Jump to content
PyroForum.nl

peridan

Gebruikers
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1.005 profile views

peridan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Vroeger, eind jaren 80 en 90 had je veel meer heftige vuurwerkslachtoffers. Nu zijn het vaak kinderen die door dat verzuurde youtube op de meest gekke iedeen worden gebracht. Een koperen pijp met sterretjes met een hamer dicht slaan bijvoorbeeld. Vroeger waren het vaker jongeren die "strijkerbommen" maakten, maar een ding is het zelfde gebleven, namelijk dat mensen zo hyper worden van oud en nieuw dat ze hele rare dingen gaan doen. Met het maken van vuurwerk gaat minder veel risico gepaard als bijvoorbeeld met auto racen. Het gevaar zit hem in de "intentie" van de persoon, snel zelf een harde knal maken kan verschrikkelijke gevolgen hebben omdat men niet weet waar men zich mee inlaat (al dan niet onder druk van vrienden) Eigenlijk ben ik van mening dat het beter is als mensen van onder de 18 zich zowieso niet met pyrotechniek moeten bezig houden omdat als er iets mis gaat je ouders verantwoordelijk zijn voor de daden van het kind. sterker nog dat is pas bij 21 niet meer het geval. Als je als 16 jarige een shell maakt afschiet en die komt op een dak terecht dan gaan je ouders vlink die 30.000 of meer ophoesten als er schade door ontstaat. Als je echt je eigen boontjes kunt doppen mag je van mij doen wat je wilt.. als je maar een vent bent als het anders loopt. daar zit een heel groot verschil in.
  2. Vreemd dat je wel aan kclo4 kunt komen en niet aan Ti krullen, Maargoed veel suc6. Btw het is "Toch"
  3. Ik vind dat je wel erg ver gaat terwijl je net komt kijken morteus.. Blijkbaar heb je nog niet geleerd verantwoordelijkheid te hebben in je daden. Veel mensen gebruiken niet eens 30 gram voor een knal, als je goede flash hebt kan een aantal gram al zo eng krachtig zijn... Ik hoop dat er niet meer wijsneuzen komen met dit soort "beginners projecten" Het is niet dat het niet mag of wat, het gaat erom dat je nog niet eens een simpele koker kan rollen en gelijk "je chemicalien" gaat mixen zonder ervaring. Aan het geluid te horen vermoed ik dat je GD gebruikt als brandstof. Weet je wat er gebeurd als je zonder proffesioneel gelaatsmasker GD in je longen krijgt? Google maar eens op aluminium vergiftiging. We zijn hier op een forum om elkaar te helpen, alleen heerst er hier een gedrachtscode die "bijna" iedereen wel snapt. Kewls kunnen dingen erg voor anderen en zichzelf verpesten.
  4. Hee Morteus, Kokertjes rollen is niet zo heel moeilijk te leren. Ik heb er ooit veel moeite mee gehad vanwege een handicap aan men hand, maar de volgende beschreven manier moet te proberen zijn: #1 buisje (pvc of hout. aluminium ed..) van pak em beet 10 cm breed. #2 stroken Kraftpapier van maximaal 20 cm lang. #3 houtlijm Nu pak je een strook kraft, en die vouw je dubbel ( met de eindpunten bijelkaar ) zodat je onder een soort lus ziet. Als de eindpunten recht zijn leg je het buisje onder in de lus en rol je het buisje naar het begin en ga je rollen. Na een wikkel of 2 lijm je een beetje ... rollen rollen weer en beetje lijm enz.. hierna schuif je de huls zonder problemen van je buis af! als het niet lukt probeer het nog een keer net zo lang tot je het onder de knie hebt. Oja Als je blowtjes kunt draaien dan heb je waarschijnlijk een voorsprong veel succes, En geen pvc meer gebruiken he :lol:
  5. Stel dat je zo'n splinter pvc in je oog krijgt.. en dat kan makkelijk gebeuren, dan zal je liever 10 kartonnen kokertjes hebben gerold of gekocht. met pyrotechniek is er bijna geen "snel-succes" manier die ook veilig is. Het geeft veel meer een kick om sterke hulzen zelf te maken, dat is al een kunst opzich.
  6. peridan

    H3

    Kaliumchloraat en met knikkers?? Als je eerst eens een doosje loden kogels koopt voor in je ballmill(desnoods van de viszaak)... daar begin je mee. De kwaliteit word veel beter. :P
  7. peridan

    Flash

    Ik raad je sterk af om flash in een tennisbal te doen. Je maak je daarmee een beetje een baldadige indruk, Gebruik gewoon uitsluitend karton en papier, of voor de eindplugjes geramd kattengrind. Probeer eens pulverone te maken van je buskruit, je kunt daarmee ook flink veel kanten op. Flash maken kan later altijd nog wel, "Bommen makers" worden hier niet zo gewaardeerd over het algemeen...
  8. Naar mijn mening is het beter om dingen als chemicalien, (al is het kno3) gewoon niet klakkeloos vrij te geven en het een beetje "underground" te houden.. de rede waarom ik dit zeg is dat bijvoorbeeld google heel makkelijk op sites als deze uitkomt als je iets over chems intypt. En als er mannetjes zomaal van alles kunnen vinden is het allemaal wel heel makkelijk. Dit geld voor alles trouwens, Ik zie al voor me dat iedereen die bij een zogenaamde "growshop" spullen komt kopen om wiet te kweken.. maar iedereen een kaartje op zen borst met daarop de locatie van zen plantage. Das ook vragen om problemen? Dingen als kokertjes en papier en hulpmiddelen zoals kogelmolens en tooltjes, daar is niks mee aan de hand. Je kunt er niet van uitgaan dat iedereen gezond verstand heeft.
  9. spelling? ik begrijp even niet wat je bedoeld, heb je je "e" verwisseld met je "3" toets? ik hoop het hier gezellig te hebben, dank voor de leuke reacties. Ik had gegokt dat de zin "... MET hoofdletters..." wel enig idee zou geven wat er fout is aan je spelling. Maar neen, je probeert nu mij af te zeiken om mijn afsluitende groet, terwijl je gewoon weer elke regel met een kleine letter begint. Ik vind het erg jammer dat ik nu WEER een warning moet uitdelen. Het lijkt wel of het weer O&N aan het worden is.... T.
  10. Ben je nieuw? Open dan een topic over/voor je zelf in "Ik ben...". Dingen die we zoal over je willen weten: - ervaring met Pyro/HE/Scheikunde - school/opleiding/educatie/universiteit/etc - leeftijd - woonplaats/omgeving/provincie/land/etc. - hobbies cq. overige bezigheden Nou ik ben hier nieuw maar ik ken dit forum al langer alleen heb ik me nooit aangemeld. ik ben helemaal gek op vuurwerk en ik ben daar nu zo'n kleine 14 jaar mee bezig. ik maak nog altijd vanalles en met name knalvuurwerk en mortierachtige apparaten. mijn verdere bezigheden gaan met name naar radio amateurisme en planten kweek. verder kom ik uit de omgeving denhaag en zou ik het leuk vinden wat andere pyro's uit de buurt te kennen. om filmpjes en kennis uit te wisselen. nou dat was het dan denk ik zo.. groetjes
×
×
  • Create New...