Jump to content
PyroForum.nl

N2O

Gebruikers
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,355 profile views
 1. N2O

  Welk stukje glaswerk is dit?

  haha bedankt^^ ja, deze is inderdaad nogal oud maar in een verassend goede staat voor de leeftijd. Zo, dat weten we nu ook weer wat dit is.
 2. Ik was dus onlangs eens in mijn voorraadkast aan het snuffelen omdat ik mijn glaswerk ga vernieuwen en daar kwam ik dit stukje glaswerk tegen: Dit leek mij een druppeltrechter (zonder pressure equalizing) behalve dan dat er dus een stukje voor een luchtslang aan zit. Weet er misschien iemand meer wat dit stukje glaswerk is en waarvoor het dient? Groetjes, N2O Edit: Mijn vermoeden is dus dat dit een druppeltrechter is voor chromatografie. Kan iemand dit bevestigen?
 3. Ik zou toch ook eerder geen chlorides gebruiken eens je je mengsels een tijdje wil gaan bewaren. Dit omdat chlorides veel reactiever zijn en dus reacties kunnen aangaan met andere stoffen die eventueel in je compositie voor komen of erin terecht komen als vervuiling. Als je nu niet van plan bent van het lang te gaan bewaren zal er niets gebeuren en kan je gewoon je gang er mee kan gaan.
 4. N2O

  Hallo mensen ik bn martin

  Heeft die zich echt in 1 post kunnen bannen? Dit moet een record zijn!
 5. Ik denk dat ik nog eens ga verder werken aan dit project, ik had het wat in de steek gelaten door men school.
 6. Ik zal eerst alles destilleren en dan alles nog eens op een langzame lagere temperatuur destilleren ofwel kan ik als er genoeg methanol inzit alles gewoon afgieten.
 7. OK, vandaag heb ik geprobeert om DCM uit verfafbijt te destilleren wat niet zo heel simpel bleek. Ik begon dus mijn destilleer opstelling op te bouwen: vervolgens goot ik 200ml verfafbijtmiddel(met een groen kleurtje) in mijn beker: ik verhitte het verfafbijtmiddel met een warm waterbad tussen 45-55°C: Na wat gedestilleerd te hebben goot ik hetgene dat nog in de erlenmeyer was terug in het blik en de rest bekeek ik even: -Het waren 2 lagen?: -na een half uurtje in een flesje te laten staan goot ik het voorzichtig terug in de maatbeker: -vervolgens alles nog eens in het flesje , eens goed schudden en alles was weer troebel? hoe kan dit komen en wat is men DCM? Mijn theorie is dus: Het hele kleine laagje(echt mega klein)op de onderkant van het flesje is water, de rest is DCM. eensje het schud komt het water in veel kleine bolletjes rond te zweven in het DCM. Wat na verloop van tijd naar boven gaat, samenklonterd en weer naar de bodem zakt. Kan dit correct zijn?
 8. N2O

  Stars

  Ok, Vandaag heb ik dus een probleem gehad: ik nam 9.75g d1 glitter mix en 0.25g dextrine(dacht ik, ze was lichtbruin -goud) ik mengde het met wat water en kneede er stars van.(mini stars) ik deed de overshot op een papiertje en liet het ook drogen. de volgende morgen roken men stars naar rotte eieren ofzo?!?!? de overschot rook gewoon naar star mix. Wat is er gebeurt?
 9. N2O

  Nog wakker?

