Jump to content
PyroForum.nl

SThomas

Gebruikers
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. SThomas

  Waterstofsulfide

  Aangezien H2SO4 een sterker zuur is, komen er meer positieve H+ ionen af. Er zal dus meer waterstofsulfide ontstaan. Ik had laatst aluminiumssulfide gemaakt, 9 g al en 16 g S met elkaar vermengen en verhitten. Als je water bij het Aluminiumsulfide doet dan ontstaat er H2S. Maar je moet wel oppassen, want zo'n sstinkbom is erg giftig in een kleine ruimte.
 2. SThomas

  Bijna oud & nieuw

  In Vlaardingen zijn twee jongens van 13 en 14 jaar zwaargewondgeraakt door een ontploffende vuurwerkbom. Zij hadden een koperen pijp met vuurwerk gevuld. Een van de jongens is gewond aan zijn hoofd, de ander aan zijn borst en buik. Zij zijn met een traumahelicopter overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. bron : http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/20...r_vuurwerk.html Lekker dom.. Zo zie je maar weer, hoe dichter je bij O&N komt, des te meer ongelukken door onwetenden jongeren die vuurwerk in een buis stoppen.
 3. SThomas

  Voorstellen

  Ik maak mijn whistle mix door de ingredienten apart in de koffiemolen te doen, en dan in een zakje, en dat door elkaar mengen. Ik ken de gevoeligheid van whistle mix, er is ook ergens een filmpje op youtube, die persoon doet het met een vijlsel, en dan knalt het steeds als hij eroverheen gaat met zijn stamper. Maar dat is wel de kclo3 versie.
 4. SThomas

  Voorstellen

  Ik heb twee soorten rookbommen gemaakt, namelijk de kno3-suiker en de KAS-rookbom. Ik woon op een boerderij dus hadden we nog 16 ton KAS staan. Maar ik vind de kno3-suiker beter om te maken, omdat er niks hoeft te drogen etc. Ik had wel een kogelmolen, maar van een ventilator gemaakt. Die was te zwak, dus ga ik een nieuwe maken van een 12 volt motor. Ik heb ook al een aantal sterren gemaakt, de chrysanthemum 6 en 8. Ik heb reeds kclo4 en natriumbenzoaat besteld, voor whistle mix.
 5. SThomas

  Voorstellen

  Hallo, ik ben Thomas en ik kom al een tijdje op het forum. Ik heb me echter pas een maandje geleden geregistreerd. Ik heb al een aantal kleine dingen gemaakt, zoals rookbommen, fonteinen, knallers, vuurpijltjes, starmines etc. Ik zal waarschijnlijk niet veel posts op het forum maken, omdat ik meer de topics doorlees en ik vind alle informatie die ik nodig heb door te zoeken op google, pyroguide of op dit forum. Groeten.
×