Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
impuls

Hallo mensen

Recommended Posts

Hallo mensen,

Ik ben matthijs en ben 17 jaar, ik heb me geregistreerd op dit forum omdat ik meer te weten wil komen over sommige mixen van chemicalien. Veiligheid staat voorop!

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By ARG
   Hallo,
   Ik ben al een tijdje bezig met zelf vuurwerk (proberen ) te maken. En toen kwam ik dit forum tegen. Waar ik al heel wat informatie heb gevonden. Ik vind vuurpijlen het meest interessantst. Ik en ben van plan er nu een te maken met KNO3 en suiker. Ik heb zelf een ballmill gemaakt met knikkers en maar ga binnenkort loden bollen kopen. Ik ben verslaafd aan vuur(werk) en heb daar ook al wat probleempjes mee gehad op school.

   groetjes
  • By A1QPGPNk
   ik ben 18 jaar oud en ben van jongs af aan al gefascineerd geweest van vuurwerk en vuur.

   ik zit al van 12 jarige leeftijd bij de scouting waar we ook al heel wat hebben gedaan op het gebied van pyrotechniek een aantal dingen:

   -kno3/suiker raketten
   -normaal bp (slechte kwaliteit ;-) )
   -rookbommen
   - fonteintjes (a.k.a. mislukte raketten)
   - carbid schieten
   - zwaarder knal werk wat ik hier niet niet ga noemen

   ik ben van plan om de volgende dingen nog te doen:

   ik heb onlangs een paar 1" hemi's gekocht met het doel om mijn eerste shells te maken samen met wilgen houtskool en wat zwavel en dextrine.
   ik ben van plan om eerst zonder metalen te werken dus mijn eerste idee was een tiger tail shell
   als dit is gelukt wil ik graag verder met kleuren ik heb al strontium carbonaat voor rood maar zonder chloor donor en dus clo4 of parlon gaat dit niet lukken (weet iemand of je ook mooie rode stars kunt maken met kno3 parlon strontium carbonaat?)
   wanneer dit is gelukt ga ik naar de metalen zoals ti voor glitter of misschien zelfs een salute

   ik zie een kleurrijke en glinsterende toekomst te gemoed met mijn nieuwe hobby

   mvg

   tim
  • By crossilljam
   Goedenavond!

   Na een tijdje een aantal topics te hebben gevolgd hier toch maar besloten mezelf te registreren.
   Ik ben Martijn en ik ben 20 jaar oud, en al enige tijd in de pyrotechnie geinteresseerd.
   Dit begon al op de basisschool toen ik in groep 6 een spreekbeurt had gehouden over 'de pyrotechnicus', uiteraard stelde deze spreekbeurt niet veel voor. maar de toon was op die leeftijd al gezet.

   Pak hem beet 10 jaar later ben ik nog steeds erg geinteresseerd in de pyrotechnie en heb ik al de nodige ervaring opgedaan binnen die wereld.
   Mijn doel is om dit jaar voor het eerst stars te gaan maken en als deze helemaal naar wens zijn wil ik beginnen met het maken van shells.

   Ik hoop dat ik nog een hoop van jullie kan leren en ikzelf ook een steentje bij kan dragen op dit forum.

   Martijn.
  • By dutchy
   Hallo allemaal ,

   Ik ben Dick en ben 38 jaar jong ben een behoorlijk aantal jaren uit het vuurwerk geweest maar sinds 3 jaar weer behoorlijk actief hiermee.
   Vooral shells zijn een trekpleister geworden , ik heb ze alleen nog maar afgeschoten dus nog niet zelf gemaakt en daar wilde ik me toch in verdiepen.
   Zat wat op google te kijken en kwam hier uit ik hoop dat ik hier met jullie veel ervaringing op mag doen.

   gr dick.
  • By godfather110
   Hallo beste forumleden.
   IK ben Jeffrey en ben 27, En heb mij sinds kort echt voor pyrotechniek kunnen interesseren.
   En nu pluis ik met plezier en veel interesse het forum af naar van alles en nog wat, In het bijzonder siervuurwerk.
   Maar knallers zijn ook leuk.
   ik hoop nog lang op het forum te kunnen snuffelen en een hoop kennis op te doen.

   groetjes Jeffrey
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×