Jump to content
PyroForum.nl

Impocta

Gebruikers
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Impocta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Wat voor straf denken jullie dat die 23-jarige boven het hoofd hangt? Het doet me denken over of dat het waard is.
  2. Ik ga er vanuit dat de meesten van jullie dit wel meegekregen hebben, maar voor degenen die het gemist hebben. http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/11610417/Politie-vindt-driehonderd-explosieven-in-Terneuzen-.ece
  3. Impocta

    10 shots cake

    +1 Voor het ritme. Ik vind het echt vet gemaakt.
  4. Is het niet mogelijk om op youtube te posten zonder dat de filmpjes voor de hele wereld te zien zijn? De filmpjes zijn dan alleen te vinden als de uploader de url geeft.
  5. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht toen ik je eerste post las. 't Ziet er netjes uit.
  6. Impocta

    Ball mill

    Uhmmm..... "Please note that we do NOT ship outside of the United States and Canada at this time."
  7. Ik dacht altijd dat vuurwerk draaide om het samenspel van licht, kleur, beweging en geluid(heb ik nog iets gemist?). Wees creatief. Spui je ideeën op het forum en ze zullen je hier wel vertellen welk boek je moet lezen om het voor elkaar te krijgen.
  8. Impocta

    SGRS maken

    Is het niet leuker om het uit pure rijst te maken in plaats van uit voorbewerkt bloem? Dan voelt het toch meer als een ambacht.
  9. Impocta

    SGRS maken

    Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft het water. 100 Jaar geleden waren er al molenstenen en ovens. Aangezien ze dat niet deden zal het water er wel iets mee temaken hebben. Over de magnetron en de onmogelijkheid om een deeg egaal te kunnen verwarmen ben ik het niet eens, maar die discussie kan alleen met een experiment beslecht worden. Ik ben zelf niet van plan het uit te gaan voeren, maar als iemand het op een goede manier heeft weten te testen hoor ik het graag.
  10. Impocta

    Ball mill

    Heeft er iemand ervaring met de kogelmolens van pyro direct?
  11. Impocta

    SGRS maken

    Waarom kook je het 15 minuten? Het lijkt mij dat het gekookt moet worden zodat de rijstkorrel uit elkaar valt en zodat het zetmeel heet genoeg wordt en op zo'n manier verandert dat het überplakkerig wordt. De rijstkorrel is al uit elkaar gevallen door 'm te vermalen. Het probleem met het verhitten was dat er teveel water bij moet om het in een pan te kunnen laten koken. Ik heb daarvoor twee oplossingen bedacht: 1. Minder water: Kook geen pap, maar kook een deeg. Doe er minder water in en doe het in de magnetron. De magnetron is vooral goed in het verhitten van water, omdat water dipool is(zetmeel zal minder snel verhit worden). Het water wordt 100 graden en verhit de omgeving van zetmeel, waardoor de reactie plaats vindt. Met deze manier heb je veel minder water nodig, omdat het in een magnetron veel minder snel aanbrand(misschien is het wel onmogelijk om het aan te laten branden) dan met een vuur(het water wordt immers maar 100 graden en zonder water wordt het bijna niet verhit). Dat maakt het drogen ook weer makkelijker. 2. Geen water: Op deze manier maken sommige mensen dextrine, namelijk met de oven. De rijst vermalen(niet nat maken), op een plaat in de oven en af en toe omscheppen. Ik zie geen reden waarom deze methodes niet zouden werken en ze lijken zeker minder moeite te vergen dan eerder genoemde methodes in dit topic. Kom maar op met de kritiek.
  12. Bedankt voor de uitleg.
  13. Maar ik snap nog steeds niet waarom er 3 brandstoffen(titanium niet meegerekend) in moeten zitten.
  14. Kaliumchloraat zit ondertussen niet meer in de compositie. Het is nu Kaliumperchloraat. Kaliumperchloraat + rode gom zorgen voor de hitte. Strontium zorgt voor rood, maar waarom zit er geen chloordonor in? Is het rood zonder SrCl2 diep genoeg? Dextrine vertraagt de verbranding en koolstof versnelt de verbranding(volgens Shimizu). Beetje tegenstrijdig lijkt me. Of niet? Titanium alleen voor de mooie vonkjes. Zoals op de foto te zien zijn het relatief grote deeltjes, ze verbranden grotendeels buiten de huls en hebben dus voor de rest geen functie bij de verbranding van het mengsel.
  15. Waarom een plastic rammer? Denk je dat het ook kan werken als je het hydraulisch in één keer perst?
×
×
  • Create New...