Jump to content
PyroForum.nl

pindabrein

Gebruikers
 • Content count

  107
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

 1. pindabrein

  Shellac

  In de practijk verschillen dextrine en shellac volgens mij teveel, zelf vermijd ik het meestal maar in een paar proefjes vind ik shellac het beste te vervangen met red gum die ik oplos in alcohol. Het geeft niet zoveel troep als shellac en de effecten zijn nogsteeds mooi naar mijn mening dus volgens mij verschilt het niet zoveel.
 2. pindabrein

  Korte Vragen Topic

  @Rocketier Ik zie dat je mijn post niet helemaal begrepen hebt, ik vertel geen verhaaltje over hout maar over het productieproces van houtskool. Die BBQ houtskool moet zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden waardoor er haastig verkoold is. BBQ houtskool is niet bedoeld voor in pyrotechniek maar voor in een barbecue. Als in een fabriek het hout niet volledig verkoold is is er dus natuurlijk nog onverkoold materiaal aanwezig. De stelling was dat BBQ houtskool een hogere dichtheid had dan zelfgemaakte. Dit met het gegeven dat hout zwaarder is dan houtskool kan een verklaring geven voor het feit dat BBQ houtskool een hogere dichtheid heeft dan zelfgemaakte. En niet spotten met m'n naam ik ben kei-slim Edit: zinsbouwfout
 3. pindabrein

  Korte Vragen Topic

  Maar wie zegt dat het beide pure C is. Als ik thuis barbecue dan roken die kolen eerst zelf nog wat duidelijk niet gebeurt bij zuivere houtskool. Ik zie vaak nog bruine stukken zitten dus als het niet goed verkoold is kan dat ook reden zijn voor het verschil in dichtheid. En als het briquetten zijn weten we wel zeker dat het bagger is. ;)
 4. pindabrein

  Stars

  SGRS, rode gom of shellac worden ook nog wel eens aanbevolen. SGRS is altijd wel 1 op 1 te vervangen met dextrine naar mijn weten en rode gom gebruik ik nagenoeg nooit, ik heb wel het iedee dat het meer bind dus heb je er minder van nodig en "vervuil" je je compositie niet zo veel. En shellac is *** spul, die schilfers krijg je nooit tot poeder dus dat moet opgelost worden waar ik al geen fan van ben maar het plakt overal aan als stroop.
 5. pindabrein

  Verjaardags shell

  Beetje zonde van die tail maar die inner stars gaven wel een cool effect met die 4 kleuren.
 6. pindabrein

  Korte Vragen Topic

  zou je de wand van je casing iets kunnen opschuren bij de nozzle, voor mij werkt het prima zelfs bij kartonnen hulzen.
 7. pindabrein

  Korte Vragen Topic

  Als je die omhoog krijgt wil ik de specificaties van je motor weten ;)
 8. pindabrein

  Korte Vragen Topic

  Ik weet dat het gedaan is/gedaan wordt hier maar kan er geen duidelijk topic over vinden dus mischien weet iemand waar het staat of kan het zo uitleggen. Ik probeer namelijk sterren te rollen met de hand maar het werkt belabberd. Ik heb al verschillende kommen e.d. geprobeerd maar de compositie zelf blijft als een plak aan de bodem zitten.
 9. pindabrein

  Pyro Pdf-jes

  Ik heb zelf een binas, vind ik makkelijker
 10. pindabrein

  Afzuiging & filtratie

  Ik heb er niet echt verstand van maar er is al een zuurkast topic waar iemand volgens mij een hele nette had gemaakt.
 11. pindabrein

  Waar gaan wij met deze verkiezingen allemaal op stemmen?

  OMG PVV doet het beter dan ik me had kunnen voorstellen, dan merk je maar weer dat in de opinies de mensen minder snel durven toegeven dat ze PVV stemmen.
 12. pindabrein

  Waar gaan wij met deze verkiezingen allemaal op stemmen?

  Mischien, maar de we moeten af van de frauders van de EU, uit de EU en de euro behouden zou inderdaad ook een goede oplossing zijn. En ik denk wel dat de stijging van de euro positief is, dan kunnen we meer importeren voor hetzelfde geld. Dat maakt veel grondstoffen goedkoper om te importeren waardoor prijzen zouden moeten dalen.
 13. pindabrein

  Waar gaan wij met deze verkiezingen allemaal op stemmen?

  Ommiddelijke uittreding uit de EU voor Nederland, de EU sleurt Nederland naar beneden. Er zitten altijd wel een paar slechte tussen in de EU zijn dat de fraudeurs die in mindere tijden hun handje ophouden waneer ze iets fout doen. We kunnen ze niet dwingen uit de EU te gaan maar we kunnen wel zelf uit de EU treden en de gulden terug invoeren, door EU landen die alleen maar geld kosten wordt de stijging van de euro tegengegaan. Griekenland is niet het enige land wat door fouten miljarden nodig heeft want Portugal en Spanje staan ook al te trappelen voor geld, zelfs Italie en Ierland hebben het moeilijk. En daar mogen dan de landen met een gezonde economie weer voor opdraaien.
 14. pindabrein

  Waar gaan wij met deze verkiezingen allemaal op stemmen?

  Ik denk niet dat de PVV zo heel veel zetels gaat halen, ze stijgen wel met wat ze hadden maar meer dan 17 zetels gok ik niet dat ze krijgen. Ze blijven wel 4e staan denk ik, na de SP, PvdA, VVD en CDA. Zelfs nu wel bijna zeker is dat het CDA heel veel gaat verliezen.
 15. pindabrein

  Waar gaan wij met deze verkiezingen allemaal op stemmen?

  Ik als aanhanger van het volksnationalisme stem pvv, onze geert is de enige die concrete plannen heeft tegen zij die opzettelijk anders handelen dan in nederland de bedoeling is. En nee, ik ben geen racist, het volksnationalisme maakt geen onderscheid in levensovertuiging of afkomst. Ik ben voor 1 taal, 1 cultuur en 1 geschiedenis. Vluchtelingen zijn dus altijd welkom vanwege hun "geschiedenis" mits aangepast op de taal en cultuur in Nederland.
×