Jump to content
PyroForum.nl

helderdje

Gebruikers
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

 1. helderdje

  Shells

  Het kan aan mij liggen maar ik zie bij je filmpje geen beeld. Ik krijg alleen een geluidsclip in WMP.
 2. helderdje

  Wat voor een werk of studie?

  herkenbaar, ik ben dan niet dyslextisch, maar ik lig er wel dicht tegenaan. als ik jou post (hierboven dus) nu lees krijg ik wel een beeld van een wegvliegende rocket in mijn hoofd. En ik denk inderdaad ook in plaatjes. Ik krijg altijd bij alles beelden in mijn hoofd, en dat kan soms best erg zijn. Bijvoorbeeld als ik een broodje aan het eten ben, en iemand begint over een hond die gekotst had die ochtend (pff..) en dan ruik ik die geur ook al in mijn hoofd, bah! Maarja. ik ben verder niet echt bijzonder goed in natuurkunde/wiskunde. Scheikunde gaat wel. Als ik wat meer zal doen kan ik wel makkelijk voldoende staan op al die vakken. 7 wel alledrie gok ik, scheikunde hoger. Maar er zijn teveel veel leukere dingen...
 3. helderdje

  Kogel/star-molen

  Kijk, hier was ik al bang voor. Wij hebben hier een oude ventilator liggen. Nouja, oud. Hij doet het nog.. Maar ze missen hem vast niet want hij ligt al 3 jaar ongebruikt op zolder. Is dat beter? Wat zou een perfecte motor zijn? En ik heb meer een plannetje in me hoofd over het ontwerp. Niet over het begrensen en koelen en al die zooi. Dus een andere motor kiezen is geen probleem.
 4. helderdje

  Wat voor een werk of studie?

  Same Alleen sta ik onvoldoende op natuurkunde (4,4), is echt zoveel moeilijker als op mijn oude school! Ik zal eens iets moeten doen:$ de rest van de vakken zijn voldoende of bijna voldoende. Want maatschappijleer en wiskunde zijn 1 toets voldoende en ik sta er ook voldoende op :P
 5. helderdje

  Hallo, Ik ben NightFox ^^

  nouja, allereerst welkom. En weet zeker dat je er klaar voor bent. Mijn intresse ligt ook bij shells en pijlen. Vooral pijlen eigenlijk. Maar die ga ik de komende 2 jaar, shells niet, pijlen wel, echt niet proberen te maken (alsof me ouders het daar mee eens zouden zijn) maarja, als jij zegt dat je er klaar voor bent.. Zorg in ieder geval dat je zelf heelhuids ervan afkomt, en geen schade aanrichten Helderdje
 6. helderdje

  HOW TO: Hulzen Rollen

  oke oke, ik kom erachter dat mijn moeder een hele boel kraftpapier heeft (kado papier, ze heeft een winkel.) dus daar kan ik zo wat van pakken.
 7. helderdje

  HOW TO: Hulzen Rollen

  Hoezo goedkoper? oud papier gebruiken is gratis maar ik ga zeker kraft papier kopen. ik ben er ook wel van overtuigd dat het veel beter is. Trouwens, gewone rotjes en spul hebben hele zachte hulzen, maar knallen best lekker.
 8. helderdje

  dag allemaal

  Die vragen heb/had ik ook wel.. en ik ben ook geen journalist/politie, maar welkom anyways.
 9. helderdje

  HOW TO: Hulzen Rollen

  Ik had gewoon wat test rolletjes gedaan, maar ik kreeg ze maar niet recht:s maar ik zal het eerst nog even proberen met goede spullen. En als je gewoon papier/karton (ik gebruik nu van folders en andere oud papier) gebruikt, en ze wat dikker maakt bijvoorbeeld, zijn ze dan goed genoeg? of moet ik kraft papier aanschaffen? ik vind die hulzen zo wel best eigenlijks. ze zijn best sterk.
 10. helderdje

  Kogel/star-molen

  Binnenkort maar een kogelmolen proberen te maken. Mijn broer wil me vast wel helpen. want alleen gaat niet lukken ben ik bang. Maar ik heb al een plannetje in mijn hoofd. ik moet ook nog even uitzoeken hoe ik dit ga aanpakken qua motor, ik heb nu een flex. Maar ik zal die dan moeten koelen met een koeler of zo lijkt me. en hij moet aardig begrenst worden (er staat 10000/min op, slaat op 10k rpm??) En dan moet ik nog KNO3 regelen, geen idee hoe ik dat ga aanpakken. Maar waar een wil is, is een weg Als ik hem ooit af krijg die kogelmolen dan ga ik haar zeker even showen hier Helderdje
 11. helderdje

  Voornemens 2010

  rustig aan beginnen met mijn eerste pyro, knallers voor de volgende O&N als ik er sirieus mee doorga. En misschien wat pijlen.
 12. laat ze eerst de juiste termen leren of zo, ik wil niet weten hoevaak er 'bom' wordt genoemt terwijl het toch echt bedoeld is voor vermaak lijkt me. Maargoed. Van die rijdende bom etc hebben ze wel gelijk in opzich. En zo'n gast vertelde dat hij eens wat te wild had gefietst en wat gesis hoorde.. Maar als je te hard schud met dat spul gaat het lontje niet aan? Beetje slap.. Maarja, als je nadenkt wel eng, het kan zo zijn dat je buurman een paar dozen vuurwerk in huis heeft..
 13. helderdje

  Filmpjes

  je zou toch denken dat ze zo'n ding maken om hem succesvol de lucht in te laten schieten, maar aan de reactie van die mensjes (en dat hyper jongentje onder in beeld) te zien/horen, waren ze redelijk enthiousiast. Hmm
 14. helderdje

  Bijna oud & nieuw

  Ja ik snap je probleem, ik kan het proberen maar mijn ouders denken ook meteen dat het 'stunten met vuurwerk is' als ik me wat meer wil verdiepen in pyrotechniek, uiteindelijk (over een paar jaar) wil ik vooral shells gaan maken maar dat kan echt niet zonder toestemming van mijn ouders, ik kan het altijd proberen. Maar dit soort 'kleuters' maken het wel erg moeilijk.. Pff vuurwerk in een koperen pijp proppen, waarschijnlijk ook door al die youtube filmpjes? Je ziet ze steeds meer, pipebombs, knallers met een paar liter benzine ernaast.. Flash knallers in een brak wc papier hulsje met brakke lont eraan.. (oke, sorry:$)
 15. helderdje

  mag ik me even voorstellen?

  ahh ik heb ook nog nooit iets gemaakt,en ik voel me ook geen decembern00b, tenslotte ben ik alleen de juiste gereedschap nodig (bloos, geen zin om op te halen bij onze kinderboerderij) en ik kan mijn eerste kogelmolen gaan maken. Maar afijn, welkom en veel leesplezier, net als mij. Voelt fijn he, om genoeg ruimte om je heen te hebben om vuurwerk af te steken zonder allerlei buren last van je hebben :)
×