Jump to content
PyroForum.nl

Dark_Hero

Gebruikers
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dark_Hero

  1. Ik ben zelf jaren webmaster en host geweest van een gaming community en ik weet uit ervaring dat zulke dingen meteen worden opgemerkt door de mods en leden en dit is wel een druk forum maar binnen de 5 minuten komt er toch zelden of nooit een reply. Ik wou gewoon dat de datum en tijd er pas opkomt wanneer je binnen de 5 minuten na je originele post iets aanpast De functie om er dan ook nog eens bij te kunnen zetten wat je juist aanpast is nog een stuk handiger (en standaard op de meeste forums).
  2. Zoals je al zegt je hebt AL poeder nodig dus geen fijn gegrinde alu-folie. Je kan beginnen met zelf een blok alu fijn te gaan vijlen en dat dan in de kogelmolen doen met chromen of stalen media (kogellagers). Maar ik raad je aan een German Dark leverancier te gaan zoeken via google.
  3. Chloraten en perchloraten met zwavel zijn instabiel, bij nitraten valt dit nog wel mee maar toch voorzichtig blijven. De compo die ik voorstelde geeft een redelijke knal maar niet echt een zware flits. En die aluminium folie die je gebruikt zal echt niet goed werken. Ik heb het eens geprobeerd met 250 mesh flakes en ik kreeg een felle thermiet-achtige reactie in plaats van flash.
  4. Dark_Hero

    Filmpjes

    Ik had de film al eens gezien en het is inderdaad een vette film maar ik dacht dat de soundtrack een opera klassieker was ofzo :lol:
  5. Dark_Hero

    Stars

    Ik denk dat je dat best zelf berekend want bij stars rollen komen er nogal wat variabelen bij kijken van persoon tot persoon dus best even afwegen hoeveel je gebruikt en dan zien wat je overhoudt of wat je nog nodig hebt, en dat onthouden voor de volgende keer al zal dit echt van compo tot compo afhangen.
  6. Ik heb nog een klein voorstel als verandering en ik vondt het niet waard om een nieuw topic erover te beginnen... Is het mogelijk om de "this post has been edited at ..." pas te laten verschijnen na 5 minuutjes of iets langer want ik vindt het niet overzichtelijk dat wanneer je snel een spelfoutje corrigeert dat dat bericht er dan steeds tussenstaat. En eventueel ook de optie om erbij te zetten dat je snel kan noteren wat je hebt aangepast. zodat het lijkt op "This post has been edited at ... Reason: spelfoutje"
  7. Dark_Hero

    Filmpjes

    Die dramatische muziek vind ik echt tof weet iemand trouwens de titel daarvan?
  8. Op Pyroguide zijn er 3 zulke compos al heb ik alleen de 60-30-10 nog maar uitgeprobeerd met redelijke resultaten.
  9. Heb je al andere ervaring met pyrotechniek want flash is toch één al dan niet dé gevaarlijkste compositie in pyro. 60% KNO3 30% AL 10% S Is een goede compo al is het wel aan te raden om german dark te gebruiken als je echt goede resultaten wilt behalen. Ook lijkt dit verdacht veel op spoonfeden EDIT: damn miech was me net voor :)
  10. Ik denk dat je alleen effect gaat krijgen bij BP knallers wanneer je open ruimte laat omdat dit trager brandt en veel meer gasuitstoot heeft vergeleken met flash, al is het wel een leuk experiment om eens een vergelijking te maken. Welke hulsen en stoppen heb je gebruikt? p.s. Welkom op het forum :lol:
  11. Thinner lost geen PVC op dit weet ik uit ervaring omdat ik stage heb gelopen in een carrosserie. Wij gebruikte het als ontvetter om PVC bumpers te 'prepareren' voor de grondverf.
  12. Hey nitrogen welkom op het PyroForum, 10 jaar is inderdaad wat jong om met pyrotechniek te gaan beginnen. Wel vind ik dat scheikunde en pyrotechniek iets geheel anders is en dat je het niet mag gaan veralgemenen. Er zijn nu eenmaal mensen die hun chems zelf gaan maken en er zijn er die alles netjes gaan kopen. Zolang je weet met wat je bezig bent en wat de mogelijke gevaren zijn als je bepaalde composities gaat maken dan zit je volgens mij goed. Nu nog even wachten tot je wat ouder bent maar in die tijd kan je al heel wat gaan bijleren. :P
  13. Ik denk echt niet dat het stof van houtskool ongezonder is dan de rommel die rond drukke wegen in de lucht rondzweeft. Dus een vochtige doek zal voor houtskool meer dan genoeg zijn. Al kan ik voorzorgsmaatregelen alleen maar aanmoedigen moet je toch niet gaan overdrijven... Want als je alles moet gaan geloven is zelfs vlees dat iets te vroeg op de barbecue word gelegd kankerverwekkend ...
  14. Dark_Hero

    Steam

    Idd je kunt het vergelijken als een mengeling van Windows Live, MSN, Xfire, Firefox en een ventrillo server. En al die functies zijn beschikbaar in-game zonder dat je iets hoeft te onderbreken of te minimaliseren. Het toffe is ook dat je bij hun spelen kunt kopen die je dan download in je Steam profiel dus je kan op elke computer aanloggen en al je spelen opnieuw downloaden en ze kosten meestal nog een pak goedkoper en tijdens feestdagen zijn er altijd acties en promoties. Ook worden ze automatisch gëupdate en bij ongeveer 50% van al de spelen krijg je extra content die je anders niet hebt als je ze in de winkel zou kopen. En het beste van al is dat je de Source Engine erbij krijgt als je bv HL2 of CS:s koopt en zo kun je zelf games, mappen, gamemodes, mods gaan maken met de Source SDK tool. En laatst waren er zo een 8 miljoen spelers op de zelfde moment online dus de community is echt enorm.
  15. Op de pyroguide wiki wordt er gezegd dat je ook Rice Krispies kunt gebruiken. Heeft iemand dit al geprobeerd?
  16. Dark_Hero

