Jump to content
PyroForum.nl

Cfx3

Gebruikers
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cfx3

 1. Cfx3

  Hoi

  Hallo, Mijn naam is Tim. Ik ben al langer geïnterreseert in pyro/he/scheikunde, ik heb een beetje praktische ervaring maar heb vooral veel gelezen. (op het internet kan je nogal wat leren) Mijn ervaringen zijn: kno3/suiker rookbommen Hiervan heb ik vele combinaties geprobeert en getest. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de algemeen bekende 6/4 teveel vlam had en dat 9/7 een betere rookvorming gaf. Maar dat is wat ik vind, smaken verschillen. Verder heb maak ik wel eens zwavelloos buskruit (kno3/c) gemaakt en ik heb ook al nh4no3 uit KAS gehaald. (is niet zo heel spectaculair) En natuurlijk heb ik ook KAS/suiker rookbommen gemaakt. Ik heb termiet gemaakt Fe2o3/Al2 dat brandde niet zo heel goed, omdat ik mijn aluminium had gemaakt door alu-folie met de staafmixer te bewerken. (de snippertjes, ofwel propjes, waren zo'n 0,5-3 mm in diameter) Ik wil nog eens gaan nitreren, maar wacht daar nog wel even mee. Ik wil ook nog een keer HMTD gaan maken, heb er al veel over gelezen en weet ook al waar ik de hexamine kan halen maar ben nog op zoek of het niet goedkoper kan. Ik zit in de 4de van het gymnasium, ik heb het profiel N&T met biologie, de exacte vakken liggen mij het best. Later wil ik chirurg worden. (jaja veel studeren ) Ik doe boogschieten als sport, verder heb ik een luchtbuks waar ik thuis af en toe mee schiet. En best veel computeren, ik speel runescape. =p Ik wordt binnenkort 16 jaar. Ik woon op het platteland. Tot zo ver mijn 'Ik ben...' topic. ~Cfx3
 2. Cfx3

  (Elektrische) ontsteking op AFSTAND

  http://www.youtube.com/watch?v=9uPsX1p8aDs&feature=related Dit zou misschien ook werken.
 3. Cfx3

  Uv Verf

  Ze verkopen ook wel eens van die 'geheimschrift pennen', die schrijven met inkt die je bijna niet kan zien en toch oplicht als je er met een UV lichtje (wat vaak in de pen zelf zit) op schijnt. Als je niet teveel nodig hebt lijkt het mij dat als je de pen openmaakt je de inktcardridge wel kan gebruiken als reservoir en daar dan een klein kwastje in stipt om te schilderen. Ik weet niet waar ze die pennen verkopen maar meestal hebben ze die wel bij een speelgoedwinkel.
 4. Cfx3

  Verfijnen Van Rookbom-technieken

  @bob Het klopt als je het langer verwarmt dat de rook donkerder wordt, maar de kwaliteit van de rookbom gaat er wel van achteruit. Het brand namelijk een stuk langzamer en geeft minder rook ( Ik had dit ook vaak toen ik begon met rookbommen maken >.<) Ook heb ik wel eens bruine suiker genomen ipv gewone suiker, hierdoor werd de rook ook donkerder. Ik maak mijn rookbommen meestal door een verhouding van 9/7 KNO3/suiker te nemen en deze in een pannetje op een laag vuurtje te verwarmen tot ze beide samen gesmolten zijn (goed roeren). Van te voren spreit ik wat bakpapier op de grond uit en als het dan klaar is giet ik het er in kleine stukjes op en laat ik ze hard worden. (door het bakpapier blijven ze niet plakken en kan je ze er gewoon vanaf halen) daarna breek ik ze nog wat fijner. Op deze manier krijg je toch een snellere verbranding zonder dat je een pen ( Ik neem aan dat je dat bedoelde ) erin hoeft te steken om er zo meer oppervlakte aan te geven. Bij mij smolten mijn pennen er ook in vast als ik iets te lang wachtte . Daarna gewoon in een wc rolletje met de onderkant dichtgeplakt om het bij elkaar te houden. Als ontsteking kan je in een van de brokjes een lont steken als het nog zacht is. De 9/7 mix geeft wat minder vlam en meer rook, omdat de zuurstof in de lucht ertussen namenlijk ook opbrand. (Dat denk ik tenminste, ikzelf heb hier in iedergeval goede ervaringen mee.)
 5. Cfx3

  Consequenses

  Ja klopt, ik bedoelde ook niet dat ze goed zijn ofzo alleen mijn vermoeden hoe het gekomen zou zijn, zelf maak ik ze namelijk ook niet. En over die detonator ik had er eigenlijk helemaal niet aan gedacht dat hij dat niet wist.
 6. Cfx3

  Consequenses

  De mensen op deze foto's zijn allemaal ook best onverantwoordelijk bezig geweest, wie stopt er nou een detonator in z'n mond. Als je gewoon veilig tewerk gaat en als je al een pijpbom maakt niet zo stom bent om gewoon een buis te nemen en hem dan dicht te hameren maar een originele sluiting neemt die je er opschroeft en van te voren vochtig maakt kan er niets gebeuren.
×