Jump to content
PyroForum.nl

Candy

Gebruikers
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

 1. Candy

  Ball mill

  Ik raad ten zeerste aan om de 3 en 6 LB molens niet te kopen. Ik heb de 6 LB variant gekocht en de afwerking zuicht. Gewoon klote... De kloelingspropellor heb ik moet bijknippen omdat deze tegen de binnenkant van de behuizing zat en zo kon ie niet draaien. Toen ik dat had gedaan draaide hij voor een minuutje en toe schoot een van de assen los. En als je hem dan toch besteld.... de duanebelasting was bij mij 35 euro. :lol:
 2. Candy

  Filmpjes

  Ammoniumnitraat en Aluminium als ik het goed heb? Er zijn wat varianten erop.
 3. Candy

  Big Balls of Fire

  Dankjewel hier heb ik wat aan.
 4. Candy

  Big Balls of Fire

  Ik denk dat je met dit ontwerp een stuk meer rendement uit je brandstof haalt.
 5. Candy

  Big Balls of Fire

  Ik heb alleen ervaring met KNO3/suiker raketjes dus mijn ervaring met mp raketten is o,o. Het was dan ook niet de bedoeling om meteen met een lampare te gaan beginnen, laat staan een Payload. Eerst maar eens eentje airborn laten gaan. Ik heb net een rockettool tot mijn beschikking, dus ik zit in mn hoofd gelijk alle mogelijkheden af te gaan Ik poste die tekening meer omdat ik dit topic een beetje op gang wou laten komen en eventuele ervaringen van mensen wou horen. En ik denk dat een 3/4 inch id pvc buis het wel houdt. Bij deze grote pvc heb je echt een dikke wand.
 6. Candy

  Big Balls of Fire

  Het was ook maar een tekening hoor, ik weet dat je core 3/4 van de lengte van je motor moet zijn. Denk je echt dat hoe ik ze teken excact maak? De id is hier toch ook geen 19,7 mm? Het ging gewoon om het idee. Ik geef deze pijl ook weinig kans van slagen als alles precies wordt nagebouwd.
 7. Candy

  Big Balls of Fire

  Nee idd. Lampenolie is niet de beste brandstof maar dit had ik in een z-uurtje op school getekend en er dus niet heel erg goed overna gedacht. Maar wat is er eigenlijk mis met het ontwerp van m'n motor?
 8. Candy

  Big Balls of Fire

  Mischien is dit een leuk ideetje als mn chems er zijn Ik heb het getekend op lijntjespapier dus daar moet je een beetje omheen kijken...
 9. Candy

  Al/CuO

  Mij lijkt dit een leuke compo om te verwerken in knallers. Ik snap ook wel dat de gevoeligheid samenhangt met de mesh van je Al poeder. Ik vind het alleen raar dat er tegenstrijdige dingen over worden gezegt op het internet. Voordat ik er aan begin wil ik wat gedetaileerde info over de gevoeligheid ervan. En dan heb ik er vrij weinig aan als ik hoor dat ik er geen gekke dingen mee moet doen, dat lijkt me vrij logisch.
 10. Candy

  Al/CuO

  Ik lees op het internet érg tegenstrijdige dingen over de gevoeligheid van deze compositie. Pyroguide zegt : "easy to make and safer than the other flash compositions. " En toen kwam ik dit op youtube tegen : "it is sensitive to friction, heat, and impact, more than flash powder. Store it under usual conditions, keep away from fire, heat, moisture. " Ik weet niet welke ik moet geloven, ik schrik er toch wel erg van als ik zie dat het ontstoken wordt door een .22 luchtbuksje. :blush:
 11. Candy

  Flash Compositie

  Bij de thunderbolt compostie kan de magnesium toch ook vervangen worden door GD? Het idee van van thermobarische explosies is toch dat je een snel reagerend metaal mengt met een minder snel reagerend metaal, zodat de casing openspringt en het minder snel reagerend metaal buiten de casing ontbrant met als gevolg een harde knal?
 12. Candy

  Nieuwjaars knaller!

  Ik zie hier ook totaal geen redenen om de posts te verwijderen. We praten over de kracht van flash en over tamping en of die kerel dat nou in een pvc buis stopt of niet dat maakt voor het onderwerp toch geen verschil? Het filmpje werd volgens mij alleen aangehaald als voorbeeld over de kracht van flash en de mate waarin tamping een rol speelt....
 13. Candy

  Al/CuO

  De gevoeligheid hangt denk ik erg samen met de fijnheid van de Al. Wat was jouw mesh pyrobass?
 14. Candy

  Al/CuO

  Ik hoor verschillende dingen over de ontsteking. Pyrobass zegt dat het met een stukje visco te ontsteken is, en anderen zeggen dat het BP of flash als ontsteking nodig hebt. Ik snap sowieso niet waarom BP wel zou werken en visco niet. Visco bestaat toch onder andere uit BP?
 15. Candy

  Al/CuO

  Heeft deze compositie veel opsluiting nodig voor een leuke knal?
×