Jump to content
PyroForum.nl

dewpoint

Gebruikers
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2.384 profile views

dewpoint's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. dewpoint

  weer eentje

  Beste mensen, Ik heb tot op heden nog steeds niets gehoord van OM, ik hoop dat het in de doofpot verdwijnt. Wel heb ik enorm veel spullen liggen die ik graag wil verkopen. PM mij ff als je interesse hebt. Betreft de gehele fabriek( haha) voor KClO4 en KClO3. Voedingen, Cellen (25 L) en cathodes + anodes Inclusief de chemicalien en indicatoren voor aantoning Chloraat in Perchloraat. Heb ook inline pH monitoren liggen inclusief KCl gevulde electroden van industriële kwaliteit. Ik heb ook nog een aantal tafelmodellen pH meters te koop. Groet van Dewpoint.
 2. Te koop wegens stoppen van mijn hobby 6 nieuwe looddioxide anodes voor 50A per stuk te belasten. Gaan zeer lang mee en voor 25 euro per stuk mogen ze weg. Zeer robuuste 60A voedingen Nemic Lambda EWS 300/6 2 stuks, waarvan 1 verbouwd met externe stille geforceerde koeling. Grote Cel van 10 liter, compleet voor je weet wel. (2 stuks) Inclusief PTFE leidingwerk en divers glaswerk voor afvang gassen. 5 Meanwell voedingen 5v 50A voor 25 euro per stuk. Groet, Dewpoint.
 3. dewpoint

  weer eentje

  Het is een optelsom bij elkaar, ik kreeg gisteren mijn (werk)laptop terug en agent kon mij vertellen dat het een samenhang van omstandigheden was. Er was namelijk ook via M.A een telefoontje gepleegd door iemand. Samen met de lijst van PS was dit voldoende om bij mij de boel op de kop te zetten. Dit wordt in het begin niet aan je doorgegeven, alleen dat het bij PS vandaan kwam, fijne jongens die politie. Ik had helaas een paar kilo buskruit liggen voor mijn kleine fonteinen en het maken van stars en een 150 gr ruby red voor fakkels. De rest als losse stoffen: Aluminium poeder, Magnesium poeder, BariumChloraat, dextrine, red gum, enz, enz.
 4. dewpoint

  weer eentje

  Ze kwamen bij mij terecht doordat ze wisten dat ik de stoffen in mijn bezit had via PS, en met waarschijnlijk een tip van de brandweer (eigen werkgever) hebben ze bij mij een inval gedaan. De Politie was zo onvoorzichtig met mijn chemicaliën dat ik heb gevraagd om een AGS (adviseur gevaarlijke stoffen) of de EOD. Het ging om zwavelzuur 98%,salpeterzuur 53%,zoutzuur,ammonia,boorzuur,aceton,MEK,dichloormethaan,bariumsulfaat,enz,enz. En uiteraard alle stoffen voor het vervaardigen van pyro dingetjes. Mijn cellen voor KCLO4 hebben ze niet meegenomen en mijn potjes en glaswerk ook niet. Wel hebben ze mijn (snik) 7 kilo KClO4 meegenomen.
 5. dewpoint

