Jump to content
PyroForum.nl

Dutch_Razor

Gebruikers
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

 1. Dutch_Razor

  Hoeveel geld geven jullie uit aan Chemicalien?

  16,20 tot nu toe, das dan exclusief dextrose (voor mn raket) en houtskool bricketten (BP) (zwavel heb ik niet gebruikt, daarom werkte t spul vast niet)
 2. Dutch_Razor

  Waterraketten

  Aangezien mijn topic samengevoegd is met deze post ik het hier maar eens Ik heb vorige week +- 100 gram candy stuwstof (65/35) in een PET-fles gedaan, m.b.v. een lontje aangestoken (fles stond met de hals naar boven), en hij bleef best lang heel. Doordat de fles doorzichtig was kon je mooi zien hoe de rook zich vormde en weggestuwd werd Als ik een betere ontstekingsmanier vind dan zo'n kort lontje probeer ik em toch eens te lanceren (ook al werkt het niet )
 3. Dutch_Razor

  Buskruit: Met CIA methode ook persen nodig of...

  Ik was even een tijdje niet bezig met pyro, maar heel erg bedankt! Die methode van Blaf ziet er wel "do-able" uit (record late reply )
 4. Hoi, Ik heb dit al eens in een buskruit topic gevraagd maar ik kreeg geen antwoord dus ik vraag 't hier maar even; Moet je nadat je buskruit met de CIA methode hebt gemaakt het ook nog persen? Want ik zie overal de kogelmolen methode beschreven, omdat de CIA methode moeilijker is, maar als je voor de CIA methode geen pers nodig hebt wordt het toch een stuk aantrekkelijker. Alvast bedankt voor t replyen!
 5. Dutch_Razor

  Buskruit

  Thx Nitro! Ik ben best lang weggeweest van dit forum besef ik me nu opeens... Ik heb vrij weinig gedaan aan pyro de afgelopen tijd dus ik gebruik nog steeds een Pringles bus :D
 6. Dutch_Razor

  Waterraketten

  Hey dan gaan we t nu maar es over waterraketten hebben 8) Ik lanceer ze altijd in een hoek van 45 graden door een 1 meter lange PVC buis, meestal met zo'n voetfietspomp van de Aldi. Helaas schiet de kurk er altijd uit op 3 bar :D
 7. Dutch_Razor

  Mijn eerste buskruit

  Speed 500 race, modelvliegtuigmotor :)
 8. Dutch_Razor

  Buskruit

  Ik heb by the way mijn design een beetje geupgrade, met andere motor (29000RPM, met 2 vertragingen van +- 30 tanden op het grote en 8 tanden op het kleine tandwiel) en een ventilator om deze motor te koelen.
 9. Dutch_Razor

  Mijn eerste buskruit

  Hey jullie posten mijn plaatje, ben ik zo revolutionair? Ik kom er trouwens net pas achter dat ik mijn buskruit moet stampen (zeker overheen gelezen :oops: ) nadat ik het 5 uur met de kogelmolen heb gemalen. Nu is mijn vraag, moet dit met de precipitatie methode ook? Er is niet zoveel te vinden op Google over de precipitatie methode helaas. Een forum post zei dat je altijd moet persen, maar het stond er vrij onduidelijk, of hij bedoelde altijd, na het in de kogelmolen gedaan te hebben of altijd. Ik heb trouwens kogelmolen versie 2.0 gemaakt: >
 10. Dutch_Razor

  Raketbrandstof

  Hehe ik heb net mijn eerste KNO3 + Dextrose mengsel uitgetest, brandde vrij goed. Ik ga morgen eens proberen het in een motorcasing te gieten :)
 11. Dutch_Razor

  Stingers en andere stokloze raketjes

  Stinger? Van die dingen uit grote buizen die op warmte afgaan? (die ziin ook stokloos )
 12. Dutch_Razor

  Buskruit

  Kogelmolens zijn niet eens zo moeilijk te maken; Hiermee heb ik een mengseltje van 75% KNO3 en 15% houtskool 5 uur gemalen, en er was zeer weinig residu na de verbranding. Als media heb ik glazen knikkers gebruikt.
 13. Dutch_Razor

  Waterraketten

  Gevonde: http://waterocket.explorer.free.fr/PET_bot...dard.htm#remote 1 Liter 'Badoit' pressure test failed at 19.5bar 'K zat in de buurt he 8)
 14. Dutch_Razor

  Rookpatronen maken

  Probeer eens met die KAS natriumnitraat te maken, aangezien dat dezelfde eigenschappen (schijnt te hebben) als kaliumnitraat, maar tis wel licht hygroskopisch, net als ammonium nitraat, dus denk ik niet echt geschikt om te bewaren tot een vliegshow. Jmmr dat er meestal wel hite bij rookbommen vrijkomt, kan mn Wingo niet zo goed tegen Edit/verzorg je posts even in het vervolg
 15. Dutch_Razor

  Melkpoeder + Fietspomp

  Een zippo ja.
×