Jump to content
PyroForum.nl

Tornadox

Gebruikers
 • Content count

  83
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Tornadox

  Korte Vragen Topic

  Lampblack is echt een teringzooi. Alles wordt vies, en het is moeilijk weg te halen. Ik weet dat het wordt gebruikt in een paar Shimizu compo's om zo te onsteekbaarheid omhoog te halen. Wat het nut ervan in BP zou zijn is mij ook een raadsel.
 2. Tornadox

  Bombettes

  Je kan ook gewoon hotglue gebruiken, ofneh dan.
 3. Tornadox

  Shells

  Mooi shell weirdo! Heb je nog een booster gebruikt? En hoeveel dan?
 4. Tornadox

  Onverwachte CATO met GP raket

  @Lennard: Lees nog ns. Ik weet niet of je mijn punt snapt? Het gaat om het feit dat Midas een core gebruikt die 2/3e lengte heeft van de raket. Maar dit is erg offtopic eigenlijk.
 5. Tornadox

  Onverwachte CATO met GP raket

  Hahaha, volgens mij was die reactie gericht op het feit dat Midas "Core: Ongeveer 2/3e van de lengte" gebruikt. Dus hoe langer de raket, hoe langer de core, hoe groter de initiale druk, en des te meer kans op een cato.
 6. Tornadox

  Kogel/star-molen

  Ehm ja.. Je zegt het zelf al waarom het niet geschikt is @iedereen: Beter dat je even naar de kringloop gaat en 5 euro neertelt voor een wasmachine motor. Dan kan je ook meer meal maken per keer.
 7. Tornadox

  Filmpjes

  W-W-W-OOOW en op zn amerikaans: OH MY GOD! Die finale, sjezus! ZIEK ^_^
 8. Tornadox

  Spherical shell's

  2 inch met MCRH en precies 2 gram hotflash is perfect voor mij. Mooie brede break en geen blinde sterren. Maar pulv is idd beter te gebruiken voor kleinere kalibers als je beginner bent. Maar inderdaad mooie tut, explomaan Zeker voor de beginners.
 9. Tornadox

  Nieuwjaars knaller!

  Heb je misschien enige literatuur om dit te bewijzen? Of heb je hiermee zelf geëxperimenteerd?
 10. Tornadox

  Wat voor een werk of studie?

  Hmm daar was ik al bang voor dat ik die gedachte zou hebben in 30 jaar. Dan kan ik maar beter wel een goede opleiding volgen, en niet meteen timmerman worden Na het VWO maar een jaartje of twee werken en lekker met mijn favoriete hobby bezig zijn! Heb er enorm zin in. Dit laatste jaar op school komt me letterlijk mijn strot uit, vind het vreselijk. En het centraal examen is nog een paar maanden weg ^_^
 11. Tornadox

  Wat voor een werk of studie?

  En vind je het leuk? De laaste jaren heb ik altijd wel een timmerman/bouwvakker willen worden. Heerlijk simpel. Maar dat salaris trekt me niet erg, en na een paar jaar weet ik niet of dat nog uitdagend/leuk is. Potenties heb ik wel, ik zit op 6VWO. Bijna klaar voor de universiteit Maar het probleem is dat ik de meest luie persoon op aarde ben... Elektrotechniek trekt me ook wel aan.
 12. Tornadox

  Black Powder

  Het is niet zo dat alle bbq houtskool hetzelfde zijn. Het beste moet je de duurste houtskool nemen die er is. Als je dat hebt, de zachte stukken houtskool selecteren. Dat je het kan kapot knijpen tussen je vingers. De harde stukken gebruik je maar voor de bbq in de hete zomerdagen Ik doe niet meer eens de moeite meer om wilgenhoutskool te maken. Met die selectiemanier kan je ook zeer goeie buskruit maken. Maar mijn kogelmolen is dan ook zeer efficient.
 13. Tornadox

  Shells

  Heb je geen kartonnen hemi's? De kunst van canshells maken is veel moeilijker dan dat van spherische shells. Ik zou je quickmatch zo aan je shell vastmaken dat het je lont zegmaar raakt, zodat de vlam uit het QM buisje meteen op je lont komt. Dan moet je zeker weten dat die slurrie wel droog is, en ik raad je aan om nog je slurrie in een beetje pulverone te dopen zodat er allemaal korreltjes aan komen te plakken die ook ten goede komen voor de onsteking. Overigens zou ik proberen om eens met spolettes te gaan werken. Visco is nooit echt goed betrouwbaar als delay en om het te onsteken..
 14. Tornadox

  Bijna oud & nieuw

  Hoo, dat valt reuze mee. Als je ruby red maakt dan haal je dat niet meer nee. Maar simpele comps als D1 en TT zullen binnen 3 dagen handig klaar zijn met drogen. Zeker met dit weer als je de verwarming vol aan hebt staan. Dan moet je ze wel 1,5 dag laten liggen zonder verwarming, om zo geen "driven-in" natte stars te krijgen. Dan kan je ze wel op de verwarming leggen. Maar dit raad ik niet aan als je gewoon de tijd hebt Met emerald green moet je er 4 dagen van maken, maar ruby red echt gewoon niet. (Eigen ervaring helaas ) Ik denk dat je nog wel de tijd hebt om een paar mooie shells te maken. Desnoods gewoon starmines. Je hebt toch vakantie he Welke comps wil je gaan maken, Pyromaniak? Zelf ben ik druk bezig geweest met verschillende comps te rollen. 300g emerald green, ruby red en pihko blue. 500 gram D1 Glitter en TT. 300g Better Pearl. En dan nog een shitload aan MCRH gemaakt en pulverone. Heb vandaag een 4" testshell afgeschoten. en met lift, delay en flash booster ben ik helemaal tevreden (Y). Dus dat word wat moois deze O&N :P
 15. Tornadox

  Filmpjes

  Met zo'n beekje zal je het denk ik niet redden om een 200 gram batch meal te millen op een goeie 60 rpm. Je hebt media, meal en de jar die nogal zwaar zijn. Maar het is wel een geweldig vet idee! En met wind weet ik ook niet of ie het zou trekken. Of je moet een gigantische molen in je tuin willen staan ^_^
×