Jump to content
PyroForum.nl

DKill_

Gebruikers
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DKill_

  1. Ik vind een registratiestop geen goed idee, want mensen die echt daadwerkelijk interesse hebben in pyrotechniek moeten we dan ook teleurstellen. Een beter idee lijkt mij een pagina die direct na de 1e keer inloggen (of na elke login) met een waarschuwing in koeienletters dat nutteloze vragen en k3wls geen kans maken en per direct gebanned worden.
  2. Tja, het blijft altijd een investering, maar je zal wel moeten als je kleuren wilt maken. Hier trouwens mijn Nederlandse vertaling van meer informatie over het KCNKickTheCat kleurensysteem. https://pyroforum.nl/index.php?showtopic=3287
  3. Als je dan toch naar een kleurensysteem zoekt, kijk dan eens naar het Veline kleuren systeem: http://www.skylighter.com/fireworks/How_to...works_stars.asp Maar je hebt niet per sé een kleurensysteem nodig, losse compo's kan natuurlijk ook http://pyroguide.com/index.php?title=Category:Compositions
  4. DKill_

    Hey

    Welkom Dennis! Ga je eerst eens lekker verdiepen in de stof, en probeer daarna eerst goede meal te maken, en andere kleine dingetjes in het begin. Flash is veel te gevaarlijk om te proberen, en zeker aangezien je pas 14 jaar bent ben je daar absoluut nog niet klaar voor! Eerst beginnen met kleine dingetjes, zoals pijltjes, BP knallers, en ander klein grut, dáárna kan je shells e.d. proberen. Als je dat allemaal onder de knie hebt en wat ouder bent zou je flash eens kunnen proberen. Ik zeg dit niet om je te pesten, maar flash is gewoon te gevaarlijk om mee te spelen, zeker op jouw leeftijd. Leesvoer: http://www.passfire.com/archives/issue7_2/technique7_2_1.asp (*BELANGRIJK!*) www.pyroguide.com
  5. Ik heb geen idee over welk systeem je het hebt, maar ik weet wel dat je chloraten en zwavel zo veel mogelijk moet vermijden.
  6. DKill_

    Hey pyro´s

    Volgens mij zit jij zelf nog in dit beginners stadium... Ga alsjeblieft geen gekke dingen roepen vóórdat je daadwerkelijk weet waar je het over hebt. Vuurwerk maken heeft een bepaald risico, maar afhankelijk van je kennis valt dit risico zeer te beperken. Zo kan een 3" shell niet zomaar spontaan afgaan, tenzei je echt verkeerde compo's bij elkaar gooit of iets vreselijks raars doet.
  7. DKill_

    Hey pyro´s

    "Hey pyro´s, Mensen van het gevaarlijke leven!" Zo luidt je titel immers toch? Welkom! Wat voor dingen ben je van plan te maken? Lees eerst flink voordat je dingen gaat proberen te maken. :lol:
  8. DKill_

    3" Shells

    Bij D1 sterren is het belangrijk dat je weinig water gebruikt met het rollen of pumpen van de sterren, aangezien anders het glitter effect verloren gaat. Van wat ik heb gelezen mag je 10% van het gewicht van de D1 aan water toevoegen. Dit is de minimum hoeveelheid aan water die nodig is om er sterren van te vormen. Dit is dan ook de reden waarom D1 niet in cut-sterren variant mogelijk is, aangezien er bij deze methode meer water nodig is om het goedje bij elkaar te houden. Lees anders even de glitter theorie aandachtig door: Glitter Theory
  9. Alleen de shell zelf weegt 163g, hij is dus wel lekker zwaar ja. Het ligt aan de sterren, die Shimizu Silver Falls zijn zelf behoorlijk zwaar. Het was overigens niet de 1e keer, ik heb eerder wat testshells de lucht in geschoten om de timing te testen, maar daar deed ik niets bijzonders in. Bij deze heb ik ook echt 3-strip gepaste, alleen de volgende keer nog nét iets beter pasten, voor de ronde break.
  10. Vanavond heb ik mijn eerste goede 3" shell geschoten. Ik ben erg blij met het resultaat, ik was namelijk bang dat de sterren zouden kunnen blindslaan, aangezien deze sterren niet gemakkelijk aan gaan. Sterren: 10mm rolled Shimizu Silver Falls zonder prime. Prime: Hotmeal: Wilgenmeal met 5% GD-Al en 5% Al spherical, 2e laag met normale meal. Gewicht: 163g. Pasting: 5 lagen 3-strip met redelijk zware kraft. Burst charge: MCRH + een klein beetje snelle wilgen pulverone. Booster: 1g kclo4/GD-Al 70/30 flash. Lift: 16.3g Wilgen pulverone, had wel iets minder gekund. Filmpje: 26022009189.mp4
  11. Ik heb vaak precies het zelfde probleem. Ik heb sterk het vermoeden dat mijn meal gewoon te sterk is, en alleen met een nozzle van 6.5mm en een core van 2cm in een ID 16mm PVC buisje.
  12. DKill_

