Jump to content
PyroForum.nl

mercurius

Gebruikers
 • Content count

  67
 • Joined

 • Last visited

 1. mercurius

  Black Powder

  Ik kan me wel enigszins voorstellen dat je blackpowder sneller kan maken op deze manier want volgens mij voeg je een veel sterkere oxidator toe maar als het voor een kwart uit andere chems bestaat, in hoeverre is het dan nog bp? Misschien kan je dan net zo goed gelijk een andere en snellere comp maken of zie ik dat verkeerd?
 2. mercurius

  Pyro-stuff.com

  Heb ik toch weer te vroeg besteld, dat overkomt mij nou echt altijd. :)
 3. mercurius

  Muziek

  Wat ik eerder zei was eigenlijk maar een greep uit wat ik luister. Heel veel elektronische muziek, reggae en een paar daarvan afgeleide stijlen, en ook wel eens hip-hop. ik vind een boel goed zolang het maar niet in de top 40 staat, dat is vaak te commercieel en verliest zijn oorspronkelijke waarde (vaak, niet altijd). Muziek die wel leuk is op een ouderwets gezellig feest en met een biertje in de hand. Pater Moeskroen! doorspoelen naar 0:30
 4. mercurius

  Muziek

  Het is allemaal wel mooi en muziekaal zit het goed in elkaar maar mij kan het toch niet echt pakken. Normaal luister ik ook veel elctronische muziek vooral de muziek van de eerste engelse dj's in de jaren 80 vind ik super tof, hier een klein voorbeeldje: http://www.youtube.com/watch?v=-i7DSmKyOSk (overigens ook bekend van de film: rise of the footsoldier) Een tijdje terug liet mij vader mij iets horen, namelijk pink floyd. Niet mijn muziek maar een van hun nummers vind ik toch wel mooi: http://www.youtube.com/watch?v=a9fBe9HhtXw Een beetje psychedelisch maar dat mag ik wel.
 5. mercurius

  Kogel/star-molen

  Ik ben ook al hard aan de slag maar die as is eigenlijk echt het laatste probleem dat ik nog heb, verder is zo ongeveer alles geregeld. Misschien stel ik inderdaad erg veel vragen maar een kogelmolen maken is toch wel een redelijk projectje en ik heb liever dat dat gelijk goed gaat dus vandaar. Maar ik denk dat ik al een idee heb.
 6. mercurius

  Kogel/star-molen

  Ik heb de afmetingen even opgevraagd en nog eht een en ander over de draden. Ik kreeg dit opgestuurd Hoofd en hulpwikkeling? Wat houdt dat in? En een as van 25 mm Lijkt mij eerlijkgezegd erg kort, is er een manier om het te verlengen of is dat niet nodig? Want als je naar mij bouwplan kijkt dan zie je dat de aandrijving buitenom gaat. Op deze manier komt hij net door het hout heen en is er niet echt ruimte voor een fatsoenlijke poeli.
 7. mercurius

  Kogel/star-molen

  Hij staat voor 7,50 op het net, daar kan miss noch iets van af maar met dit soort kleine dingetjes erger ik me altijd aan de verzendkosten waardoor het wel een een euro of 15 kan worden. 2 componentenlijm heb ik hier nog wel liggen maar dan kan je lastig een andere poeli erop zetten als hij geen goeie rpm heeft, of wel?
 8. mercurius

  Kogel/star-molen

  Sorry ik denk dat jullie mij verkeerd begrepen Deze motor is niet van mij maar ik kwam hem tegen op marktplaats. Ik wou allen weten of zoiets dergelijks handig is. Wat ik mij allen afvraag is hoe je die overbrenging vastzet aangezien deze as niet dikker dan een paar mm is. Lijmen is waarschijnlijk wel een optie maar aan wat voor lijm zou ik dan moeten denken, ik kan mij voorstellen dat 'knutsellijm'niet sterk genoeg is.
 9. mercurius

