Jump to content
PyroForum.nl

havor

Gebruikers
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

havor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. havor

    Knaller

    Snel oordelen is ook nooit echt handig. Ik was met Bp bezig, en wilde me daarna op flash en op stars gaan richten, om dat ik nou een potje liet deflagreren, en een foto plaatste van een pijpb*m ben ik al een vermoedelijke kewl of zou ik er al mogelijk te licht over denken. Ik mag dan geen chemicus zijn, maar het mengen van stoffen op een veilige en secure manier gaat me lukken en bij twijfel meng ik niet, lukt het niet of weet ik het niet zeker lees ik er meer over en probeer het nogmaals. Ik heb veel tijd gestoken in het lezen over wat wel en wat niet met elkaar te mengen, en welke stof snel reageerd of wrijvingsgevoelig is, ik heb er een naslagwerk van uitgeprint en kijk die door als ik ergens mee bezig ga. Een simpele extractie of electrolyse, of destilatie van een en ander gaat me ook lukken, en ik zal zeker niet meteen 100 gram of bij linkere stofjes meer dan enkele grammen maken. Ook het maken van de tools om een aandrijving voor een pijl te maken zal geen probleem zijn ik heb een draaibank staan en kan er mee om gaan. Een geventileerde schone en nagenoeg kunstof vrije werkruimte heb ik, anti statisch spray, katoenen kleding, diverse blusmiddelen, oogdouche zelfs... Stars wil ik gaan maken voor de eerste payload. Met een 10 tons werplaats-pers die ik al heb wil ik de voortstuwing in elkaar persen. Hulzen koop ik wel, papieren hemis maak ik wel. Om dat ik even aan het spelen was met buskruit oordeelt men meteen al hier....man wat hebben jullie allemaal al voor een figuren hier gehad dat jullie meteen al zo reageren.... veel 15 jarigen zeker die even snel BOEM de vingers kwijt wilden. Ik steek al vuurwerk af sinds de jaren 70, en heb op een enkele blaar nog nooit iets ergers dan dat gehad, maar ben me er wel van bewust dat er vele gevaren kunnen ontstaan. Ook heb ik van elk stuk vuurwerk wat ik in bezit heb gehad wel een exemplaar uit elkaar gehaald om eens te kijken hoe dit in elkaar stak. ( ik gaf gemiddeld ieder jaar 1200,- aan illegaal spul uit en nog eens 500,- aan legaal de afgelopen 10 jaar, dus heb heel wat verschillende dingen in handen gehad en ook echt heel zwaar spul, en een hoop open gemaakt om te bestuderen.) Ik denk er niet te licht over en wil ook niet meteen de dikste mortieren maken of iets dergelijks... Probeer eens niet te snel te oordelen, heb ook eens een ietsje vertrouwen.
  2. havor

    Knaller

    de volgende ligt klaar. Leuk om even mee te spelen, maar ik ga door naar het volgende, ik ben nu een starpump aan het maken. ** begrijp het, was niet de bedoeling om een verkeerde indruk te wekken**foto verwijderd. En inderdaad ik bedoel ontsteker. Was meer om na dat prutspotje van vorige post, een netjes gemaakt voorwerp te tonen. Mag ik wel filmpje tonen van het ontsteken eigenlijk ?
  3. havor

    Knaller

    De kans dat er brand ontstaat is niet al te groot, en ik controleer de ruimte na het gebeuren. Niet vergeten dat dit ver buiten de bewoonde wereld is, omringd door bomen, dus je kunt hier echt je gang gaan. De ontsteking is met 1 kanaals schietbox van een welbekende gadget site en een prof. ontsteker die in een kunstof buisje is ge-hotglued waarna er losjes een flashkruit op nitraat/al basis in is gedaan en de bovenkant is dichtgemaakt met hotglue. ( niet direct er op maar afgekoeld en met een spateltje aangebracht ipv met het lijmpistool.) Inhoud van het potje was inderdaad een vorm van meal gemengd met wat grof houtskool ivm luchtigheid. Het potje was voor 80% afgevuld en de rest lucht. Ik heb geen ballmil, maar doe alles met de vijzel, of in een bus met dikke kogels uit een lager, steeds even een moment slingeren en dan weer even weg zetten en iets anders doen, pak de pot zo af en toe en weer verder hand-millen . ik vijzel eerst alle ingredienten super fijn. overgens de vlammen die ontstonden bij het plofje was koffiecreamer dat buiten de verpakking tussen het tape gedaan was voor de fun. De volgende zal zeer zeker beter zijn dan dit proefje.
  4. havor

