Jump to content
PyroForum.nl

MRS

Afgeschermd
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

 1. MRS

  Manometer

  Ik heb nog wel een 2x5 poorts vacuum/stikstoforgel liggen, hiermee kun je een zeer serieuze standaardopstelling makenSlang maakt niet erg veel uit (aanname: geen corrosieve dampen, oplosmiddeldampen maken niet zo erg uit). Een oliepomp heeft zijn voordelen, (hoog vacuum) maar ook zijn nadelen (geen corrosieve gassen, oplosmiddeldampen eerst afvangen/condendseren). Zelf heb ik een membraanpomp, die trekt ook redelijk hoog vacuum voor lab doeleinden (6mbar) en is overal tegen bestand. Ik heb nog wel een complete set met vacuumpomp, vacuumventiel, beluchtingsventiel en controller maar ik weet niet hoeveel je uit wil geven Manometers zijn goedkoop, volgens mij heeft Conrad wel iets.
 2. MRS

  Humor

  Hmm, groot en klein glaswerk.. 30 ml soxhlet en 1000 ml soxhlet, de andere is van klein naar groot 30, 150, 250 en 1000 ml.
 3. MRS

  Glaswerk over

  Check jullie PM's. Naast de dingen die ik op marktplaats heb staan heb ik ook nog dingen niet op marktplaats. Zoek je dus dingen, laat het me weten via PM, dan kijk ik of ik het heb. Heb nu bijvoorbeeld nog een kleine magneetroerder niet op marktplaats staan.
 4. MRS

  Glaswerk over

  Hoi, ik heb een hoop glaswerk en apparatuur over. Ik heb het op marktplaats gezet, en hier: http://verkopers.marktplaats.nl/8504038 kan je kijken wat er allemaal is. Het bedrag op marktplaats is "wat de gek er voor geeft", als je hobbyist bent en je zegt wat je ervoor overhebt ben ik er zeker van dat we er wel uitkomen.
 5. MRS

  Olie bad olie

  Het zal niet voor alle toepassingen gelden, maar je kunt vaak een zandbad gebruiken.
 6. MRS

  Spiritus

  Er zijn inderdaad gisten die tot 23% alcohol maken. Ik heb twee keer 25L suikerwater vergist en gedestilleerd, het is totaal geen moeite. En na afloop heb je ~10L drinkbare 90-96% ethanol.
 7. MRS

  Spiritus

  Ik denk niet dat je van je MEK afkomt. Die kookpunten liggen te dicht bij elkaar. Woelen heeft net een topic gemaakt over het zuiveren van stoffen dmv destillatie: Hier. Hoe lange vigreux heb je?
 8. Misschien inderdaad een te snelle conclusie. Ik vond het erg opvallend aangezien ik ook me in de methode en het patent verdiept heb. Maar patenten hebben nog weleens de neiging om teveel te beloven. Ik moet het zelf nog uitproberen.
 9. Hierdoor kwam ik het op het spoor, voor de echte thread ben ik nog aan het zoeken.
 10. Het gaat hier waarschijnlijk over het bekomen van 100% salpeterzuur door een stochiometrisch zwavelzuur-salpeterzuur mengsel te extraheren met DCM. Het patent belooft hier veel, maar volgens een thread op sciencemadness.org blijf je met een DCM/HNO3 mengsel zitten wat haast niet te scheiden is.
 11. MRS

  Amateurchemie.nl

  Nee, dat niet echt, maar op chemieforum.nl wordt soms toch nog wel vreemd aangekeken tegen hobbychemie, vooral bij de iets extremere dingen als SO3 maken thuis bijvoorbeeld. op amateurchemie.nl willen we gewoon die dingen bespreekbaar houden, als er mensen met de juiste voorkennis mee bezig zijn.
 12. MRS

  Amateurchemie.nl

  Er is een nieuw forum online: Amateurchemie.nl. Het forum is bedoeld als algemeen discussieforum over chemie, waar veel toegepaste (hobby)chemie ten sprake zal komen. Een zelfde idee als Chemixtry.be, welke helaas offline is. Het forum is nu nog relatief klein, maar groeit gestaag. We hopen dat er veel mensen komen, zodat we veel van elkaar kunnen leren! Omdat er hier ook veel mensen zitten die van Chemixtry.be afkomstig zijn wil ik ook hier de aandacht op Amateurchemie.nl vestigen. Quote van de admin: Hopelijk tot ziens!
 13. MRS

  Witte Rookcompositie

  Zelfs met #250 aluminium en 50 delen parlon is de mix nog goed te ontsteken met bp of bp/aluminium. Je kan voor ZnO ook TiO2 gebruiken.
 14. MRS

  Na + K in water

  Lekker meth/ethoxides mee maken welke je kan gebruiken in allerlei organische reacties, of als droogmiddel voor solvents..
 15. MRS

  Caffeine

  Hmm.. beetje offtopic maar waar kan je DCM dan wel het beste in bewaren.. Heb net ruim 300 ml uit kwastontharder gedestilleerd en gezuiverd, en ik heb geen zin het na een poosje weer kwijt te zijn.
×