als visco gekocht.
 12. PyroPowerZ

  Traca

  Zijn die BSC's niet met commercieel (Niet dat je deze legaal kan kopen, maar je snapt vast wat ik bedoel) vuurwerk spelen? Verder over de traca's, wat je denk ik het beste kan doen, is denk ik stukken quickmatch van 30cm knippen. Dan de papiertjes omgekeert om de knallers doen, dat de vlinder staart bij het lont zit. Hier dan een beetje Meal in doen, en 2 stukken quickmatch En dan met een stukje touw goed vastmaken, en misschien ook wat lijm gebruiken. En dan zo ieder uiteinde van de ene quickmatch, in de knaller en daar weer de volgende quickmatch in. En zo doorgaan tot je de goede lengte hebt. Mascleta B509 Een Traca van Original Fireworks (Legaal in België te koop, illegaal in NL)! Een Traca van 120m lang! Dat is pas geweld!
 13. PyroPowerZ

  Stoppen met hobbie

  Jammer dat je er mee stopt zeg! Maar, ik ben wellicht geïnteresseerd in de kogelmolen... Ik moet nog even wat overleggen (ik zou hem dan namelijk samen met iemand anders kopen). Je hoort het nog wel! Of is ie al weg?
 14. PyroPowerZ

  Korte Vragen Topic

  Hij staat wel op pyrowiki... Ik denk zelf dat het meal er vooral voor zorgt dat hij blijft branden. Ook denk ik dat ik wel even moet berekenen hoeveel aluminium ik er dan bij doe. Ik heb zelf geen ijzer dus kan het niet zo goed testen. Nouja ik maak eerst wel wat Houtskool wellicht kan ik dan 20 fijne houtskool gebruiken en 23 ruwe voor de vonken zeg maar? Als deze compo nou een echte naam zou hebben dan kon ik een filmpje op zoeken...
 15. PyroPowerZ

  Korte Vragen Topic

  Heej, ik ben lang niet online geweest maar nu beginnen de vuurwerk kriebels toch weer boven te komen! Nouja, ik heb dus wat aluminium gekocht, en al wat flash enzo gemaakt. Nu is mijn vraag, wat gebeurt er als ik in de onderstaande compositie ijzer vervang door aluminium? Fontein #6 Kalium nitraat 2 Houtskool 41 Zwavel 1 IJzer 1 Meal Powder 6 MvG, Pyropowerz
×