    Knaller

    Vandaag even een uitprobeersel met 10 gram mixje op buskruid-basis met een toevoeging. test 10 gram met zelfbouw cap. Bij ons in de buurt is er een boerderij die behoorlijk verlaten en half gesloopt is, echt een mooi testgebied dus.
  5. :D je hebt gelijk... Ze verbieden maar, ik zal me niet aan banden laten leggen door die Staatsruif vretende kwakballen uit de kamer.
  6. De melkpoeder niet fijn maken, neem fijn houtzaagsel en meng je melkpoeder 70/30 met houtzaagsel dan krijg je een beter effect. En zorg dat je de melkpoeder er pas in doet op de plek waar je het gaat afsteken, want anders is het niet fluffy en los meer, en dat heb je nodig ivm lucht tussen je mengsel. Ik heb er helaas geen filmpje meer van, dat is verloren gegaan bij HD-crash maar ik had een 10 liter emmer gevuld met kalvermelkpoeder....mooi effect was het zeker !!
  7. havor

    Waterstraalpomp

    Deze week bij de aldi voor 30 euro
  8. Die petitie is al niet meer actueel, als je het goed gelezen had was het mogelijk opgevallen dat ze de petitie op 01-03-2009 in hadden willen dienen. En een vuurwerk-verbod krijgen ze toch nooit rond, het valt niet te handhaven door de vele wegen naar illegaal vuurwerk, de pyro-hobbyisten zo als wij en de alternatieven zo als gaskanonnen en Carbid. De grote getallen gaan hier spreken, zeg miljoenen burgers tegen honderduizend agenten... dat loopt fout af. En wat dacht je van alle "Vreugde (protest) vuren" die je gaat krijgen als men geen vuurwerk meer mag afsteken.... Dat zou helemaal uit de hand lopen, zeer grimmige oud en nieuw vieringen ga je dan krijgen, immers je pakt de burger zijn speelgoed af.... de één wordt verdrietig en de ander BOOS.
  9. 0,5 liter Weckpotten waren € 1,29 1 liter € 1,99 2 liter € 2,99 Dus zeker niet duur.
  10. Vandaag even een rondje door de Ikea gelopen, en dit is de buit. 3x 2 liter Weckpot 4x 1 liter 3x 0,5 liter 3 Rvs schalen Maatschepjes Stenen droogplaat ( bord ) Rvs spatdeksel, is eigenlijk voor op koekenpan zo dat de kip niet buiten de pan spetterd, maar als eerste zeef erg geschikt het is namelijk een zeer fijne maas. Glazen kelk voor mengen of samenvoegen van stoffen. En een 2 deurs stalen kastje met tussenwandje, dus 2 compartimenten
  11. Dat zou je wel zeggen, ik ga me er ook deze week eens mee bezig houden. Eerst de chemicaliën kast eens installeren in de schuur.
  12. De stichting van het fort regelt de vergunning, het carbidschieten is een beetje de afsluiting van het seizoen. Voor mij is het ook bijna 100 km heen en 100 terug maar het is een mooi legaal moment om nieuwe dingen te testen, of veranderingen te beproeven op duurzaamheid. ( Test hier in de omgeving ook naar hartelust, heel het dorp is besmet met het " Carbid-virus " dus het knalt het hele jaar door van alle kanten hier en er is er geen een die de blauwpetten belt.)
  13. Multibang, helaas slecht geluid ivm prut-camera De Guardian 2, helaas ook zacht ivm prutcamera Guardian 2 in het donker Carbid versus gaskanon De geluiden zijn zeer zeker niet representatief, dit moet je live horen, bij de multibang hoor je na de klap nog een dikke na-galm in de omgeving. Ook voel je als men in een straal van 20 meter staat een flinke schokgolf. Bij het carbidkanon, hier een 40 liter bus is het helemaal een doffe dreun. Voor de Pyroforum gangers die in de buurt van Heemskerk wonen, we staan op zondag 10 oktober met een gezelschap te schieten van 13:00 tot 17:00 Max 50 liter bussen mogen er gebruikt worden. Dit jaar neem ik de Multibang mee, en de 50 liter bus..en een nieuw speeltje genaamd de bazooka. Dit is een buis van 2 meter met een vergas systeem er in en een ontsteker die afgeschoten wordt...als een bazooka. ( leuk detail van de bazooka is dat ik een flinterdun zakje met een zeer fijne mix in het eind van de loop leg, zo dat er een dikke vlam uit komt.) Het evenement is te vinden bij: Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis Genieweg 1 1967 PS Heemskerk
  14. Ah maar ik vergat er bij te vermelden dat ik kleine batches wil maken, elk rond de 2 tot 4 gram, want vind het niet safe om veel tegelijk te maken. Is flash zo powerfull, dat 10 gram genoeg is om je te verminken ? dat wist ik dus niet. Wist wel dat het sterk spul was, maar zo sterk... Heb dus met gassen meer ervaring, heb zeer regelmatig hoeveelheden tot aan 500 liter tot ontploffing gebracht zonder enig schrammetje.
×
×
  • Create New...