Jump to content
PyroForum.nl

Trippiej!

Gebruikers
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Trippiej!'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Dat is goed mogelijk. In de grote fabrieken gebeurt dit alleen maar, per 100st. tegelijk. Een tool voor vier lijkt me niet moeilijk te maken, mocht je over het nodige gereedschap beschikken. Hou er wel rekening mee dat de persdruk ook omhoog gaat per te persen unit.
  2. Pasten vind ik toch altijd nog een hell of a job. Maar zoals VanHout zegt, afsluiting van het project... Je werk begint dan echt vorm te krijgen. Momenteel zit ik met een flinke teil wheatpaste voor me om zo'n 50 units te pasten. Goede motivatie van Rocketier met 30per avond maar daar kom ik nog niet aan. Ik heb een shitload aan vierkante vellen 80gr kraft dat perfect is voor pasten. Mijn tips, voor als je veel moet pasten, is om alle stroken op voorhand al op breedte te snijden. Echt een vuilniszak vol. Twee a drie vellen opgerold en plat gedrukt op tafel. Middels een gleuf in de tafel jas ik er zo een scherp keukenmes doorheen en dat gaat rap! Daarna enkel een papje aanmaken en routinematig een handje stroken en in gooien en goed roeren. Na een tijdje trekken gewoon via de China manier idd en met gemiddeld 10min per unit zit je prima. Meestal check ik tijdens het drogen nog of de lagen niet los komen en strijk ik ze waar nodig nog glad. Maar goed, in het begin heb ik ook veel lompe methodes gebruik. Als je pasten echt wilt overslaan moet je over gaan op plastic hemi's. Maar dat is net zo vervelend voor het milieu. Zwaar tijdrovende hobby. Ik ben laat begonnen dit jaar en zit me nu uit de naad te werken maar het gaat goed!
  3. Pyrotorches zijn vaak op basis van ammoniumperchloraat, deze composities kunnen daardoor zeer lang blijven branden. Veder, wat Tyneman zegt.
  4. Hier nog even mijn filmpje, bij deze: Klik
  5. Oke, ik kom even terug op mijn totale productie. Ik gok een kleine 10/15 shells minder dan gehoopt omdat mn hoeveelheid stars toch te weinig is gebleken. Toch nog wel een redelijke 45 shells, maar daar zijn op het laatste moment nog 20 salutes bij gekomen Dat is excl. wat ik op oudjaarsdag ga afschieten. Morgen tel ik alles bij elkaar. Gr gr.
  6. @ Charcoal Veel tijd, papieren hemi's. Jij hebt het anders ook druk gehad met die mascleta!
  7. 28x 3" Sphere shells 18x 3" Can shells 8x4" Sphere shells 7x4" Can shells 2x42sh 30mm cake (56 inserts) Van de left-overs bouw ik wel een aantal mines/rocket headers voor 25 en 16mm motoren. Tis tenslotte maar één keer in het jaar oud en nieuw. De rest van het jaar zit je te bouwen
  8. Ik wil 30mm inserts gaan breaken met een flashvariant, te denken aan slowflash (50:30:20) of één die veel wordt gebruikt in Chinese cakes, zoals deze: 40 Kclo4 25 MgAl 20 S 15 Al Nu zit ik te bedenken wat het beste is voor de buitenste prime laag van de sterren. Zal ik dit enkel mealdusten of is er een andere prime vereist?
  9. Hoe fungeren bamboestokken sowieso bij een standaard raket? (zeg 16mm BP coreburner) Lijkt me niet echt ideaal omdat ze niet helemaal recht zijn en ook nog eens niks wegen.
  10. Dat is wel het grootste kul-argument dat er bestaat hoor. Maar je hebt wel gelijk dat als je het weigert, ze wel een andere manier zullen vinden om je tas te doorzoeken. Misschien niet de slimste zet, maar je kan ook nog een heuptasje onder je jas/trui dragen waar je je handgemaakte devices bewaar.
  11. Interessant. Toen die bom in Zeeland af ging laatst kreeg ik ook allemaal telefoontjes. Jason, jouw verhaal had toch te maken met de inkoop van een partij kartonnage? Kan me nog herinneren dat het in de krant stond als of er een vuurwerkfabriek werd ontmanteld. Lijkt me best heftig. Kan je vertellen hoe het destijds gegaan is? Ik blijf het zo para vinden als de pest en eigenlijk probeer ik het zo min mogelijk te doen, dat testen, ook al bevordert het je progressie niet echt.. Kleine dingetjes, zoals nieuwe compo's, gewoon in de achtertuin, maar voor shells en dergelijk zit ik toch wel eens een half uur op de fiets. Ik ben iig wel een aantal keer door het oog van de naald gekropen. Op het moment dat ik net de bossen uit kwam fietsen en er een busje langs me reed zat mn hart ook in de keel. Nog een reden om licht op je fiets te hebben dus. Ook toen ik op het strand het één en ander had afgeschoten kwam na 10min de politie aanrijden terwijl ik net met mijn weekendtas terug naar de fiets liep. Het zijn allemaal van die momenten die ik echt haat in deze hobby. Een keer de fout in en het is gedaan. Lijkt me niks om de halve straat afgezet zien worden terwijl een juggernaut je vaatjes bp het huis uit draagt en het op een veldje laat afgaan.
  12. Ik heb vorig jaar ook een aantal deftige vlinders gemaakt met 2-3gr flash en het grote voordeel van deze dingen is dat de assemblage heel snel kan gaan. (als je zonder dopjes werkt) Zorg dat je in stappen te werk ga en neem de Trueno Ricassa No4 als voorbeeld. Smeer aan de basis van je stuk kraftpapier een streepje houtlijm. Aan het eind daarvan een flinke druppel meer. Nu rol je je kraft om je kokertje tot hij er ong. drie keer omheen zit. Je knipt de staart dicht (waar de extra tot lijm zit) en draait hem 180graden ín je huls. Doe dat dertig keer en nu kan je ze gaan vullen en afbinden. Nog een dotje lijm kan je gebruiken bij de bovenkant waar je je lont in schuift en je device afbindt.
×
×
  • Create New...