Sign in to follow this  
Followers 0
Flash

Trotse bouwer

1 post in this topic

Hallo mede pyro's

 

Sinds enkele maanden ben ik fors aan de gang gegaan met het zelf rammen van pijlen.

Hier gebruik ik een 19mm coreburner voor met de volgende comp 70-20-10 enkel een aantal keer door een zeef halen.

Na een aantal pijlen te hebben gemaakt ben ik er eens een aantal gaan testen, ik verwachte eigenlijk een cato omdat ik op meerdere fora vernam dat het een kwestie van tijd is wanneer het gaat lukken.

Sterren bp en flash maak ik uiteraard zelf het enigste wat ik van mijn pijlen niet zelf maak is het visco fuse om te ontsteken.

 

Ik ben twee weken geleden op het punt gekomen om er eens haeders op te gaan maken en deze te vullen met zand tot een gewicht tot 290gr

Ik moet zeggen dat het mij totaal niet tegen valt wat deze pijlen kunnen dragen tijdens hun vlucht.

Van de week heb ik een aantal pijlen gemaakt van 100gr salute die ik netjes af gespikt heb wat is het toch mooi om deze hobby uit te kunnen voeren :)

 

Gister ben ik begonnen met het maken van wat sier pijlen met botemshot deze wil ik gaan testen met O&N mocht dit goed gaan dan is er voor mij de mogelijkheid om volgend jaar alles tot in de puntjes te gaan perfectioneren :)

 

Helaas ben ik niet in de gelegenheid om foto's te prlaatsen van mijn gemaakte pijlen ivm veiligheid.

Ik post niet zo heel veel maar een trots persoon wilt toch wel eens zijn verhaal dezen met wat andere liefhebbers.....

 

Salute

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie

Sign in to follow this  
Followers 0

 • Similar Content

  • By ThaYankee
   ***Edit: Filmpje van 4"shell toegevoegd***
   Sinds jaren afwezigheid en weinig pyro activiteit heb ik afgelopen jaar weer het een en ander gemaakt aan spul.
   Ik vind het hedendaags toch wat te risicovol om deze hobby nog heel veel langer voort te zetten of verder uit te breiden(Ook icm met andere omstandigheden). Ik besloot daarom om dit jaar maar langzaamaan de spullen die ik nog heb liggen op te maken. Ik heb het al jaren liggen, maar kan het niet over mijn hart verkrijgen om de boel weg te gooien of van de hand te doen (Misschien de nodige tools naderhand wel voor de geïnteresseerden).
   Ik blijf het wel echt een geweldige hobby vinden met een hoog voldoeningsgehalte (op het pasten van shells na).
   Hieronder een filmpje en wat pics van wat ik zoal gemaakt heb afgelopen tijd.
   Meer filmpjes zullen nog volgen.
   *** Shell 4 inch buell red stars ***
   3 Inch vuurpijl Buell red
    

  • By Lontje
   Twee pijlen bekende members.   http://youtu.be/byF41rbbWQo
  • By boutnek
   Hier een testreeks van mijn eerste GP 24,4 ID Core-burner pijlen.   De originele reeks bestond uit 4 verschillende pijlen, maar nadat de eerste pijl een behoorlijk heftige CATO gaf heb ik nr. 2 maar achterwege gelaten.
   Pijl nr. 3 heb ik dubbel gemaakt (met een kleine flying fish header) omdat deze volgens mij de meeste potentie had.
   Sorry voor het slechte camerawerk, maar mijn vrouw die de laatste tijd eindelijk een beetje begint bij te draaien van haar "zelf vuurwerk maken fobie", heeft dus schijnbaar niet zo'n vaste hand. Om de consistentie te testen van pijl 3, ga ik deze binnenkort nogmaals in 5-voud maken incl. dummy header met verschillende gewichten. Goed onderbouwd commentaar is welkom.

   http://youtu.be/P69vufmXnNM
 • Popular Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Advertentie


 • Topics

 • Posts

  • Dit doet mij aan SpaceX denken in begin van hun oprichting lol
  • Hij is net afgewerkt! Lancering een der komende dagen, eerst een examen Toegepaste Wiskunde voor Scheikundigen te kraken. PS: al die druk, wetende dat mijn vorige raketpogingen op niks zijn uitgedraaid denk ik dat de verwachtingen maar beter laag blijven .
  • If you shortcut a shortcut you'll end up nowhere! Volg de regels stap voor stap net als de grote van je incrementjes. Kleine beetjes tegelijk. Spindle een beetje vaseline op smeren dan gaat het gemakkelijker los. Ben benieuwd naar je volgende.    
  • Klein geheimpje: Ik had te snel een kleinere rammer genomen, zodat (door het flink doorslaan inderdaad) hij een beetje vast zat. Om hem er uit te krijgen moest ik het bovenste stukje van men tube er af snijden, zodat ik het metalen staafje door het gaatje van men rammer kon steken, en zo kreeg ik hem er toch nog uit. Hierdoor was men tube wel een stukje korter geworden, en zat er dus zo goed als geen delay meer boven men core. De eindstop moest hierdoor alle druk dragen en dat kon hij duidelijk niet aan. De volgende ram ik correct en dan zouden beide stoppen zeker de oorzaak niet meer mogen zijn.
   We geven allesinds niet op!
  • Jammer van de CATO man.  Een eindstop is meestal niet het probleem. Je zou zelfs core burners kunnen maken zonder eindstop en alleen een delay tot aan de payload.  Heb zelf flink wat CATO's overleefd haha. Dit probleem klinkt alsof de randen van de sas niet goed worden aangedrukt. Hierdoor schiet de ontbranding meteen door naar boven langs de zijkant met alle gevolgen van dien. Ik weet niet hoe jij je motors ramt / perst, maar je mag flink erop vegen met die hamer hoor! Hoe compacter hoe beter (er zijn grenzen natuurlijk he😂)  Je moet je spindel er echt met grote moeite onderuit krijgen. Dan weet je zeker dat de sas goed vast zit. Ben benieuwd naar je volgende! 
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online