Jump to content
PyroForum.nl

ploegdir

Gebruikers
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ploegdir

 1. Bijgaand foto van mijn eerste pijl mét heading. 1lb BP core burner, fuel 60-30-10. Heading is 5 cm cilindershell met Firefly stars en een BP pulverone burst met slow flash booster. Mijns inziens nog een te lange delay, waarschijnlijk omdat ik een spolette gebruikt heb, ipv een klassieke delaylading boven de reguliere fuel. Filmpje volgt zsm, moet ik eerst converteren want ik kan geen mov bestanden uploaden.
 2. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Toch wel degelijk al veel huiswerk en wat oefenpijlen. De eerste 3 pijlen zijn maar niet gepubliceerd... 2 CATO's en eentje die niet van de grond kwam. Na 2 succesvolle testpijlen (eentje alleen motor, tweede met dummy payload van 250 gr) was dit dus de eerste met een live payload. Dus dank voor de complimenten; ik ben helemaal niet ontevreden.
 3. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  @de.leeuw62 de tube van mijn motor is een standaard 1lb tube. Dus 7,5" lang, 3/4" ID. Mijn tooling set is hierop ontworpen dus een kortere core burner kan ik hier niet mee maken. De spolette was een keuze ingegeven door het feit dat ik nog geen goede delay comp had gevonden. Nu heb ik een interessante Tourbillon delay gevonden die ik ga proberen bij volgende pijlen. Ervaring opgedaan met spolettes is hoe dan ook geen verloren moeite geweest. Nu nog een goede leverancier zoeken van de juiste spolette-tubes. Goede, betrouwbare tubes zelf rollen blijkt moeilijk en tijdrovend. Eerst maar eens de pijlen optimaliseren qua functie en effecten.
 4. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  IMG_0448.mp4
 5. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  excuses voor het ontbreken van het filmpje, ik krijg het niet werkend ingebouwd, alleen het geluid komt door. Dan maar wat screenshots...
 6. Gisteren 1e batch crackling stars gemaakt volgens het bekende recept met Bismuthtrioxide en NC-lak. Mij oren piepen nog van de eerste test met en star op een tegel... mijn vraag is of je deze stars best wel of niet kunt primen. En zo ja: gewoon met een hete BP prime met wat dextrine ?
 7. ploegdir

  Hallo allemaal !

  Hallo allemaal, mijn naam is Dirk em heb me vandaag aangesloten op het forum. Mijn interesse ligt vooral in het veilig en bewust ontdekken van het ontwerpen en maken van kleinschalig siervuurwerk en pijlen. Met name mooie effecten dus en dus niet primair harde knallen (alhoewel die ook niet te vermijden zijn). Ik heb vele uren voorstudie achter de rug in online beschikbare boeken, websites en YT en wil nu na wat eerste beperkte ervaringen rustig mijn skills gaan uitbreiden. Ik hoop in de community op pyroforum,nl nieuwe contacten te leggen en veel kennis op te doen !
 8. ploegdir

  Hallo allemaal !

  Dank voor de verwelkomingen ! Ik heb inmiddelsal een aantal batches BP gemaakt, enkele fonteintjes (zie profielfoto) en de eerste 1lb pijlen met mijn mooie tooling set uit de VS. Zodra mijn pijlen stabiel en betrouwbaar zijn wil ik de eerste kleine headers gaan testen. Ik heb een eerste kleine batch firefly stars gemaakt (gecut) die in de test mooi lijken te werken maar het vuurvlieg-effect moet ik afwachten tot de eerste tests op hoogte. Projecten in de planning zijn crackling micro stars en de bright red stars van mr Gorski op skylighter.com Ik baal wel van de grondstoffen-zoektocht, merk ik, maar dat hoort er bij als ik jullie forum zo lees.
×