Jump to content
PyroForum.nl

Candy

Gebruikers
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Candy

  1. Candy

    Ball mill

    Ik raad ten zeerste aan om de 3 en 6 LB molens niet te kopen. Ik heb de 6 LB variant gekocht en de afwerking zuicht. Gewoon klote... De kloelingspropellor heb ik moet bijknippen omdat deze tegen de binnenkant van de behuizing zat en zo kon ie niet draaien. Toen ik dat had gedaan draaide hij voor een minuutje en toe schoot een van de assen los. En als je hem dan toch besteld.... de duanebelasting was bij mij 35 euro. :lol:
  2. Candy

    Filmpjes

    Ammoniumnitraat en Aluminium als ik het goed heb? Er zijn wat varianten erop.
  3. Dankjewel hier heb ik wat aan.
  4. Ik denk dat je met dit ontwerp een stuk meer rendement uit je brandstof haalt.
  5. Ik heb alleen ervaring met KNO3/suiker raketjes dus mijn ervaring met mp raketten is o,o. Het was dan ook niet de bedoeling om meteen met een lampare te gaan beginnen, laat staan een Payload. Eerst maar eens eentje airborn laten gaan. Ik heb net een rockettool tot mijn beschikking, dus ik zit in mn hoofd gelijk alle mogelijkheden af te gaan Ik poste die tekening meer omdat ik dit topic een beetje op gang wou laten komen en eventuele ervaringen van mensen wou horen. En ik denk dat een 3/4 inch id pvc buis het wel houdt. Bij deze grote pvc heb je echt een dikke wand.
  6. Het was ook maar een tekening hoor, ik weet dat je core 3/4 van de lengte van je motor moet zijn. Denk je echt dat hoe ik ze teken excact maak? De id is hier toch ook geen 19,7 mm? Het ging gewoon om het idee. Ik geef deze pijl ook weinig kans van slagen als alles precies wordt nagebouwd.
  7. Nee idd. Lampenolie is niet de beste brandstof maar dit had ik in een z-uurtje op school getekend en er dus niet heel erg goed overna gedacht. Maar wat is er eigenlijk mis met het ontwerp van m'n motor?
  8. Mischien is dit een leuk ideetje als mn chems er zijn Ik heb het getekend op lijntjespapier dus daar moet je een beetje omheen kijken...
  9. Candy

    Al/CuO

    Mij lijkt dit een leuke compo om te verwerken in knallers. Ik snap ook wel dat de gevoeligheid samenhangt met de mesh van je Al poeder. Ik vind het alleen raar dat er tegenstrijdige dingen over worden gezegt op het internet. Voordat ik er aan begin wil ik wat gedetaileerde info over de gevoeligheid ervan. En dan heb ik er vrij weinig aan als ik hoor dat ik er geen gekke dingen mee moet doen, dat lijkt me vrij logisch.
  10. Candy

    Al/CuO

    Ik lees op het internet érg tegenstrijdige dingen over de gevoeligheid van deze compositie. Pyroguide zegt : "easy to make and safer than the other flash compositions. " En toen kwam ik dit op youtube tegen : "it is sensitive to friction, heat, and impact, more than flash powder. Store it under usual conditions, keep away from fire, heat, moisture. " Ik weet niet welke ik moet geloven, ik schrik er toch wel erg van als ik zie dat het ontstoken wordt door een .22 luchtbuksje. :blush:
  11. Candy

    Flash Compositie

    Bij de thunderbolt compostie kan de magnesium toch ook vervangen worden door GD? Het idee van van thermobarische explosies is toch dat je een snel reagerend metaal mengt met een minder snel reagerend metaal, zodat de casing openspringt en het minder snel reagerend metaal buiten de casing ontbrant met als gevolg een harde knal?
  12. Ik zie hier ook totaal geen redenen om de posts te verwijderen. We praten over de kracht van flash en over tamping en of die kerel dat nou in een pvc buis stopt of niet dat maakt voor het onderwerp toch geen verschil? Het filmpje werd volgens mij alleen aangehaald als voorbeeld over de kracht van flash en de mate waarin tamping een rol speelt....
  13. Candy

    Al/CuO

    De gevoeligheid hangt denk ik erg samen met de fijnheid van de Al. Wat was jouw mesh pyrobass?
  14. Candy

    Al/CuO

    Ik hoor verschillende dingen over de ontsteking. Pyrobass zegt dat het met een stukje visco te ontsteken is, en anderen zeggen dat het BP of flash als ontsteking nodig hebt. Ik snap sowieso niet waarom BP wel zou werken en visco niet. Visco bestaat toch onder andere uit BP?
  15. Candy

    Al/CuO

    Heeft deze compositie veel opsluiting nodig voor een leuke knal?
  16. Om nog even terrug te komen op de gevaren van statische elektriciteit. Ik las in een tutorial over flashpowder op internet. Daar stelden ze dmv een van de graaffgenerator een bepaalde hoeveelheid flash bloot aan een vonk van enkele duizenden volts(de compositie was overigens KClO4/GD flash). Er gebeurde niks. Is het dan geen tijdverspilling om zeer stabiele slowflash te diaperen?
  17. Hoe meer sas hoe groter risico je loopt. Ik vind tot aan 100 gram met de juiste ervaring acceptabel. Voor grote hoeveelheden flash kun je beter slowflash oid gebruiken. GD gebruiken in 100 gram flash vind ik een beetje geldverspilling.
  18. Candy

    Knaller

    Gerolt met 80 grams kraftpapier.
  19. Candy

    Waterfonteintje

    Je hebt helemaal gelijk! deze was ook niet slim van mij maar ik heb er hier nóg een paar afgestoken. Ik ga vandaf nu mijn locatie veranderen. Als je het niet erg vind post ik ze toch nog eventjes op pyroforum.
  20. Candy

    Waterfonteintje

    Hier: http://www.vimeo.com/5078712 een 10 grammer in het water. De flash is KClO4/Al flash in de 7/3 verhouding. enjoy!
  21. Candy

    Flash Soorten

    Ik heb op youtube filmpjes gezien van ammoniumnitraat/magnesium flash: http://www.youtube.com/watch?v=i4SgOB47V3o...feature=related Dat ziet er ook behoorlijk krachtig uit lijkt me.
  22. Candy

    Knaller

    @ love for pyro: De huls was spiraalgerold en had een wanddikte van ongeveer 5 mm, best dik dus;) @ danny db: haha, ja dat waren een paar vrienden die heel erg benieuwd waren naar mijn creaties, verder wel verantwoord afgestoken enzo hoor.
  23. Candy

    Knaller

    De huls was ongeveer 12 cm hoog en had een ID van 2 cm. Er zat 20 gram KClO4+Al 325# in de gebruikelijke 7/3 verhouding in. Lont was 2mm 1cm/s visco.
  24. Candy

    Knaller

    Flash knaller: zie beschrijving filmpje. http://www.youtube.com/watch?v=HLy4jWVh9oQ enjoy!
  25. Candy

    Ik Ben Crimson.

    Mn pa heeft de chems van zolder gehaald. Het zijn er in totaal een stuk of twintig met 60 reageerbuisjes en en brander ensow. Ik ga vanavond proberen flash te maken want er zit ook kaliumpermanganaat en aluminiumpoeder bij dus.. laterzz
×
×
  • Create New...