    Flash Compositie

    Waarom denk je dat het "Flash" heet? De flits komt natuurlijk gewoon van het Al. Het enige verschil tussen een oxidator zoals KNO3 en KClO3/4 is dat de reactie gewoon een stuk sneller verloopt bij KClO3/4, waardoor het Al een korte, intense flits geeft. En nee, mijn KClO3/GD flash vormt geen klonten.
  13. Sorry hoor, maar ik snap niet waarom je dit dubbel post. Zoals je al eerder verteld is, is K kalium, oftewel Potassium.
  14. Een hele tijd terug probeerde ik met mijn koffiemolen wat houtskool kleiner te krijgen. Sindsdien kwam er continu wat houtskool poeder uit wanneer ik de koffiemolen leeg tikte na het malen van andere stoffen. Na een tijd afvragen of het nou alleen tussen de randjes zat of in de molen zelf, heb ik hem open gemaakt om een kijkje te nemen. Tot mijn grote verbazing vond ik in de molen een gram of 7 aan houtskool, dit alarmeerde me meteen, en heb direct een 2e koffiemolen gehaald. Nu gebruik ik mijn oude koffiemolen alleen voor brandstoffen, en de nieuwe voor oxidatoren. Vrijwel overal waar je over pyro leest wordt aangeraden om 2 koffiemolens te gebruiken, 1 voor brandstoffen en 1 voor oxidatoren. Nu weet ik waarom, en ik moet zeggen dat je echt super veel geluk hebt gehad Pyrofanatic, want 15g aan flash betekent zonder te twijfelen in een woning sowieso einde oefening...... De flash alleen al zou al rampzalig zijn, maar denk ook aan die stukjes koffiemolen met metalen onderdelen..... *EDIT* op hierboven: Sorry dat ik het zo zeg, maar die vriend van je is dan echt een broodmongool van de bovenste plank....... Wat nou als het een bakje vol GD-flash was geweest?? Misschien was een beetje voorlichting over de eigenschappen en gevaren ook wel handig geweest, dit doe ik altijd uit voorzorg wanneer ik iets nieuws heb gemaakt en er komen andere mensen over de vloer....
  15. Ik heb ook niet gezegd dat het een betere manier is, het is enkel een alternatief voor mensen zoals ik die nog geen blackmatch hebben. Voordeeltje van deze manier quickmatch maken is dat wanneer je geen blackmatch meer hebt je in ieder geval nog gewoon quickmatch kan maken. Verder blijft blackmatched quickmatch natuurlijk gewoon superieur en gemakkelijker in grote hoeveelheden te maken in 1 keer.
  16. Wat ook wilt helpen is de focus op "oneindig" zetten, dit is hetzelfde als de modus "vuurwerk" die je tegenwoordig op veel camera's vindt.
  17. Voor diegenen onder ons (waaronder ik) die (nog) geen blackmatch hebben, maar toch quickmatch willen maken, heb ik deze tutorial in elkaar gezet. Het is erg simpel, en eigenlijk fool proof, dus kan elke beginner die meal of pulverone heeft het maken. Als je dit eenmaal een beetje onder de knie hebt, kan je binnen 2 minuten je quickmatch af hebben vanaf het begin tot eind. Wat heb je nodig? * Snijplank, rolsnijder of een schaar. * Stevig kraftpapier, ik gebruik zelf kraftpapieren tassen van de hoogvliet. * Houtlijm of wheatpaste. * Pulverone of meal * Een stukje Visco. * Schilderstape of iets dergelijks. Snij een strook kraft van ongeveer 4-5 centimeter breed, de lengte mag je zelf bepalen. Vouw ongeveer een derde van de strook om. Vouw nu de andere kant over de 1e vouw heen. Nu krijg je zoiets als dit: een langwerpig bakje. http://pyroforum.nl/uploads/post-2670-1234532073.jpgLeg in het midden een lijntje houtlijm of wheatpaste, en smeer deze uit zodat vrijwel de gehele bodem gelijkmatig is bedekt. Strooi nu gelijkmatig wat pulverone of meal over de lijm heen. Strooi niet te veel, want dat is helemaal niet nodig, en kan het ervoor zorgen dat je quickfuse gaat knallen. Als dit gebeurt is het geen ramp, want de steekvlam komt toch wel aan de andere kant eruit. Vouw nu weer je 1e vouw om, en leg hier een lijntje lijm op, en smeer deze uit net zoals je het net hebt gedaan. Let goed op dat ook de randjes van de 1e vouw goed zijn bedekt met lijm. Plak nu de 2e vouw er goed op. Voor het mooiste resultaat leg je nog een heel klein lijntje lijm op de naad en smeer deze goed uit. Knijp nu voorzichtig overal in het midden zodat de 2 kanten van elkaar af komen, nu krijg je een pijpje. Zo kunnen beide kanten aan de binnenkant later ook niet vastplakken wanneer de lijm droog is, het is namelijk essentieel dat het een pijpje is. Pak nu het pijpje horizontaal beet, en houd beide open kanten met je vingers dicht. Schud een paar keer heen en weer zodat de overige pulverone of meal nog de kans krijgt om te plakken. Giet hierna de rest wat niet gaat plakken eruit, dit kan je later weer hergebruiken. Plak nu met een stukje schilderstape of iets dergelijks een stuk visco aan een kant van de quickmatch, even laten drogen voor een uurtje zodat de koker de kans krijgt om iets harder te worden, en je quickmatch is klaar voor gebruik :lol:
  18. DKill_

