Jump to content
PyroForum.nl

gamekeeper

Root Admin
 • Posts

  1.045
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by gamekeeper

 1. Beste PyroForum.nl leden,

  Toekomst

  Ik ben van plan om PyroForum.nl de komende jaren nog gewoon in de lucht te houden maar in een meer besloten vorm. Voor mij ligt de focus op het behouden van de community voor de huidige leden.

  Om het beheer van PyroForum.nl toekomstigbestendig te maken zullen de volgende wijzigingen doorgevoerd worden:

  1. [direct] PyroForum.nl = Invite only
   Het is per heden is het niet meer mogelijk om te registeren als nieuw lid van PyroForum.nl. Geregeld wordt PyroForum.nl overvallen door een golf van spamgebruikers. Dit is een veiligheidsrisico en zorgt voor extra werk voor de moderators. Via een huidig lid of via Contact Us kan er een verzoek ingediend worden voor een nieuw lidmaatschap. Een moderator zal het lidmaatschapverzoek beoordelen en handmatig een account aanmaken. 
    
  2. [1 april 2024] Verwijderen van accounts met 0 posts
   Om veiligheidsredenen zullen alle gebruikers met 0 posts verwijderd worden. Heb je geen posts gemaakt en wil je account behouden open dan een voorsteltopic in Ik ben... of log ten minste 1 keer in vóór 1 april 2024. 
    
  3. [1 april 2024] Wachtwoord opnieuw instellen alle accounts
   Om veiligheidsredenen worden de wachtwoorden van alle accounts opnieuw ingesteld. Je kan je wachtwoord opnieuw instellen met emailadres dat hoort bij je gebruikersaccount.
    

  Update

  Ik heb de forumlicentie vernieuwd en de software bijgewerkt naar de laatste versie van Invision 4. Dit is waarschijnlijk de laatste update die PyroForum.nl gaat krijgen.

   

  Groeten Gamekeeper. 

 2. Update online. 

  Video's hoeven niet persé in Gallery geupload te worden. Deze kunnen nu (weer) direct als attachment in een post weergegeven worden. Alleen video formaten die voldoen aan de bekende HTML5 codec standaarden: https://en.wikipedia.org/wiki/HTML5_video  Met MP4 + H264 zit je goed, geen oude zooi zoals WMV. 

  Voorbeeld:

  Meer info over de versie 4.3 update:

  https://invisioncommunity.com/news/

  https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-videos-r1071/

  https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-modernizing-our-gallery-r1067/

    

   

 3. Ik heb zojuist even de licentie van Invision Community Suite vernieuwd ($60). Versie 2.2 is voorlopig een tussen versie, binnenkort komt versie 4.3 erop. Meer daarover hier: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/

  Onder andere Video's direct in berichten posten komt weer terug: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-videos-r1071/ Het is dus straks niet meer nodig om Video's eerst in Gallery te zetten, ook voor plaatjes. Alle random Video's en Images komen dan niet meer bovenaan alle pagina's te staan. 

  Ik zit nog even te kijken wat er met de nieuwe Clubs gaat gebeuren. https://invisioncommunity.com/news/product-updates/new-clubs-r1017/ Wellicht is het een idee om de groep Afgeschermd in een Club te zetten. Ik heb hier een voorbeeld club aangemaakt: 

  Wellicht komt er ook nog Support mogelijkheid. Op dit moment zijn de GoogleAds voor gasten maar 45% kosten dekkend (over 2017). Ik zat te denken aan iets tussen de 5 euro per jaar, of 1 euro per maand (12 p/j). Je krijgt er dan een speciaal labeltje onder je gebruikersnaam voor terug. Stuk of 10 supporters moet genoeg zijn. https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-commerce-subscription-manager-r1077/ 

  Op- en/of aanmerkingen?

