Jump to content
PyroForum.nl

jobby

Gebruikers
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

jobby's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. @Lennard Offtopic: Youtube deed het bij mij wel in Turkije via een proxy. Als die het echt niet doet probeer een video.google.com die werkt volgens mij wel en laat ook youtube filmpjes zien @DKill_ Ik had dat kleurensysteem gezien een heel boeiende is het wel vanwege de eenvoud, maar ik ben nog op zoek naar een bron voor Red Gum inmiddels al wel een paar gevonden alleen moet het dan weer van ver komen en dan worden de verzendkosten weer lekker hoog... :lol:
  2. Ik heb altijd al geweten dat het gevaarlijk is om te doen en dat het niet verstandig is om in grote hoeveelheden te gebruiken, maar ik dacht dat als je er een carbonaat bij doet dat het gevaar nog minder word omdat die het zuur weer neutraliseert. Maar dan gaat ik toch nog maar eens op zoek naar een bron voor een aantal chems voor kleurencomposities. Heel erg bedankt voor jullie reacties!
  3. Dat klopt, vanwege zuurvorming bij zwavel, maar daarom gebruik je een carbonaat die als base fungeert en dus het zuur weer neutraliseert. Je zou ook in plaats van kaliumchloraat kaliumperchloraat kunnen gebruiken waarbij het risico al een stuk minder groot is.
  4. Ik zat laatst spelen met vuur te lezen en daarin had de auteur had over een roze vlammen compositie (blz. 108.) Hij heeft het daar over 4:1 kaliumchloraat en zwavel als basis compositie en 3:1 basis en Calciumcarbonaat. Deze compositie zou roze vlammen moeten geven. Nu zat ik te denken als je nou in plaats van Calciumcarbonaat bijvoorbeeld Bariumcarbonaat of een ander carbonaat-zout, dan heb je eigenlijk een cheap-ass kleursysteem die ook nog eens zeer eenvoudig is voor iedereen . Carbonaten zijn namelijk bij een aantal van mijn bronnen voor bijna niks te krijgen in kilo verpakkingen... Nu is mijn vraag of iemand hier misschien al ervaring mee heeft of er meer van weet? Ik zou dit graag willen testen maar ik heb alleen nog maar Calciumcarbonaat liggen en ik heb maar een beperkte voorraad aan kaliumchloraat. Met vriendelijke groet Jobby
  5. Vandaag heb ik "R-candy" gemaakt. ik heb 80 gram suiker en 120 gram KNO3 ingedampt. Dit leverde een erg krachtige prop op! Mijn nozzle eindstop was er uit geknald ( was ongeveer 2cm dik en een nozzle van 5mm). morgen maak ik er een met een nozzle van ongeveer 6mm! ik hoop dat het wel gaat doen
  6. jobby

    Jobby

    Ik ben nu aan het experimenteren met raketten enzo, maar wil nog niet echt lukken :)
  7. jobby

    Jobby

    Ik ben Job 15 jaar ik zit in 3 havo. ik woon in het westland. Ik heb vroeger al veel KNO3+suiker rookbommen gemaakt (dat is bijna een gewoonte hier ). mijn andere hobby's zijn gamen en windsurfen.
×
×
  • Create New...