Jump to content
PyroForum.nl

Blowtourgh

Gebruikers
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Blowtourgh

  Rode glitter

  StrontiumCarbonaat met parlon. 4% StrontiumCarbonaat en 96% Parlon ? Lijkt mij inderdaad vragen om een zeer lange delay Ook de gekleurde glitters zijn al bekend hoor. Kijk even op volgende website : http://pyrodata.com/composition/stars/glitters Die compos hebben hun degelijkheid al bewezen, sommige sassen vragen nu eenmaal wel om moeilijk te vinden chemicalien.
 2. Blowtourgh

  Warn voor het leven?

  Indien je warning niveau op 100% zit, bestaat dan nog de mogelijkheid om je te registreren met een ander email adres? Ofwel je huidige account verwijderen en daarna opnieuw aanmaken ? Zoals sjeef aanhaalt, een gewaarschuwd man is er 2 waard.
 3. Blowtourgh

  Pyro-stuff.com

  De links werken van pyro-stuff.com willen wel werken bij mij. En het DPC forum werkt ook nog. (Onzinnig bericht, komt weinig informatie uit. Kan verwijderd worden binnen paar dagen.)
 4. Blowtourgh

  Flash Compositie

  KMnO4 bij google geeft dadelijk Aquarium resultaten, de hoeveelheid dat hier dan gebruikt wordt is niets vergeleken in pyro. KMnO4 wordt eigenlijk NIET in pyro techniek gebruikt, omdat het te onvoorspelbaar is. KClO4 wordt op vele plaatsen verkocht, vraag maar eens aan je bronnen voor Al poeders, die zouden ook KClO4 moeten hebben. en dit wordt gigantisch wel veel in pyro techniek gebruikt. Kan je niet aan KClO4 komen, ga dan opzoek achter kaliumchloraat. Laat die zwavel maar weg indien je het ooit in sier devices wilt gebruiken ipv bommen te maken. Heb je geen goede ervaring met deze compo? waren al je chemicalien "correct"? want in de compo wordt er verondersteld om een Al Dark variant te gebruiken wat je precies al niet had. Iedereen vind dit een goede compo, nooit iemand over horen klagen. Deze compo staat beter bekent al een Nitraat slow flash. Je schrijft ook dat dit een van je eerste compo's wat je maakte, NIET GOED BEZIG. zeg ik hierop. Ik lijk misschien een beetje streng, maar ik zie liever pulverone of andere meal testen dan binnenkort foto's te zien waar iemand flash aan het mixen is en zijn hand/arm verliest.
 5. Blowtourgh

  (Elektrische) ontsteking op AFSTAND

  Aangezien er zoveel mensen een elektronische afvuring hebben, is er misschien iemand geintreseerd in ontstekers zelf?Ik heb er hier nog een heleboel liggen. 12V/0,5A tijd = 0.1Sec. Intresse ? Stuur maar een PM dan. EDIT: Ik zie dat vele mensen een AA batterij gebruiken. Bij 6V en 9V zal de onststeking ook werken maar de tijdsduur van actievatie zal iets langer duren.
 6. Blowtourgh

  Paper Hemisphere

  Aangezien ik een aantal PM's kreeg met de vraag voor foto's zal ik die hier posten. De betreffende shell casings zijn geproduceert in China. De casings gaan tot 6Inch, die 12Inch is maar een voorbeeld.
 7. Blowtourgh

  Paper Hemisphere

  Men kan mij nog altijd PM's sturen. Niet twijfellen, doen !
 8. Blowtourgh

  red ruby en emerald green

  Ik weet niet bij welke sterren bij welke temperatuur ze onsteken. Die 1Meter was maar voor een voorbeeld te geven, op 1Meter van je break punt zullen ze niet meer ontsteken. Ik heb nog nooit zwart gebrande puntjes van de sterren terug gevonden in een casing wat op de grond ligt na het schieten van die shell. Heeft iemand anders ooit resten van sterren gezien op de karton? In een shell gaat het niet snel, zeer snel tot giga snel of hoe mag ik dat zeggen?Je break sas heeft ongeveer een uiteenzettingsvermogen van X 3000 ! (theoretisch : als je een 2" (5cm Diameter) afsteekt heeft deze een break van 15M, dit is niet overdreven.) Ze ontsteken niet in de shell omdat je breaksas te snel zal opgebrand zijn, de hete gassen van deze breaklading zullen je sterren doen ontsteken.
 9. Blowtourgh