 4. Quote

  Amazon kijkt naar algoritme dat ingrediënten voor bom adviseerde aan klanten

  Amazon gaat zijn eigen algoritme voor de 'vaak samen gekocht'-functie op zijn site onder de loep nemen. Het Britse Channel 4 News onthulde onlangs dat het algoritme kwaadwillenden in staat stelt om makkelijk ingrediënten voor explosieven bij elkaar te klikken.

  Het gaat in alle gevallen om legale producten, maar klanten kunnen door ze te combineren explosieven creëren die ernstige schade kunnen aanrichten, claimt Channel 4. In een reactie tegenover onder meer The New York Times zegt Amazon dat het goed gaat kijken naar de presentatie van producten. "In het licht van recente ontwikkelingen zijn we bezig met het nakijken van onze site om ervoor te zorgen dat alle producten in een gepaste manier gepresenteerd worden", zegt de webwinkel. Ook claimt het bedrijf altijd mee te werken met politie en overheidsdiensten bij onderzoeken.

  Het nakijken van die producten is in elk geval nog niet afgerond. Op de Duitse site van Amazon, waar veel gebruikers in de Benelux aankopen doen, toont Amazon bij magnesiumband ijzeroxide en aluminiumpulver. De combinatie van die stoffen maakt thermiet, iets wat onder meer in gebruik is in granaten. Thermiet heeft ook legale toepassingen. Of en wanneer Amazon wijzigingen gaat doorvoeren, is onbekend.

  Bron: https://tweakers.net/nieuws/129867/amazon-kijkt-naar-algoritme-dat-ingredienten-voor-bom-adviseerde-aan-klanten.html 

  Aldus...

  https://www.nytimes.com/2017/09/20/technology/uk-amazon-bomb.html

  https://www.channel4.com/news/potentially-deadly-bomb-ingredients-on-amazon 

   

  • Upvote 1
 5. Content kan na 7 dagen niet meer worden aangepast.

  Attachments is uitgezet. Dit waren de overwegingen toen daarvoor (Dec 2012):

  Quote

  Is het een idee om alleen FotoVideo (Gallery) te gebruiken voor het uploaden van beeldmateriaal? Dwz. het uitschakelen van media bestanden als attachment mogelijkheid (lol, wat blijft er dan nog over als Documenten eventueel alleen in Library geupload kunnen worden... Maargoed maakt ook niet zo veel uit :P )
  Beeldmateriaal is op deze manier uiteindelijk per gebruiker en op categorie/label overzichtelijker terug te vinden. Nu is beeldmateriaal weinig gestructureerd, en krijgen foto's en video's weinig aandacht ver weggestopt in oude topics.

  Beeldmateriaal kan eenvoudig via "Mijn Media" heel eenvoudig in een bericht geplaatst worden. Dus uiteindelijk maakt het allemaal niet zo veel uit, alleen de manier van uploaden. Een ook hele albums:

  Organiseren van beeldmateriaal vanuit de Gallery werkt met de forumsoftware beter dan ad-hoc attachments. Bijv: https://pyroforum.nl/profile/4028-boem/?do=content&type=gallery_image.  Documenten kunnen worden geupload in Library.  

  Om dode links te voorkomen inderdaad zijn externe uploaders niet toegestaan. 

 6. Het reputatie systeem was beschikbaar na een forumupdate. Niet zozeer een bewuste keuze eigenlijk. Volgens mij kan ik het reputatie systeem niet per sectie aan of uit zetten.

  Ik kan het weergeven van het cumulatieve aantal reputatie punten wel uitzetten. Het reputatie systeem is imo ook niet erg een gewichtig iets. Per content item thumbs up of thumbs down kunnen geven is tegenwoordig wel iets wat elke internetter verwacht te kunnen doen online. 

  Reputation.png

  Reputation2.png

  EDIT: zo dan? Haha

 7. Als het goed is moeten alle attachments en gebroken gallery items in het FORUM gedeelte weer in orde zijn. Ook moeten alle avatars weer hersteld zijn. Als jullie nog iets zien wat niet werkt zoals het zou moeten of dat je denkt dat iets ontbreekt post de link dan hier. 

