Jump to content
PyroForum.nl

Alexio

Gebruikers
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

919 profile views
 1. Alexio

  Ammonium Perchloraat

  Ziet er prima uit. Het is wel zo dat er in de wasfles geen oplossing meer zit na de reactie, maar eerder een suspensie of de ammoniumperchloraat slaat zelfs meteen neer (zeer waarschijnlijk). Hierbij ga ik er even van uit dat je de NH3 en HCLO4 in zo'n verhouding hebt gebruikt dat alles weggereageerd is naar ammoniumpercholaat. Ik wil ook nog eens AP bemachtigen of maken, omdat het natuurlijk de ideale zuutstoflevenrancier is in vaste brandstofmotoren in raketten. Let wel op dat er o.a HCL uit de achterkant van je raket wordt gelanceerd :)
 2. Alexio

  Ik ben Stijn

  Welkom Stijn Ik hoop dat je het hier een beetje naar je zin zult hebben. Dat noemt men nou koolstofchemie :P
 3. Alexio

  Piranha oplossing

  Waterstof peroxide is ook leuk als je het vlees waar je het op test een albino-look wilt geven. Ik heb vandaag ook weer een mooi wit plekje er bij gekregen op mijn hand tijdens het opruimen van 30% H2O2 oplossing. Ik kon mijn wit geworden hoornlaag er gelukkig grotendeels afpeuteren, en ik heb er niets van gevoeld. Zou toch raar zijn als je aangesproken wordt dat je cum op je hand hebt zitten :)
 4. Alexio

  Piranha oplossing

  Sterke basen zijn beter om menselijk vlees op te lossen dan zuren. Je kunt in een verzadigde NaOH-oplossing zelfs bot en kraakbeen oplossen, iets wat met bijna geen enkel zuur lukt of heel erg traag gaat. Btw is het ook wel leuk om een beetje Mn2O7 te testen op een stukje vlees Maar MnO7 is wel een vrij gevaarlijk stofje, en er is een kans op (kleine) explosies als het in aanraking komt met organische stoffen. Mn2O7 maak je door (voorzichtig!) een beetje geconcentreerd zwavelzuur to druppelen op een hoopje kaliumpermangenaat. Volgens mij staat hier ergens op het forum een filmpje van Mn2O7 (misschien van Tyneman?).
 5. Alexio

  H3

  photobucket.com heeft ook zo'n functie, maar ik heb hem nog niet geprobeerd. Ik ben iig zeer tevreden over hun gratis image hosting service. Maargoed, het is allemaal niet echt nodig als je op een forum zit waarop je dingen in je post kunt attachen tot 100mb :)
 6. Alexio

  Muziek

  Ik luister echt naar vanalles....... Veel rock, meestal softrock en soms wel eens Korn ofzo. Ik hou erg van Moby, Coldplay, Oasis, the Verve en nog heel veel anderen. Rap vind ik soms wel even leuk om naar te luisteren, maar dan vooral de instrumentals. Pop vind ik meestal maar niks. Hardcore en jump vind ik wel leuk om naar te luisteren. Trance soms ook nogwel maar dat is meestal te "slap". Hardstyle vind ik ook niks aan.
 7. Alexio

  Sorbitol Raketten

  Ongeveer de helft van de zoetkracht heeft het. Maar bij die verbranding onstaat wel bijna net zoveel energie. EDIT: Sorry for the BS die hier stond, ik was in de war met een andere temperatuur.
 8. Alexio

  Flash composities

  Sorry, die post was eigenlijk ook meer @Tyneman bedoeld. Trouwens ballmillen van Al alleen is geen goed idee, laat staan met KNO3 erbij (dit las ik in een van jouw topics) :roll: Laten we verder maar on-topic blijven nu :wink:
 9. Alexio

  Flash composities

  Je moet eigenlijk nooit chloraten met zwavel mengen. Zwavel vormt met het aanwezige vocht in de compositie (wat er altijd is!) zwavel- en/of zwavelig zuur. In een zuur millieu wordt KCLO3 een instabiele oxidator en dan wordt je composiete dus veel gevoeliger. Perchloraten zijn wel uitstekend te gebruiken in composities met zwavel. Ik neem aan dat je met zoveel posts op de hoogte bent van dit risico, en er mee kunt leven. Voor de minder ervaren mensen wilde ik dit toch wel even melden :!:
 10. Alexio

  KClO4 d.m.v. elektrolyse

  Zoek naar "platina coated wires" en gij zult vinden. Ik heb geen idee waar ik ze ooit eens heb zien staan op internet.
 11. Alexio

  Avatar/plaatje?

  Het kost wel veel bandbreedte het laden van al die avatars op 1 pagina. Ik ben voor als het forum er niet vervelend traag door wordt.
 12. Alexio

  Magnesium

  Dat klopt ja.
 13. Alexio

  Magnesium

  Het kookpunt van magnesium is wel veel lager, het zou dus kunnen dat deze twee metalen qua viscositie sterk verschillen onder gesmolten toestand bij dezelfde temperatuur.
 14. Alexio

  BP Rocket

  For such a big rocket I'd rather use candy instead of BP. I think it makes the risk of a CATO much smaller. But anyway, sometimes the unpredictability of fireworks is what makes them fun to make, to a certain extent of course (with all safety rules regarded).
 15. Alexio

  Magnesium

  Ik denk dat magnesium beter gietbaar is dan aluminium. Het is natuurlijk een fijne mal waarmee die puntenslijpers gemaakt worden.
×