    Stars

    Ik heb geen bovenplaat gemaakt met pinnen ik heb gewoon uitgelegd hoe je dit kunt doen. Je ziet de schroefdraad niet wanneer je de bouten in de plate hebt gedraaid dan heb je enkel nog het stuk zonder schroefdraad en de kop, de kop zaag je er dan gewoon af. @ High density: Dat is inderdaad een gemakkelijkere manier, alleen zit je dan wel met bouten die door je plate komen, maar die kun je dan wel achteraf wegvijlen.
  17. Dark_Hero

    Stars

    Tuurlijk kan je een gewone stang gebruiken maar ik wou een tutorial maken met materiaal dat de meeste mensen wel ergens in de garage hebben liggen. Daarom heb ik ook een 10mm gemaakt in plaats van de 12mm omdat ik dacht dat ik nog wel ergens wat M14 bouten had liggen, niet dus :P
  18. Dark_Hero

    Stars

    Ik gebruik ze in starmines ik vind dit persoonlijk een van de mooiste vuurwerken zeker als je van die 100shot cakes ziet enzo EDIT: De tutorial is klaar je kan hem hier vinden.
  19. Dark_Hero

    Stars

    Het plastic is een overschot dat gebruikt werd om een rolluikkast af te werken tijdens renovatiewerken. Dit heb ik netjes afgezaagd met een ijzerzaag en op mekaar gevezen omdat het anders maar 1cm dik was. Hierna heb ik de randen wat rond afgevijld zodat het wat comfortabeler werkt. De betonbout ziet er zo uit: Het omhulsel doe ik weg en ik zaag de schroefdraad ervan af het voordeel van die bouten is dat ze een speciale coating hebben zodat het niet gaat roesten en dat het niet aangetast wordt door het cement. Het nadeel van de bouten is dat ze meer dan 2€ het stuk kosten maar ik had er maar 1 nodig en ik had er toevallig nog wat liggen. Daarna heb ik 7,5mm gaatjes geboord. Ik gebruikte ook een centerpons om ervoor te zorgen dat ik perfect boorde zonder dat de boor kon beginnen schuiven. Ik ga binnenkort (wss morgenvroeg) op dezelfde manier nog een starplate maken voor 12mm stars ik zal er dan tussendoor wat fotos van maken en proberen er een tutorial op de wiki van te zetten :P
  20. Dark_Hero

    Steam

    Ik vraag me af wie er allemaal op Steam speelt? Ik ben een grote fan van Steam en ik speel al men games langs daar vanwege de gemakkelijke in-game webbrowser en chat functies. Als je geintresseerd bent mag je me altijd eens toevoegen "dark_heronl" Momenteel speel ik vooral Fear2, Farcry2, HL2:DM en Garry's Mod.
  21. De 'vullepel' is inderdaad zeer handig ik heb net wat starmines gemaakt en anders sukkelde ik altijd met papieren trechters of gevouwen papiertjes en nu ging het als niks. Bedankt voor de tip :P
  22. Dark_Hero

    Stars

    Ik heb net een 30 gaats 7mm starplate gemaakt van wat oud plastic dat ik hier had liggen en een betonbout. Het plastic was maar 1cm dik maar dat heb ik verholpen door 2 lagen op mekaar te schroeven. En op een kwartiertje heb ik iets meer dan 90 sterren geperst een hele vooruitgang dus
  23. Dark_Hero

    Stars

    Ik heb me altijd al afgevraagd hoe je de sterren terug uit je starplate kunt halen? Of moet je de gaten helemaal doorboren? En umh een pianobout wat is dat heb ik nog nooit van gehoord, zelfs op google vind je het niet terug.
  24. Even verder off topic dan stop ik ermee ... Ik bedoelde steriliseren in kleine bokaaltjes net genoeg voor bijvoorbeeld 2-3 shells te pasten en als je echt kleine projectjes hebt dan kan je mischien best een potje houtlijm gebruiken want het zou zowieso zonde zijn om wheatpaste te gaan maken als je maar enkele druppels nodig hebt zoals bij een bermuda.
  25. Ik had ooit eens iets gehoord over het steriliseren van voedingswaren in bokalen en dus heb ik dit even opgezocht. Ik zal snel uitleggen hoe dit moet: - Kook een 2 liter water in een pot net genoeg om een bokaal half ondertedompelen laat de bokaal dan 20 minuten in het water koken (gebruik een deksel om verdamping tegen te gaan). - Na 20 minuten zijn alle bacterien gedood en dan kun je de wheatpaste beginnen toe te voegen (wees zeker dat de wheatpaste nog warm genoeg is of warm deze eerst op in de microgolfoven anders zou je bokaal kunnen stuk springen). - Hierna schroef je het deksel erop en laat je de bokaal met inhoud nog eens 20 minuten sudderen. - Daarna kan je de bokaal eruit nemen en het kookwater weggieten nu blijft alles steriel. Enkele tips: Plaats de bokaal al in het water voor het kookpunt bereikt is zo weet je zeker dat hij niet meteen stukspringt. Gebruik geen bokalen waar zuur heeft ingezeten zoals zilveruitjes, augurken, pickles,mosterd enz. Zorg ervoor dat je water niet verdampt als je even niet oplet of je paste zal aanbranden. Op deze manier zou je wheatpaste eeuwig moeten meegaan zolang je de bokaal niet opent.
×
×
  • Create New...