  Aan GALLERY wordt nog gewerkt, veel items werken nu juist niet meer... 

   

   

 8. De update naar versie 4 biedt de mogelijk van een nieuwe sectie structuur voor het stellen van vragen. Bij wijze van experiment heb ik de sectie beginners vragen hernoemd naar Korte Vragen.

  Het verschil tussen een normale sectie en een vragen sectie is dat reacties als antwoorden worden gezien op de vraag. Deze antwoorden kunnen beoordeeld worden en het meest nuttige antwoord komt bovenaan. In deze sectie is dus geen ruimte voor discussie aangezien de reacties niet op ouderdom worden gesorteerd.

  Ik heb de bestaande en populaire topic korte vragen in deze sectie geplaatst aangezien deze topic al min of meer deze rol vervulde.

  Het is niet bezwaarlijk om veel vragen te stellen (geen postwhoring dus hier). De normale regels van eerst zelf zoeken gelden natuurlijk nog wel. Naar mijn mening is het in deze nieuwe sectie opzet efficiënter om informatie terug te vinden dan in een topic van bijna 1400 reactie (de oude korte vragen topic).

  Graag jullie reacties. B)

   

 9. Afgelopen dagen waren er een paar kleine problemen met de overschakeling op HTTPS. Als het goed is zijn die nu grotendeels voorbij. Ik zie dat de emoticons nog niet over HTTPS gaan, hopelijk binnenkort ook :-). 

  Waarom HTTPS? Antwoord: waarom niet? De webhoster biedt het nu voor een paar euro extra per jaar aan op shared hosting.  En google vind het ook relaxt...

 10. NIEUW

  Vanaf nu kunnen video's alleen geupload worden in formaten die geschikt zijn volgens de HTML5 <video> standaard:

  • MP4 = MPEG-4 Part 14 files with H264 video codec and AAC audio codec
  • WebM = WebM files with VP8/VP9 video codec and Vorbis/Opus audio codec
  • Ogg = Ogg files with Theora video codec and Vorbis audio codec

  http://www.w3schools.com/TAgs/tag_video.asp

  WAAROM

  • Een aantal videoformaten (.mov en .wmv) zorgen voor problemen bij het afspelen omdat er plug-ins nodig zijn die niet altijd (meer) standaard zijn in moderne browsers. Bijvoorbeeld Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/1247383?hl=nl.
  • Ook zorgen deze oude videoformaten voor problemen bij het afspelen op mobiele apparaten en tablet's (>25% aantal bezoekers).

  WORKAROUND

  • HandBrake een goede tool om videoformaten geschikt te maken voor uploaden naar PyroForum: https://handbrake.fr/
  • Beter is natuurlijk media bestanden direct te exporteren naar MP4/WebM/Ogg.

  Wie heeft er tips voor goede videowerking software met export naar H264? Helaas is PyroForum.nl niet zo flexibel met videoformaten als YouTube, mijn excuses hiervoor.

 11. Een aantal videoformaten (.mov en .wmv) zorgen soms voor problemen bij het afspelen omdat er plug-ins nodig zijn die niet altijd (meer) standaard zijn in moderne browsers. Bijvoorbeeld Google Chrome, zie ook: https://support.google.com/chrome/answer/1247383?hl=nl.

  Ook kunnen deze videoformaten voor problemen zorgen bij het afspelen op mobiele apparaten en tablet's (op dit moment bijna 20% vd bezoekers).

  Vanaf nu kunnen alleen videos geupload worden in formaten die geschikt zijn volgens de HTML5 <video> standaard:

  • MP4 = MPEG 4 files with H264 video codec and AAC audio codec
  • WebM = WebM files with VP8 video codec and Vorbis audio codec
  • Ogg = Ogg files with Theora video codec and Vorbis audio codec

  http://www.w3schools.com/TAgs/tag_video.asp

×
×
 • Create New...