Jump to content
PyroForum.nl

vegeta

Afgeschermd
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vegeta

 1. vegeta

  Mijn O&N 2014-2015

  Mooi gemaakt!
 2. vegeta

  Discovery Channel nieuwe serie Pyros

  Net gezien, Ik vind het een leuke progamma :D
 3. vegeta

  Stars maken ( kneden )

  Ik heb een vraag over het kneden van stars. 90-100% Alcohol kan ik nergens vinden in Nederland behalve op ebay (In het Buitenland) maar de verzendkosten zijn erg duur. Dus mijn vraag is: Kan je stars ook alleen met water kneden? En wat zijn de nadelen hiervan? Edit: Ik wil graag Tiger tail stars maken en C6/C8 stars.
 4. vegeta

  Goed lijmpistool

  Als ik jou was zal ik wel een degelijke lijmpistool halen. Niet zo 1 van de action. Ik had de lijmpistool vorig jaar zo'n 15 min in het stopcontact en toen kwam er opeens een knal van af met een flits ( Gelukkig had ik hem niet in mijn hand ). Kapot was die;( Gevaarlijk dat action spul.
 5. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Hey, Ik had gisteren me eerste shell afgestoken en het is geen groot succes geworden, Ik weet het probleem er niet van. Het kan zijn dat ik te veel flashpowder gebruikte voor de break (1 Lepel met flashpowder) met het gevolg dat de sterren niet afgingen. Maar het kan ook een ander probleem zijn. Hier een filmpje van de shell: http://www.youtube.com/watch?v=wBqmZHLw2P0 Ik gebruikte Tigertail stars + Green stars + Meal coated rice hulls + 1 Lepel flashpowder voor de shell. Dit is mijn samenstelling wat ik laat zien op het filmpje: Composition Tiger Tail star: 44% Potassium nitrate 44% Charcoal willow 6% Sulfur 6% Dextrin Composition Green star: 60% - Barium Nitrate 15% - Parlon 15% - MgAl ( GD gemixt met Magnesium 50/50. ) 10% - Dextrin Composition Red star: 60% - Strontium nitrate 15% - Parlon 15% - MgAl ( GD gemixt met Magnesium 50/50. ) 10% - Dextrin Composition meal coated rice hulls: 100 Gram Rice hulls 100 Gram BP De stars heb ik met terpentine gekneden en met een liniaal de vorm gegeven. De stars die ik heb gekneden zijn ook niet zo heel sterk en dat kan je in het filmpje ook wel zien en daar baal ik wel van want de green stars en de Red stars vallen zo uit elkaar. Weten jullie misschien wat het probleem is? Ik hoor het graag van jullie.
 6. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Ik gebruik nu ook denk zo'n 2-3 gram flashpowder als break. Zeg maar een theelepeltje of iets minder.
 7. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Ik had vorige week eindelijk me eerste shell gemaakt die gelukt is. In vond de shell bijna geslaagt, Omdat de shell niet erg hoog in de lucht schoot terwijl de shell 108Gram woog en ik gebruikte 11 gram blackpowder als lift. Dat is dan wel raar want de eerste shell die ik gemaakt had ging extreem hoog en ik had ook 10-11% van het gewicht als lift gebruikt. Dus ik ga nu de goeie kant op (lijkt mij). Ik heb het helaas niet gefilmd:( Dus jullie moeten nog even wachten voor een video.
 8. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Ik ga morgen bezig met nieuwe stars te maken want ik had 3 dagen geleden de ouwe stars met water gekneed en de stars branden heel slecht maar dan ook echt slecht. ( Maar ze zijn wel hard ) En ik had nog een vraagje, Kan je ook spiritus gebruiken met water? want in spiritus zit 85% alcohol. En hebben jullie nog nog tips voor me?
 9. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Ik heb er veel over gelezen, Maar blijkbaar niet genoeg om alles in 1x perfect te doen. Ik dacht dat dit forum ook bedoeld is om vragen te stellen en andere te helpen? Na vele slechte reacties over mijn flashknallers ben ik me gaan verdiepen in shells. Ik stel deze vragen omdat ik het niet 2x fout wil doen. Ik dacht dat jullie dat meer van me wouden zien dan alleen flashknallers maken? Ja, Maar waar ik me chems haalde hadden ze geen quick match. Maar waarom is visco niet goed? Het lijkt me gewoon 100% veilig.
 10. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Oke, Kan ik ze gewoon weer opnieuw kneden? Maar dan 75% Terpentine en 25% water?
 11. vegeta

  Mijn 3" Shell die mislukte.