  @Miech: webhosting.nationvoice.com (is alleen voor kleine websites of tests maar je kan maar eens kijken. Heb zelf goede ervaringen ermee en geen reclame.) Haha veel mensen met een slaapprobleem:p(incl. mezelf)
 10. N2O

  Poll:rookbom Op School

  Daar heb je het over de brandweer:p Ik had ooit eens voor ze me van't school wegstuurden omdat ik mijn voeten aan mijn punten geveegd had net aan de schoolpoort tegen een gebouw een 1kg KAS-Suiker rookbom afgestoken.(Ja, er liepen niet veel mensen daar) Die ene leerkracht had Bijna de brandweer gebeld tot hij zag dat het een rookbom was . En toen kwam de studie opzichter net als de rookbom gedaan was met een emmer water en een Super vies gezicht aangelopen . Ik ga echt die man zijn gezicht nooit vergeten. En die eerstejaars lol hebben door door de dikke rookwolk te lopen.
 11. N2O

  Enkele Rookbommen 31-12-07

  haha mooie rookbom. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe zo iets van uit de lucht er zo uitzien. en waarom legt nooit iemand die melkbussen plat op de grond maar altijd naar boven gericht?
 12. N2O

  Het Nut Van Een Geperforeerd Tussendiafragma

  Hmm, ik dacht dat ik dit al eens in dit forum gezien had alleen was het niet zo uitgebreid. ik ga eens zoeken. Toch bedankt voor de Informatie:D.
 13. N2O

  Ik Ben Somebody

  Welkom Wow 5 jaar ervaring . Je zal volgens mij een zeer grote aanwinst zijn voor dit forum Even een paar vraagjes : -Hoe oud ben je zo ongeveer. -Belgie of Nederland?
 14. N2O

  Filmpjes

  ? Is dit niet fake? 70 messteken en al dat bloed? Wat deed hij soms? Kleine sneedtjes maken want als ik die op dezelfde plaats dat hij het deed 70 messteken zou moeten geven ik weet niet hoe ik het zou moeten doen zodat die andere persoon nog leeft hoor? Dat waren messteken in de borst en in de nek? Ik kan toch maar moeilijk geloven dat dit echt is hoor.
 15. N2O

  IJzeroxide

  Fe3O4: Materiaal: • 100ml maatbeker • glazen roerstaaf • plastic bakje • sterke magneet • FeCl2 • FeCl3 • NH4OH • (CH3)4NOH(vanaf stap 9) Materiaal maken: 2 M HCl (21 mL conc. HCl in 250 mL water). 2.0 M FeCl2(H2O)4 in 2 M HCl. (los 19.9 g op in 50 mL 2 M HCl.Lost matig op maar MOET versgemaakt worden omdat het met zuurstof reageert) 1.0 M FeCl3(H2O)6 in 2 M HCl (Los 54.1 g op in 200 mL 2 M HCl. Lost langzaam op.) Proces: 1. Voeg 4,0 mL van 1M FeCl3 en 1,0 mL van 2M oplossing FeCl 2 aan een 100 mL beker toe. Voeg een roervlo(erg onhandig doordat magnetiet magnetisch is)/roerstaafje toe en begin te roeren. 2. Blijf roeren en Voeg langzaam(in 5 Min.)(dus best via een buret) 50 mL van 1,0M NH 3 oplossing toe. Na een eerste bruin precipitaat, zal een zwart precipitaat zich vormen (magnetiet). 3. Nadat alles toegevoegd is roer je nog even en laat je alles rustige bezinken. 4. Nadat alles bezonken is giet je de heldere vloeistof weg en zie dat je geen magnetiet weggiet.(je kan het sneller doen door aan de onderkant van je maatbeker een sterke magneet te houden) 5. Giet Het magnetiet in een klein plastic bakje en voeg wat gedestilleerd water toe om het te wassen. 6. Hou daarna een magneet onder het plastic bakje en giet het water weg. 7. Herhaal dit proces ongeveer 3X. 8. Nu heb je Magnetiet Dan kan je ook doorgaan naar een ferrovloeistof maar daar ben ik niet 100% zeker van: 9. Voeg 1-2ml van 25% (CH3)4NOH toe en roer met het roerstaafje(glas) voor een paar minuten. 10. gebruik daarna weer de magneet onderaan het bakje en giet alle vloeistof eraf. 11. ga wat met de magneet eronder rond en giet weer alles vloeistof weg. 12. Dit is je Ferrovloeistof?
×