  weer eentje

  Beste Leden en pyro collega's, Een week geleden ben ik opgepakt door de politie met een hoop ellende (EOD, enz, enz). Tip vanuit Amstelveen o.i.d. mijn vermoeden is pyro-stuff, omdat de pyro spullen die je daar kunt kopen verboden zijn vanaf 1 januari 2013. Dit wist ik niet, maar uit hun vermoeden wisten ze al wel dat ik die spullen had, dus voor jullie, wees gewaarschuwd. Met name een kleine tip bij mij uit de brandweer wereld, waar ik nu dus niet meer welkom ben, hebben ze mijn pyro hobby tot een einde gebracht. Mijn andere werkgever kon er wel om lachen, mede omdat ik de kennis heb om veilig met dit soort dingen om te gaan. Jullie kunnen dan ook het één en ander gaan verwachten op pyro marktplaats, ik stop ermee anders wacht mij gevangenisstraf. Ik hoop niet dat ze nog meer van mijn hobby collega's oppakken. Alvast een goed 2014 voor allemaal. Mvg, Dewpoint.
 6. Beste Pyro Collega's, Voor de liefhebber heb ik diverse mean well schakelvoedingen ingekocht. Deze leveren continue 50A en zijn instelbaar van +/- 3,5 tot 5,8 Volt. Kortsluit vast en hoge efficiency. Perfect voor Chloraat en Perchloraat. Geheel getest en gereviseerd met 1 jaar garantie van mij. Vraagprijs 35 euro per stuk exclusief 6,95 verzenden ( 3 stuks voor verkoop). Mvg, Dewpoint.
 7. Ik ben het eens met Timishier, het is zonde van je tijd om te klooien met bleek, het beste kun je gelijk met KCL beginnen in een electrolyse opstelling. Zoek op internet naar MMO-anode en als kathode SS-316 of SS-321 RVS en zet hier ongeveer tussen 4 a 6 V op. Of zoals pdfbq zegt: lees het bestaande topic even door. Gr Dewpoint.
 8. Spider, gefeliciteerd met je nieuwe functie. Gr Dewpoint.
 9. En dan hierbij het constructieverslag voor het bouwen van een demiwater-unit. Het bouwen is simpel, maar als hij klaar is heb je wel je anion/kation hars nodig, die zul je moeten kopen. En als je de geleidbaarheid wilt controleren, zul je een geleidbaarheidmeter in je bezit moeten hebben(of lenen) met een range van 0 tot 100 µS/cm(celconstante 0.100 of lager). Men neemt 1 meter PVC buis(liefs doorzichtig) van 60mm of 80mm en aan elke kant lijm je hier deze dop met schroefaansluiting erop. In het midden van de schroefdoppen boor je nu 2 gaten, 1 voor de koppeling die op je aansluiting van je drinkwatervoorziening komt, en de ander die met een 6/8 mm koppeling je demiwater levert. Let er wel op dat je een fijnfilter maakt bij de uitgang om de anion/kation hars tegen te houden, want tijdens gebruik komt de unit onder druk te staan en zonder filter komen de korrels er anders uit. Als voorbeeld: En de unit zelf aan één zijde: Het kraanwater komt er aan de onderkant in om er voor te zorgen dat de anion/kation hars goed kunnen reageren en of ionen kunnen afstaan en opnemen. Het beste is om na de wisselaar een extra (water) filter te installeren om eventuele deeltjes op te vangen.(ongeveer tussen 2µm en 20µm). De leveranciers voor de anion en cation hars kun je krijgen door mij een PM te sturen. Je hebt zo'n 2kg van beide nodig, genoeg voor zeker 2000L water met een waarde van 0,2/0,1 µS (afhankelijk van waterleverancier). En wat ik vergeten was te vertellen (stom) is dat je wel 2 buizen moet bouwen wil je kunnen regenereren.(anders kun je de vulling weggooien) Dus de kationharsen wisselen de positieve ionen uit, zoals bv. Calcium, Natrium, Fosfor, Zwavel e.d. tegen positieve waterstofionen. De Anionharsen wisselen de negatieve ionen uit, zoals de zuurresten die overblijven na een doorgang door de Kationwisselaar, tegen negatieve loogresten. Dus moeten we de Kationwisselaar voor de Anionwisselaar zetten. Gr Dewpoint.
 10. De PbO2 anoden zijn binnen, en graag even laten weten of je/jullie ze nog willen hebben. Opsturen = Euro 6,75. Gr Dewpoint.
 11. Zeker de moeite waard,bedankt. Greetz Dewpoint.
 12. Jammer dat je dit forum gaat verlaten, zeker iemand met zoveel kennis zullen we zeker gaan missen. Succes met het geen wat je van plan bent. Gr Dewpoint.
 13. Je hebt voor hoe jij het voorstelt gelijk, anders had ik wel een unit gebouwd met reverse osmose inclusief koolfilters,Uv belichting en nafiltering, maar de demiewater unit is voor waar ik het aanprees zeker wel goed genoeg,want na behandeling zitten er in het demiwater geen Na of K ionen meer,welke je dus uitermate goed kan gebruiken om je KClO3 mee te spoelen om je evt NaCl of KCl vervuiling eruit te halen. Dit, maar dat weet jij natuurlijk ook vanwege de lage oplosbaarheid van KClO3 en nog erger KClO4 en de KCl en NaCl hebben hier vrij spel en lossen makkelijk op in het demiewater. Ook hier heb ik na 2 keer spoelen en herkristalliseren geen Na of K aangetroffen met 0,1M AgNO3. Voor de BaCl2 idem,alleen bedoel ik hiermee dat als je BaCl2 produceert uit BaCO3 je deze moet oplossen in mineraalvrij water, waarvoor je het beste gedestilleerd water kan nemen, maar uit mijn kleurproef is gebleken dat water uit de demiwater unit ook prima voldeed met geen gele vlamverkleuring. Gr Dewpoint.
 14. Prophet, bedankt voor je toelichting. Inderdaad,als je het vergelijkt is de "drop test" met KClO3 en KClO4 +Al nagenoeg hetzelfde en zou je als conclusie beter deze niet als flash prepareren. Gr Dewpoint.
 15. Beste Pyro Collega's, Ik heb na een hoop ergenis van elke keer gedestilleerd water kopen om mijn chems te spoelen het idee uitgevoerd om demi water te maken met behulp van een Anion / Kation wisselaar en geloof mij,deze heeft na behandeling geen Na,K,Cl, ed aanwezig. Ik heb diverse testen uitgevoerd met een Labgeleidbaarheidsmeter en meet na behandeling 0,02 micr Siemens. Gooi je dit door een mengbedfilter heen, kun je zelfs 0,0055 micr Siemens halen. Het water had eerst een waarde van 645 micr Siemens en met een test van 0,1M AgNO3 op mijn behandelde water geen neerslag of witte vertroebeling. Met een Chloride meter had ik een waarde van 2 ppm na behandeling en daarvoor 96 ppm. Uiters goed te gebruiken om je KCLO3 mee te spoelen (eerst 0 gr laten worden in vrieskist),of je BaCl2 natriumvrij maken. Gezien de best wel grote hoeveelheden water die je als Pyro nodig hebt wil ik hier voor de liefhebbers een verslagje voor schrijven om zelf zo'n ding te bouwen tegen redelijk lage kosten en voor duizenden liters spoelwater,welke je na regenereren opnieuw kan gebruiken. Gr Dewpoint.
×
×
 • Create New...