Jump to content
PyroForum.nl

Andres

Afgeschermd
 • Posts

  535
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Andres

 1. Hoi iedereen! 

  Fijne (late) nieuwjaarswensen van uit België! 

  Hier was er een algemeen vuurwerkverbod, dus ik heb helaas niks gemaakt. Ik mis het nog steeds, hopelijk lukt het volgend jaar wel nog een keertje. Tegen dan heb ik die Master Chemie ook eindelijk in men bezit en zou ik eens niet moeten studeren rond oud&nieuw.

  Dat 2021 beter mag zijn dan 2020! Stay green!

 2. Wat een activiteit hier plots, zalig! 

  Fontein tubes zijn helemaal niet zo veeleisend, meestal komt dat wel goed als je die zelf rolt. Zeker als je het zonder nozzle zou doen, dan valt de druk wel mee.

  Als je ooit eens aan vuurpijlen begint heb je wel beter een goede roltechniek, dat is mij nooit betrouwbaar gelukt.

 3. Ik heb men ballmill toch even terug boven gehaald dit jaar. Hij zit nog steeds onder het stof, maar het is het begin van een poging 'misschien dit jaar toch nog eens terug...'

  De reden van gebrek aan activiteit zijn dan ook de studies, sport, ondernemen(,vrouwen :lol:) ....

  Ik mis het wel en zou graag nog eens opnieuw aan de slag gaan. Ik heb alles nog en echt bang ben ik niet, ik hou het toch op 3" en neem mijn verantwoordelijkheid.

 4. 1 hour ago, ploegdir said:

  Goede, betrouwbare tubes zelf rollen blijkt moeilijk en tijdrovend. 

  Tijdrovend en verschrikkelijk, kopen is bijna altijd de betere optie. Wel nette pijl! Als dat je eerste is heb je of heel veel beginnersgeluk of heb je nu wel zeer goed je huiswerk gedaan. Hopelijk komt er toch nog een filmpje :) .

 5. Blij dat jij oke bent. Zo, nu heb je een heleboel stoffen verspild aan iets dat je voor een kwart van de prijs kon leren met een 3". Veel succes met de volgende testen! Denk er aan: Gradatim, Ferociter. Spreuk van Blue Origin, betekent 'stap voor stap, maar vol passie en ijver'. Is hier ook wel van toepassing denk ik.

  PS: Is er een filmpje van :lol:.

  • Like 1
 6. Ik heb toch al 30-40 shells gemaakt. Deze zijn ondertussen nog steeds ver van perfect, noch zo betrouwbaar als ze moeten zijn. Ik ging van 2" naar 3", nooit iets groter gemaakt. Blijf alsjeblieft nog een jaartje weg van die 5", je onderschat de kracht. Als ik nu terugkijk naar mijn eerste brouwsel kan ik mezelf alleen maar dankbaar zijn dat ik ze nooit heb durven afschieten...

  Op een iets minder serieuze note: ik gok op een gigantische flowerpot, hopelijk nadat de onschuldige afschieter zich uit de voeten heeft kunnen maken :lol:.

 7. Netjes afgeschoten, netjes getimed (denk ik), harde break. Ik zie wel weinig effect. Welke stars heb je gebruikt? Volgens mij zijn de meeste blind geslagen. Misschien te harde break of onvoldoende geprimed.

  Kan je meer informatie geven over de break, eventuele booster, de gebruikte stars en prime?

 8. Als actief analist had je je waarschijnlijk blauw betaald... De prijzen die ik in het labo zie passeren voor eenvoudige verbindingen vs de prijzen voor de technische graad die gangbaar is in de pyro wereld verschillen enorm. Los daarvan maak je inderdaad beter KClO4. Wil je de link voor de elektroden eens PM'en? Dat lijkt me te goedkoop om waar te zijn, maar ik ben benieuwd!

  @admin: Indien dit onder 'vragen naar bronnen' valt, mijn excuses. Verwijder maar.

 9. Ik zou echt graag het een en ander maken, we trekken richting Frankrijk dit jaar... Op het platteland. Mogelijkheden genoeg dus.

  Helaas steken de examens er een stokje tussen. Groepentheorie dan vooral, kan ik toch wel de molecuul orbitaal schema's van onze geliefde moleculen tekenen, joepie ?.

  Ik verkoop voorlopig niks, ik stop er zeker niet mee, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Examens gaan voor hé.

 10. Goeie vraag. Kan je ze met dextrine niet rollen? Misschien door de dextrine op voor hand op te lossen en in je spuitflesje te doen.

  Dan komt het er gewoon op aan om je compo niet te nat te maken.

 11. Super actief is het niet meer, maar we komen wel nog regelmatig langs denk ik (ik toch). Wees welkom, lees verder. Naar O&N toe kan de activiteit ook wel eens toenemen....

 12. Al mijn chemicaliën worden opgeslagen in een zeer droge en vaak ook warme kamer... Momenteel zo warm dat sommige plastieken containers aan snel tempo kleur verliezen en zacht of in sommige gevallen broos worden. Vergeet niet jullie vloeistoffen (aceton, waterstofperoxide ed) eens te ontluchten om drukopbouw te vermijden bij dit zeer warme weer ?.

  • Upvote 1
×
×
 • Create New...