  Je bent vergeten meal op je MCRH te coaten! Dat spul hoort meteen weg te wezen, bij jouw stopt het zelfs met branden. Ja, ik dacht al want het was wel raar dat het niet meteen weg brande, Wat je wel op youtube ziet. Kan ik de ricehulls nog bijwerken dan? Of is weg gooien de enigste optie? Als je stars uit elkaar vallen gebruik je of de verkeerde binder of het verkeerde oplosmiddel. Ik dacht dat 100% terpentine wel goed was? Dus niet? Je toch al zachte sterren zijn gewoon tot stof geblazen, heb je ze geprimed? Nee, Ik heb ze gewoon met terpentine nat gemaakt en daarna met een liniaal in vorm gebracht en toen laten opdrogen. De Tigertail stars zijn wel redelijk goed, Dus daar heb ik niet echt problemen mee. Verder is Mg met Al gemixt geen MgAl. Oh Sorry, Maar de green/red stars werken wel toch goed? Dus dan is het toch geen probleem?
 12. vegeta

  Waar woon je?

  Ik woon in Zwolle :)
 13. vegeta

  pyrotechniek---politie

  Helaas ben ik al 1x gepakt 3 jaar geleden terwijl ik niks gedaan had Een paar kinderen waren vuurwerk aan het afsteken en ik liep er met me vrienden langs en toen houd'e de agent ons aan en die kinderen rende weg. De agent had geen enkel bewijs dat wij afstaken want we hadden niks bij ons. Maarja, Hij geloofde ons niet dus op na halt.
 14. vegeta

  O&N 2011-2012

  De pyro stemming komt er bij mij ook al weer in Ik zit nu al veel op het internet rond aan het neuzen over het maken van shells/rockets! En begin november ga ik dan ook maar is wat knutselen Dit jaar geen knal voor mij maar sier! :)
 15. vegeta

  Ball mill

  Link verwijderd. Hier kan je een leuke ballmill kopen voor 55 Dollar :)
 16. vegeta

  Hallo

  Welkom op het forum! Ik hoop dat je het hier na je zin krijgt en een actieve lid word!
 17. vegeta

  Stars maken ( kneden )

  Dus als ik het begrijp word alleen de star sterker en snelle droog door de alcohol?
 18. Hey, Dit zijn mijn knallers van afgelopen jaar die ik gefilmd hebt. Het was de eerste keer dat ik flashknallers maakte, Dus ik was er nog niet goed op voorbereid en maakte de kokers nog zelf van papier en hot glue. Verhouding: mg/kclo3 50/50 Filmpje 1 met dag licht: http://www.youtube.com/watch?v=03R5hJgwNsw Filmpje 2 in de avond: http://www.youtube.com/watch?v=Sru5VQyAs08 Dit jaar heb ik alu dark/Kclo4 en ik laat jullie daar ook nog wel filmpjes van zien.
 19. vegeta

  Mijn FlashKnallers van afgelopen jaar.

  Wat willen jullie meer van mij zien dan? Wat raden jullie mij aan om te gaan maken?
 20. vegeta

  Mijn FlashKnallers van afgelopen jaar.

  Ik snap niet waar je het over hebt? Ik heb niks vernield hoor Ik steek elk jaar in de zelfde buurt af, En heb nog nooit een klacht van iemand gehad. Ik heb helemaal niks vernielt dus de kinderen hebben er geen last van. En 2x een 1 grammer op een kastje kan toch geen kwaad? Op een weiland afsteken vind ik maar niks, Omdat ik graag met een gezamenlijke groep ga afsteken en niet in me uppie in het weiland staan.
 21. vegeta

  Ongelukken

  ik heb 2x een steek flam in me gezicht gehad. en er is een x een shock in me hand onploft (gelukkig had ik niks) enigste wat ik overhiel was een onzettende pijne piep in me oren , Niet normaal was dat. Om de regels te negeren en te overtreden is 1 punt. Om dat te blijven doen na je eerste waarschuwing is een tweede. Om dit nogmaals te blijven doen nadat ik je zelfs via pm heb gewaarschuwd en heb gestuurd in de juiste richting is nummer 3. Om hierop dan bijdehand te gaan reageren is het 4de en laatste punt. En dan heb ik het nog echt wel lang volgehouden. Tot over een paar maanden! (Prophet)
 22. vegeta

  Ik ben nieuw hier.

  Hallo, Ik ben max en ik kijk al een tijdje op deze site rond en dacht ik ga me ff aanmelden;P Ik bne een echte vuurwerk liefhebber en ben 14jaar. en dit was het zo beetje.
×