Waarom kook je het 15 minuten? Het lijkt mij dat het gekookt moet worden zodat de rijstkorrel uit elkaar valt en zodat het zetmeel heet genoeg wordt en op zo'n manier verandert dat het überplakkerig wordt. De rijstkorrel is al uit elkaar gevallen door 'm te vermalen. Het probleem met het verhitten was dat er teveel water bij moet om het in een pan te kunnen laten koken. Ik heb daarvoor twee oplossingen bedacht:
1. Minder water: Kook geen pap, maar kook een deeg. Doe er minder water in en doe het in de magnetron. De magnetron is vooral goed in het verhitten van water, omdat water dipool is(zetmeel zal minder snel verhit worden). Het water wordt 100 graden en verhit de omgeving van zetmeel, waardoor de reactie plaats vindt. Met deze manier heb je veel minder water nodig, omdat het in een magnetron veel minder snel aanbrand(misschien is het wel onmogelijk om het aan te laten branden) dan met een vuur(het water wordt immers maar 100 graden en zonder water wordt het bijna niet verhit). Dat maakt het drogen ook weer makkelijker.
2. Geen water: Op deze manier maken sommige mensen dextrine, namelijk met de oven. De rijst vermalen(niet nat maken), op een plaat in de oven en af en toe omscheppen.
Ik zie geen reden waarom deze methodes niet zouden werken en ze lijken zeker minder moeite te vergen dan eerder genoemde methodes in dit topic. Kom maar op met de kritiek.