Jump to content
PyroForum.nl

Piet

Gebruikers
 • Content count

  79
 • Joined

 • Last visited

 1. Piet

  Visco machine

  Mijn machine had 2 mm boven en 2.5 mm onder. Dit leverde een vrij dunne lont op maar wel van goede kwaliteit. Die 2.5 vond ik toen nog iets te groot maar had toen geen ander boortje. Later ben ik ermee gaan expirimenteren door de gaten ietsjes groter te maken, dat werd niks.
 2. Piet

  Visco machine

  Wat voor draad je gebruikt is niet relevant voor de werking van de machine. Je moet je voorstellen dat je in feite een lange buis maakt gevuld met kruit, zoiets van dunne spolette en/of fontein/vuurpijl. Het is wel beter om katoen te gebruiken om te voorkomen dat je veel "nagloeiend" spul krijgt ivm veiligheid en evt brandgevaar voor de omgeving. Bij de Hema hebben ze rijggaren op rol van 500 meter, koste toen iets van 1,50. Ik heb toen een klein electromotortje gebruikt en middels een stukje hout in onbalans gebracht, zie foto. Dit is een must aangezien de meal hopeloze eigenschappen heeft op dat punt. Leuk project, denk wel om de veiligheid. Die motoren vonken verschrikkelijk en die machine stuift ook als een gek. Voordat je het in de gaten hebt is het een grote woosh met alle gevolgen van dien. EDIT: oude gsm telefoons hebben soms een vibrator als trilfunctie, zou je ook kunnen overwegen.
 3. Piet

  Ball mill

  pdfbq Je bent inderdaad een knappe vent als je meal kunt onsteken met een vonk, in een ball mil is het nogal stoffig tijdens gebruik en dat gaat dus bij het minste geringste af. Die betonvloer geleid voor geen meter en zal de spanning ook niet afvoeren. Het stopcontact zit boven de ball mill, mocht de container gaan lekken met een batch meal erin ben jij dan genegen om de stekker eruit te trekken terwijl de stof van de meal daar hangt? Ben zelf iets meer op de hoogte van ESD dan de gemiddelde nederlander, zelfs met gepaste maatregelen is het vrijwel niet te voorkomen. verplicht leesvoer voor pyro's http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostatic_discharge Een paar mooie one-liners voor jou: better safe than sorry. Gaat 1000 keer goed, het gaat alleen om die ene keer dat het fout gaat. Kan je daar mee leven? Stelling dat deze opstelling extreem gevaarlijk is blijft in mijn ogen gewoon staan. Rocketier, Je hoeft niet perse het snelste meal te hebben, in de meeste gevallen is het zelfs ongewenst. Als je het niet wil millen dan gebruik je de natte methode, die is snel zat.
 4. Piet

  Ball mill

  Leuk filmpje van iemand die zeer enthousiast met zijn hobby bezig is en een aantal veiligheidsmaatregelen over het hoofd ziet. Die doek eromheen doet meer dan alleen het geluid dempen, bij elke omwenteling pakt die steeds meer " electrostatische" lading op. Het geheel staat ook nog bij een (lijkt op) voedingsadapter. Stopcontact en rest electrische installatie zit er vlak boven, ook nog zonder randaarde. Meeste pyro's proberen het risico op een ongeluk te vermijden, de kans dat jij ongewild in het nieuws komt is in mijn ogen extreem hoog. Zie het als opbouwende kritiek. Zie niet graag pyro collega's in het ziekenhuis belanden.
 5. Piet

  Raamwerkpers

  Dat is niet duur, ga je veel plezier mee hebben. Voor het maken van whistle pijlen is zo'n ding eigenlijk een must.
 6. Piet

  Stars

  Mooi werk! 12 mm is een erg grote ster, meestal bedoelt vanaf 4 inch of hoger.
 7. Piet

  Stars

  Onderste bout, zijn wel bij bouwmarkt te krijgen. Gewoon het schroefdraad eraf zagen. In principe heb je dan een mooie rammer. Uiteraard moet je een gat helemaal door de plank boren, hardhout is het beste als je geen AL of hard pvc hebt. Je kan ook het boortje omdraaien en die als rammer gebruiken, gewoon een paar tikken met een blok hout. Je hoeft helemaal niet zo hard te persen/rammen. Als je denkt dat je hard genoeg gemept hebt druk je hem er gewoon uit. Zorg dat je sas vochtig/kruimelig is. Even door een keukenzeef duwen , dan kan je het geboorde gaatje ook makelijk vullen.
 8. Piet

