Jump to content
PyroForum.nl

Moreno666

Gebruikers
 • Content count

  87
 • Joined

 • Last visited

 1. Moreno666

  Traca

  Heb jij een traca gemaakt? Op welke manier heb je dit gedaan? Foto? Ik ben toch wel benieuwd hoe je dit gedaan heb. Met O&N 2010/2011 had ik er 1 gemaakt maar die failde hard. En sinds die tijd (eigenlijk al eerder) gestopt met alle pyro. Mis het wel.
 2. Moreno666

  Zelf maken van Al poeder (GD)

  Ik heb verder geen idee hoeveel mesh een blender kan maken, ligt ook vooral aan de soort blender denk ik. Ik was nog wel benieuwd of je nog additieven aan je water toevoegd?
 3. Moreno666

  Houtskool Maken

  Ieder zijn eigen manier, maar ik vind jou manier teveel moeite kosten (geen aanval hoor). Hoe kunnen jou olien eigenlijk verbranden als het in een zuurstof-arme omgeving zit. De olie die erin zit zal eerder verdampen en uit je blik ontsnappen en dan verbranden (zuurstof-rijke omgeving). Daarnaast zijn de gassen die uit je blik komen vooral koolwaterstoffen, vandaar dat ze branden. Die ontstaan bij het kraken van je hout. Verder zit er ook nog waterdamp, azijnzuur en nog wat rommel in je gassen. Het verkolen van hout noem je trouwens pyrolyse, zoek er maar eens wat info over en leer de theorie! Die lucht isoleert wel, kijk maar eens naar je dubbelglas ramen. Het zal niet helemaal isoleren en dus na een tijdje zal de warmte je hout bereiken. Dus daardoor zal het wel langer duren om je hout te verkolen. Groet
 4. Moreno666

  Houtskool Maken

  Ik vind Patrick zijn manier goed en duidelijk uitgelegd. Grijsheid op foto zegt niet zoveel, kan namelijk door de flits komen dat de houtskool er grijzer uit komt te zien dan dat het in werkelijkheid is. Maar dat kan alleen Patrick over oordelen. Blik in een blik vind ik niet echt een handig idee. Lucht tussen in zal te veel isoleren, denk ik. Daarnaast geeft de brandbaarheid van de gassen geen indicatie van viezigheid en vervuiling. Groet
 5. Moreno666

  Muziek

  Millencolin klinkt wel lekker. Ik ben benieuwd hoe de andere nummers zijn. Luister je ook Rise against en The killing tree?
 6. Moreno666

  Zo we gooien het even op tafel.

  Even ouwe koeien uit de sloot halen. 1 jaar later, na het zitten rond de tafel. Tijd voor een evaluatie. Dus wat is jullie mening van wat er verandert is of juist niet? Is het beter dan 1 jaar geleden of niet? Wat is jullie mening?
 7. Moreno666

  Traca

  Is het eigenlijk erg als je de quickmatch lont dichtknijpt (met een soort plug erbij) bij de huls van de cracker of gaat hij dan niet af?
 8. Moreno666

  Traca

  Warez bedoelt volgens mij deze manier. Sorry voor deze waardeloze tekening. Maar dit is wel een betere manier, want als de knal kan de het lont hier niet of nauwelijks uitblazen.
 9. Moreno666

  Traca

  Omdat er nog geen topic is over traca en er bar weinig te vinden is op internet, zie hier een traca topic. Ik wil dit jaar een traca maken, alleen ik vertrouw mijn doorlont quickmatch methode niet echt. Ik hou niet zo van weigeraars en opnieuw aansteken doe ik zeker niet. Zijn er mensen die een gemakkelijke, maar vooral betrouwbare methode hebben?
 10. Moreno666

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Sharkie, C8 heeft volgens mij geen prime nodig. Ze zien er trouwens wel netjes uit. Vanavond naar Nightmare in Ahoy, nog meer mensen van de partij? :(
 11. Moreno666

  (Veiligheid) Lijmpistool

  Een 8 pagina lange topic, dus genoeg leesvoer. https://pyroforum.nl/index.php?showtopic=65&hl=eindstop Een kortere, maar wel met een goede tutorial. https://pyroforum.nl/index.php?showtopic=1712&hl=eindstop
 12. Moreno666

  Vakantieplannen,

  Veel plezier. Ik wou er ook heen gaan, maar net als veel andere kwam ik er achter dat het al uitverkocht was. Mijn alternatief werd toen Sziget in Boedapest. Ben net 2 dagen thuis. Was echt een geweldig festival. Aanrader voor iedereen.
 13. Moreno666

  Sterrenmolen

  Ziet er goed uit. Wat is dat voor zwarte spul op de bovenkant? Die 33 rpm zegt opzich niet veel hoor. Het ligt ook aan je diameter van je trommel. Het gaat om de snelheid van de binnendiameter van je trommel. De optimale weet ik niet, maar die moet je maar even opzoeken.
 14. Moreno666

  Afzuiging & filtratie

  Pdfbg's idee is zo slecht nog niet. En het vervangen van die ventilator kan je gewoon zien als groot onderhoud, lijkt me dat je dan ook meteen de rest ook een grondige schoonmaakbeurt kan geven. En trouwens jou koolstof zal je (als het werkt) ook moeten vervangen in een bepaalde periode, want het raakt een keer verzadigt. Dus hoe dan ook je zit vast aan onderhoud. En voor jou koolstoffilter idee zou ik een fabrikant om informatie te vragen, ik denk dat zij wel meer verstand van hebben.
 15. Moreno666

  4 inch willow#3 10% Ti

  Shell is zeer netjes, zeker voor de eerste 4 inch. Jammer dat ik gestopt met pyro, ik zou graag wel weer zoiets als dat van jou willen maken en afsteken. Deeltjes tot 10 micron worden door de neus tegen gehouden, tenminste zo heb ik het geleerd/gelezen. Zie tabel. Hier trouwens nog een tabel, staat wel wat leuke info in over verschillende materialen/stoffen en bijbehorende deeltjesgrootte
×