  Kogel/star-molen

  Ok dan zal ik maar eens een sterke ventilatormotor gaan op[zoeken bij de kringloop of op marktplaats of misschien zelfs een nieuwe. Ik denk trouwens dat ik ook nog iets ga proberen met koelribben en een 80 mm fan van een oude pc. Bedankt voor alle tips, ik zal zo snel mogelijk het resultaat uppen! Edit: @pdfbq Waarom kan je beter een motor hebben zonder koolborstels? Edit2: Heb een elektromotor gevonden. 220 volt, 55 watt, 2700 rpm. Alleen zou ik geen idee hebben hoe je hem aan moet sluiten en hoe je er een goede overbrenging op zet.
 10. mercurius

  Kogel/star-molen

  Maar dat er een redelijk gewicht in de trommel zit maakt toch ook nog heel wat uit? en die overbrenging, is die wel nodig want 84 rpm lijkt mij beter dan 56.
 11. mercurius

  Kogel/star-molen

  De assen zijn 12 mm en die kogellagers verhogen de kosten niet eens zo veel. Ik heb ze eigenlijk bijgetekend om de wrijving te verminder zodat de motor minder kracht hoeft te leveren en minder warm wordt en het dus langer uithoudt of maken die lagers qua weerstand niet veel uit? Omtrek as = 37,6 mm omtrek trommel = 292 mm Ik weet niet zeker of ik dit goed doe dus zeg het aub als het fout gaat. 292 mm / 37,6 mm = 7,7 dus het toerental van de motor zou rond de 70 x 7,7 = 543 rpm moeten liggen. Als je uitgaat van 1000 rpm en je legt er dan die 1 L trommel op Hoeveel van die 1000 rpm houdt hij dan nog vermoedelijk over? of is dit niet zo 1, 2, 3 te zeggen?
 12. mercurius

  Kogel/star-molen

  Kleine bump maar ok.... Ik had weer eens niets te doen en aangezien ik binnenkort een kogelmolen ga bouwen heb ik google sketchup maar eens uitgeprobeerd. Ik bak er niet erg veel van maar het idee is duidelijk. Ik weet nog niet wat voor motor ik ga gebruiken. De trommel is 1 L dus misschien is een wasmachinemotor iets te veel van het goede (heb er nog wel een liggen). Ik gebruik 1 Kg keramische media (pyro-stuff), zou een motor van een ventilator dit aankunnen? De overbrenging van de aandrijfas naar de 1e as ben ik ook nog niet helemaal uit aangezien ik het toerental van de motor nog niet weet. Opbouwende kritiek en tips zijn altijd welkom.
 13. Zo kom ik toch nog even op de witteboordencriminaliteit. Als een moslim die het totaal niet met wilders eens is wordt gepakt met HE's dan kan die wel eens meerdere jaren achter de tralies verdwijnen. Dat noemen ze dan terrorisme.
 14. Zoals ik al had gezegd, de piratenpartij wordt niet serieus genomen. Dat begrijp ik verder wel omdat de naam ook niet echt erg handig is gekozen. Maar ik denk dat de meeste mensen hier het toch wel eens is met een groot deel van de standpunten. Over geert kan ik verder niet echt veel anders zeggen dan dat hij waarschijnlijk veel zetels gaat behalen en bij de formatie vervolgens zegt: ''wij gaan wel in de oppositie.'' Net zoals in Almere dus
 15. Ik mis nog 1 partij, de piratenpartij. Nu weet ik dat iedereen denkt dat dat alleen maar een zooitje is dat vind dat downloaden compleet legaal moet worden maar dat is niet helemaal waar. http://www.piratenpartij.nl/standpunten hier een link naar de standpunten. Het is idd een themapartij met alleen een mening over dit onderwerp maar ik vind toch dat dit soort partijen met een aantal zetels - rond de 3- in de kamer moet komen om bepaalde onderwerpen aan te kaarten op de politieke agenda.
×