    Mijn eerste shell

    Eigenlijk zijn nu pas alle puzzelstukjes inelkaar gevallen, waardoor ik nu eindelijk echt serieus kan beginnen met pyro. Ik heb namelijks onlangs wat geinvesteerd, ik heb een kogelmolen, hemi's, een zeef en katoentouw gekocht. Mijn pulverone van vroeger zonder kogelmolen was echt zo bagger slecht dat je er echt niets mee omhoog kreeg, maar nu is dat wel anders. Dit was mijn allereerste shell ooit, alle technieken waren nieuw, dus heb ik alles zonder te testen op de quickmatch na, gemaakt en meteen op de shell toegepast. Vandaar dat het een groots succes was voor mij, want alles deed precies wat het hoorde te doen. Omdat dit zo'n groot succes was, denk ik dat ik meteen naar 3" overstap. Als je goed kijkt zie je een klein pufje met vonken uit de shell komen waardoor hij naar rechts schiet vlak voor de burst. Ik ben nu ook bezig met 16mm ID pvc pijlen maken, maar ik heb soms nog CATO's als ik de venturi kleiner boor dan 6.5mm, en een diepere core dan 2-3cm. Mijn meal is gewoon te sterk. Het was de bedoeling dat het wilgen pulverone zou worden, maar omdat het net iets te nat werd moest ik ook wat grenen meal erdoorheen gooien.
  19. Gisteren was een mooie dag voor mij, omdat ik mijn eerste 2" D1 shell heb geschoten. Het was ook overigens mijn eerste goede pulverone, eerste quickmatch, eerste MCRH en eerste spolette. Vandaar dat ik zo blij ben dat hij de uitwerking kreeg die ik had verwacht De shell zelf woog 42 gram, had 4.2 gram lift, en MCRH als break. De break zelf vond ik niet zo heel erg mooi, maar dat maakt verder ook niet uit, want het belangrijkste was dat de shell goed omhoog ging en met de juiste timing af moest gaan. Wat wel merkwaardig is, is dat vlak voor de break de spolette de shell een stukje naar rechts voortstuwt. Dit komt waarschijnlijk omdat ik de spolette niet hard geramd heb. 10022009182.mp4
  20. "Weer" welkom of het forum Niks kan op tegen een ijskoude Hertog Jan naar mijn mening :)
  21. DKill_

    Droogkast

    Ik wil een aandachtspunt aan de orde brengen, aangezien dit zorgwekkend gevaarlijk kan zijn voor droogkasten die een lamp gebruiken voor warmte. Laatst toen ik mijn slaapkamer lamp aandeed, ging deze kapot en kwamen er vonken uit de fitting: dus zeer gevaarlijk als dit in je droogkast gebeurt! Daarom kan ik iedereen aanraden om iets van hittebestendig materiaal om je lamp heen te doen, zo kunnen deze ongelukken nooit gebeuren.
  22. Ik ga denk ik wel wat dingen van PyroGuide naar het nederlands vertalen voor onze wiki ;)
  23. DKill_

    Sterrenmolen

    Bedankt voor de tip! ;)
  24. DKill_

    Sterrenmolen

    Het was een 1" bombette, waarvan ik de sterren eruit heb gezeefd, en ongeveer 17-20 van mijn eigen D1 glitter sterren van ongeveer Ø4mm tot Ø6mm erin gestopt. Tijdens het draaien kwam ik erachter dat er nog kleine stukjes harde C ertussen zaten die ik er tussen uit moest scheppen, waardoor ik dacht dat ze minder goed zouden lukken, maar niets is minder waar Ze zijn bedoeld voor 2" tot 3" shells, dus ze moeten nog wel een stukje groter. Ik denk dat ik ze zometeen wat groter ga draaien. Ik wil in het vervolg wat verschillende mesh spherical Al er doorheen gooien, om zo wat meer variërende glitters te verkrijgen. Ik heb net even gekeken voor lagers, en deze zijn behoorlijk duur! Ik vond verschillende soorten lagers voor Ø16, maar de enige goed bruikbare lagers die beschikbaar zijn, kosten tussen de €17,- en €24,- per stuk! Persoonlijk vind ik dat het niet noodzakelijk is om er kogellagers in te doen, hij draait immers zeer soepel, piept niet meer na een klein beetje vaseline, en de as blijkt ook niet te slijten. Het enige wat ik nog wel aan moet passen aan de molen, is een degelijke motor die traploos instelbaar is met een lage RPM. De accutol draait namelijk maar voor ~1.5 tot 2 uur, en ik heb geen reserve accu.
×
×
  • Create New...