  red ruby en emerald green

  Sorry nu pas gezien dat het onsteken van sterren hierop neerkwam. Heb je ooit een shell casing terug gevonden? Ik heb hier nog nooit resten in gezien van sterren die aan de binnenkant zijn ontstoken/opgebrand. Er zijn wel meerdere slow-motion filmpjes die dit standpunt ondersteunen. De meeste sterren hebben ook een zeer goede priming laag rond omdat het in de shell allemaal zeer snel gebeurt. Deze priming zal ook pas aangaan wanneer de ster de shell is aan het verlaten.(Als de ster snel tot 1meter ver van de center of break geraakt (te hevig breaken) zal deze niet meer kunnen ontsteken.) Het pasten dient dan volgens mij voor de boeket breedte optimaal te maken, overal rechtlijnig te breaken.
 10. Blowtourgh

  red ruby en emerald green

  Sterren ontsteken buiten het device/shell ! wordt (volgens mij) tevaak gezegd op het forum om dat nog te vragen. Weten we waarom die tisseu wordt gebruikt ? (staat nietveel van op het forum)
 11. Blowtourgh

  Mijn eerste MP

  Ik mill nog altijd met knikkers, daar is niets mis mee voor MP te malen. Ik heb nog nooit glas schilfers gezien. Nu dat je al een mooi brandsnelheid verschil hebt kan je er nog eens 2 tot 4% dextrine bij doen, en opnieuw in de mill voor een paar uurtjes. Als dit uit je mill komt voeg je er 10% water bij tot je een licht vochtige deegbal hebt. Duw deze compo nu door een zeef en laat dit maar paar dagen drogen, gefeliciteerd ! Je Pulverone is gelukt hiermee kan je shell's omhoog duwen of je kan het als burst gebruiken.
 12. Blowtourgh

  Mijn eerste MP

  Nadat je de chem's had gewogen en gezeefd heb je green powder dit brand ook. Een LUCIFER (google) geeft ook een hete ontsteking. Je compositie na die 2 uurtjes ball mill brande toch beter?, ik zie dan niet een probleem Nu alleen nog paar uurtes langer in de mill en je heb goed Meal Powder. Het zou kunnen dat je kogelmolen niet goed maalt omdat hij te vlug draait. Dit zou je kunnen test je door een lege molen(alleen knikkers) te draaien en luisteren of de media lekker schuurt in plaats van dat je trommel heen en weer ligt te schudden door de centrifuge krachten. Had je al gedaan, lees even je post na alvorens het knopje "post" te klikken. Ben je niet zeker plak het dan even in word ofzo, deze geeft een sugestie voor lucifer. Een ventilator motor?, ik hoop geen klein pc ventilatortje. Deze zal het snel de pijp aan maarten geven. Er bestaan leuke 24V DC motors, door de spanning op te drijven kan je het toerental bepalen van je mill jar.
 13. Blowtourgh

  Aceton + Piepschuim (Polystyreen)

  Op het werk passen wij deze methode toe om onze piepschuim berg weg te werken.Per maand kruipt hier een 4Liter aceton in. Zou je van dit Polystyreen geen (shell) casing kunnen maken? Ik heb hier al eerder aan liggen denken maar vrees dat dit zowat onmogelijk is omdat je de aceton moet laten verdampen/drogen zonder dat je massa(blubber) terug naar het midden vloeit. Als je 2 casings van dit gedroogde Polystyreen hebt, kan je ze makkelijk tegen elkaar pasten door aceton. Pasten zou ook wel overbodig kunnen worden aangezien je de wanddikte zo dik maakt als je zelf wilt dmv van de mal aan te passen. Je zou wel op iets anders stuiten (zwakke plekken)namelijk dat niet alle piepschuim is opgelost of blijvende belletjes in de gedroogde casing.
 14. Blowtourgh

  Aluminiumpoeder

  Je gaat je ball-mill zeer lang mogen laten draaien denk ik. Indien toch iemand probeert een fijne Al te verkrijgen probeer dan dadelijk er Pyro Al van te maken. (En vertel mij dan daarna hoe je het hebt gedaan ) Edited : Vanwege een fout
 15. Blowtourgh

  Paper Hemisphere

  Inderdaad Janus, mensen denken teveel ! (Hoewel dat er toch een 5 a 10 tal verschillende types(zonder fuse hole, met fuse hole, verschillende diktes, kwaliteit van recht afzagen,...) Paper hemisphere's zijn) Men hoeft hier ook echt niet te schrijven : "Je hebt een PM" dit zie ik zelf ook Maar men mag altijd hun gedachte neerschrijven(Slechte/goede service). Wat men nog graag aangeboden had gezien kan je hier ook plaatsen.
×