Jump to content
PyroForum.nl

Stainz

Gebruikers
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Stainz

  Hoe maak je zelf hemi's?

  ik heb hier nog een handigheidje: Blanda schalen van Ikea, kosten vrij weinig en zijn van goed RVS, alleen de bodem loopt niet helemaal rond door, dat is wel weer jammer..
 2. Stainz

  Ouders...

  Je zou een vijzel kunnen gebruiken, dit kost een paar euro en je kan makkelijk stoffen verpulveren/tot poeder maken..
 3. Stainz

  Eindstoppen tutorial

  Ik gebruik meestal een beetje aluminium-folie, dit zet ik dan wel eens goed vast met wat lijm(gewone lijm geen hot glue). Ik kende de hot glue methode niet, maar ga deze zeker proberen. Mijn moeder heeft die spullen namelijk liggen om een beetje mee te knutselen dus laat ik daar eens gebruik van maken! Ziet er netjes uit en geeft mij als beginner weer een paar mooie ideeën! Thanq Tyneman! Greetz, Stainz (Goed) gebruik van hoofdletters en leestekens is verplicht. Lees de regels! Warned (by gamekeeper). edit: ik heb hem wat verbeterd en zal er in het vervolg op proberen te letten!
 4. Stainz

  Magneetroerders

  dat had ik inderdaad ook gelezen, maar daar wordt ik niet heel veel wijzer van.. Ik ben nu even een klein ontwerpje aan het tekenen, zodra die af is edit ik deze post even of maak een nieuwe aan, denk dat het de eerste wordt en dan hoor ik wel wat jullie er van vinden.. greetz, Stainz EDIT:
 5. Stainz

  Magneetroerders

  als ik het goed begrijp zit het zo, dat je met 1 magneet op een draaiend voorwerp onder je bekerglas, met daarbij wat afstand. Een stukje 'ijzer' (ik wil hier geen roer-vlo mee beledigen!!) rond laat bewegen in je bekerglas, verbeter me alsjeblieft als ik fout zit! Op deze manier laat je dan vaste stoffen goed mengen met vloeistof of 2 vloeistoffen met elkaar? greetz, Stainz.
 6. Stainz

  Elektronische mortier ontsteking

  jij bedoeld 'Weerstand = Soortelijke weerstand x (lengte / oppervlak) maar die berekening klopt sowieso al niet omdat er wel een weerstand is..
 7. Stainz

  Opslag Chemicaliën

  En die koop je gewoon in de apotheek neem ik aan ik ga het eens proberen. Bedankt in ieder geval
 8. Stainz

  Opslag Chemicaliën

  Die manier van opslaan gebruik ik ook in mijn kast(je) maar ik heb een aantal chemicaliën binnen gekregen laatst in plastic zakjes, soms hoor ik mensen dat je bij sommige winkels van die chemicaliën containers kan kopen, maar bij wat voor soort winkel hebben ze deze in niet te grote maten.. ? (ik vraag niet naar een bron, maar naar een soort winkel. dat mag toch hopelijk wel)
 9. Stainz

  Tutorial sectie

  Als ik wat ga proberen zal ik als het iets nieuws is er een mooie tutorial van proberen te maken, eventueel zelfs met een filmpje.. groetjes, Bas Het is uiteraard voor discussies, maar volgens mij zijn er heel wat mensen die best meer met pyro zouden willen, maar daarvoor niet genoeg kennis hebben om zelf te ondernemen, daarvoor zou een tutorial erg handig zijn.. en ik zei niet voor niets over tutorials : nu kan iedereen onder het kopje 'rookbommen' een tutorial plaatsen die ook halve waarheden bevatten.. en ik zei er ook nog bij dat mijn tutorials dit forum niet waardig zouden zijn
 10. Stainz

  Tutorial sectie

  Ik wil wel meer tutorials, maar het probleem is dus dat ik voor het maken van tutorials van het niveau dat plaatsing op het forum waard is niet genoeg scheikundige kennis heb.
 11. Stainz

  Tutorial sectie

  Ik heb op het forum door middel van de Search functie gezocht naar Tutorials en daar ben ik deze niet tegen gekomen, de mogelijkheid bestaat natuurlijk dat deze 'tutorial' onder een ander woord gepubliceerd is, maar het is voor mij te ingewikkeld om heel veel sites door te lezen in het engels en dan ergens aan te beginnen en zoals mij zullen er vast meer zijn. greetz. Ik heb nog even verder gekeken hoe het zat me die kaliumnitraat uit Kalkammonsalpeter halen, hier had ik het vandaan : Dit soort kleine dingen zijn vaak verborgen in lange topics en het zou volgens mij dan ook handig zijn als er een aparte sectie voor komt. groetjes, Bas
 12. Stainz

  Tutorial sectie

  Hallo allemaal, Ik zat even wat rond te kijken op het forum (ik ben hier nog vrij nieuw). En ik kwam hier weinig tot geen tutorials tegen. De enige waren die voor een KAS/suiker-rookbom. Zou het niet een leuk idee zijn, om een aparte sectie te maken, waar (door of onder toezicht van Mods) tutorials geplaatst kunnen worden. Dit zou vooral voor de 'minder' begaafde scheikundigen erg handig zijn. Hierbij valt ook te denken aan aparte delen : hoe kom je op een simpele wijze aan bepaalde stoffen (vb. Kaliumnitraat uit Kalkammonsalpeter halen). Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden. Vriendelijke groet, Bas :)
 13. Stainz

  Hallo allemaal

  Ik ben aan het proberen geweest met Salmiakzout dat is aardig gelukt (met hulp van mijn docent Scheikunde). Ik ga de volgende keer filmpjes maken. Al met al voel ik me hier al helemaal thuis! groetjes, Bas
 14. Stainz

  Ammoniumchloride rookbom

  Wat is er voor brandstof te gebruiken wanneer er geen buskruit is? Ik ben hier namelijk nieuw en weet niets als alternatieve brandstof. Want salmiakzout kan zelf niet branden naar mijn weten.. http://pyroforum.nl/index.php?showtopic=1018&hl= ZOEKEN! Deze link staat notabene op deze pagina. T.
 15. Stainz

  Hallo allemaal

  Nou ik kan aan heel veel lanbouw chems komen.. dus dat is heel makkelijk, want daar worden veel dingen gebruikt, ook soorten vergif die tegenwoordig verboden zijn. Deze zijn vaak bij boeren in de kast blijven staan. Dus als ik een idee heb van : 'die stof kan ik gebruiken,' is er bijna altijd wel aan te komen. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik verder aan chems kan komen, maar ik denk dat ook dat niet zo'n heel groot probleem mag vormen..
×