  Stars

  Starplate kopen Je kunt ook gewoon een gat boren van 8 of 10 mm in een stuk aluminium/hardplastic of wat je ook maar voorhanden hebt, desnoods in een houten plank. Hoogte iets van 1 - 2 cm. Pak een zogenaamde piano bout en zaag daar het schroefdraad vanaf en je hebt een mini starplate met 1 gat. Ook tigertail moet je zeer fijn zien te krijgen, 4 uur in de ball mill. Bij voorkeur een hardere houtsoort. Houtskool uit de supermarkt/bouwmarkt is in de regel prima. Mocht je de "zachte" soort vinden is dat meer geschikt voor regulair (snel) BP, de hardere brokken zijn prima voor TT. Niet meer met een spuitje werken, is toch hopeloos. En gebruik alleen water.
 9. Piet

  Quickmatch Machine

  Zijn foto's van Rstahl op pagina 6
 10. Piet

  Quickmatch Machine

  http://www.dpcforum.nl/forums/ Even zoeken, staat wel ergens. http://www.pyrobin.com/files/
 11. Piet

  Quickmatch Machine

  leosedf / pyro-brad Fuse works great, very violent. First i am pulling the string trough a mixture potassium nitrate/water and let this dry for a couple of day. its not really cotton but cheap acryl. Then i put them trough a aluminum plate with a 2 mm hole to get them even. the potassium nitrate leaves little chunks/bubbles on the wire when dry. After that i am pulling the wires trough the BP slurry with a 2 mm hole in 1 process with the paper all together. Its meal with 6 % dextrine and 1 % cmc. 25/75 spirits/water Don't make it stiffer or else the quickmatch loses his souplesse. The slurry is real thick much more than yogurt, more like brick plaster. Drying is still an issue that needs to be solved, next time i am going to make a very hot drying box. Already made some changes on a few points and 2 weeks ago i made some 100 meters or more ( i am using a lot off it during testing shells) Also i want to change the guide/fold mechanism like the one on pyro bin (the professional machine) http://www.pyrobin.com/files/m2u00244.mpg http://www.pyrobin.com/files/m2u00246.mpg http://www.pyrobin.com/files/m2u00168.mpg https://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1252050586.jpghttps://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1252050627.jpghttps://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1252050666.jpghttps://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1252050695.jpg There is some more info on the other forum, but mostly in dutch. m2u00244.avi m2u00246.avi m2u00168.avi
 12. Piet

  Chloraat dmv electrolyse

  Ik denk dat als je alle zwarte draden naar de print volgt ze vermoedelijk daar allemaal aan elkaar zitten. Dus heb je in feite maar 1 nodig. :D
 13. Piet

  4 Kanaals schietkist + ontstekers

  Ik heb een vaag vermoeden dat dit in het kastje zit: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...n%3D4%26ps%3D10 Zelf heb ik deze uit China laten komen en er zelf een kastje omheengebouwd met antenne, 100 meter haalt die met gemak. Ben er zeer content mee. Die van mij werkt op 433 MHz en is gecodeerd. https://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1243553207.jpghttps://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1243553198.jpghttps://pyroforum.nl/uploads/post-2227-1243553185.jpg
 14. Piet

  Sterren compositie

  Heb ook al eens zo'n zelfde soort formule gebruikt met Kaliumchloraat. zag eruit als een witte felle spot met een blauwe gloed eromheen. Het blauw zelf viel niet tegen maar de witte spot stoorde mij teveel. Ben bang dat je voor het beste blauw toch Ammoniumperchloraat moet hebben. Heb het zelf nog niet kunnen verkrijgen voor een redelijke prijs, spul is hartstikke duur. EDIT: Heb de beelden nog even bekeken, kan ook zijn dat de CuOII niet fijn genoeg is, er zit namelijk ook een lichte blauwe staart aan.
 15. Piet

  H3

  Kan me wel aansluiten bij het verhaal van Rene. Zelf ben ik gestopt met het gebruiken van H3 omdat er teveel nadelen aan kleven. Het spul brand te snel en is ook niet heet genoeg bij die snelheid, de sterren krijgen geen kans om aan te slaan en gaan dus veelal blind de shell uit. Uit al mijn testen is er maar 1 echt succesvol geweest. Een 3 inch rond De effectbreedte was wel enorm te noemen, zo breed zelfs dat het ten koste gaat van het volle boeket. Inmiddels ben ik in staat om een 2 of 3 inch goed breed te krijgen met BP en zie dan ook de noodzaak niet meer in om verdere testen te doen met H3. Alleen al om je eigen veiligheid kun je het spul maar beter laten liggen.
×