Jump to content
PyroForum.nl

Heisenberg

Gebruikers
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Heisenberg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Gegroet, Ik kwam enige tijd geleden op youtube een filmpje tegen van NurdRage die zelf kaliumchloraat heeft gemaak uit chloor en dieetzout. ( Youtube ). Er is al een korte discussie geweest over het synthetiseren van KCLO3 uit bleek. ( link ). Nu heb ik zelf, niet al te lang geleden, deze methode geprobeerd met een beetje succes. Ik kreeg een kristalvorming in de chloor maar de opbrengst was minimaal nog geen 0.01g. Heeft er iemand ervaring met het zelf maken van Kaliumchloraat? Ik heb zelf de synthese geprobeerd met huismerk chloor en A-merk chloor. Huismerk gaf geen opbrengst, A-merk minimaal. Voor het zout heb ik lo-salt gebruikt, deze had het hoogste gehalte kalium die ik kon vinden. Iemand een idee hoe ik deze synthese kan verbeteren(zonder zelf chemicalien te kopen). Alvast bedankt.
  2. Heisenberg

    Hallo

    Haha, veel leuke dingen. Ik doe inderdaad ook wel iets alleen omdat het spectaculair is. Dan is het als belonging omdat ze zo goed hun best gedaan hebben. Vaak sluiten de meest "gave" experimenten niet aan op de stof. Maar dat weerhoud me niet om het toch even (in kleine hoeveelheden) te laten zien. En ik ben wel heel voorzichtig. Ik draai wel de gaskraan dicht xD
  3. Heisenberg

    Hallo

    Met betreft de illigaliteit valt het allemaal wel mee in het klaslokaal ;-) Als je een proef met goed didactisch kan verantwoorden is er vaak een heleboel mogelijk. Ook een klein knalletje of vlammetje hier en daar mag op zijn tijd. Maar ik moet altijd wel extra op de veiligheid van mijzelf en de leerlingen denken.
  4. Heisenberg

    Hallo

    Hallo, Ik ben Pim. 21 jaar oud en geïnteresseerd in pyro. Zelf maak ik op het moment geen pyro gerelateerde zaken. In het verleden wel mee geexperimenteerd maar niet op hoog niveau. Ik ben docent scheikunde in opleiding en vind vooral de achterliggende theorie interresant. Groet, Pim.
×
×
  • Create New...