Jump to content
PyroForum.nl

Deca

Gebruikers
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Deca's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Dit is het verschil. whistle_rocket_12mm.MOV 12mm_ID_Whistle_thunderbolt.MOV
  2. Natriumbenzoaat millen dat werkt niet echt. Het gaat echt om je media heen zitten, met de koffiemolen is goed.
  3. Ik zou het na het vermengen door een zeef doen en niet in droge(re) toestand. Whistle door een zeef wrijven is niet ongevaarlijk, maar in natte toestand ben ik er niet zo bang van. Verder zou ik je whistle niet versneld laten drogen op een hotplate, maar gewoon even 2 dagen laten liggen in een droge kamer of zo. Maar wel toffe pijl als eerste pijl!
  4. Ik zou colemansfuel nemen. Dat slaat niet zo op je longen, kan je halen bij tentenwinkels en zo.
  5. Deca

    Shells

    Duidelijk veels te weinig water. Ik zou echt 25 procent doen, dat deed ik in ieder geval bij TT. Nu heb je 33 delen C, dus je kan ook 20 procent doen. Ik heb ook een 600g batch weg moeten gooien omdat ze te slap waren. Aandrukken met je handen is wel prima hoor, daar ligt het niet aan. Ik pers mijn stars zelf, daarvoor ramde ik 3 keer op de plate. Je ziet bij je filmpje dat een paar stars het wel doen. Door wilgenhoutskool brandt het wel sneller, maar het kan opzich wel hoor. Maar opzich is 5 uur millen met 300g niet heel lang hoor. Ik mill met een 25cm ID barrel 2 uur een 500g compo. Mijn mill is 6 keer zo effectief als die van jou. Dus reken maar uit.
  6. Deca

    Shells

    Als je de stars niet kan kapotdrukken met je duim op een harde ondergrond zijn ze ok. Keihard is vrij relatief. Je moet met je water gewoon standaardiseren, consequent werken is belangrijk. 5 uur millen zegt niet zo veel. Wat voor media heb je, hoe vol zat je mill, wat is de ID van je mill en hoeveel sas zat er in de mill? Als je sterren niet kapot zijn geslagen dan zat er waarschijnlijk een groot verschil in maat. Als de ene star langer brand dan de ander dan is er of een maatverschil of je sterren slaan blind of kapot. Uitblazen doen ze niet met 1,5 gram flash, tenzij ze 5mm groot waren. Hier zie je ook dat een groot gedeelte van de stars kapot gaan. 4inch_TT.MOV
  7. Deca

    Shells

    Ik denk dat je stars met te weinig water hebt gepumped, bij C streamers pak ik altijd 25procent water. Met 30 procent zijn ze niet meer te pumpen ;-) Met te weinig water zijn ze niet sterk genoeg. Ik denk dat het langer millen er niet iets mee te maken heeft, met langer gemillt spul krijg je ook een beter dichtheid in je star. Met korter millen krijg je luchtgangen in je star. Volgende keer gewoon meer water toevoegen en wat meer booster ;-)
  8. Deca

    Shells

    Dit ligt aan jou manier van primen, niet aan de prime. Blesser is een goede prime voor emerald en ruby en meerdere stars en het is normaal dat je het afmaakt met een laagje meal. Als je je goed verdiept in de theorie dan weet je dat. Dus je kan je beter eerst verdiepen in een methode en vervolgens pas gaan maken.
  9. http://www.pyroguide.com/index.php?title=Whistle_rocket_mix Ipv mengen in een zakje moet je het in een pannetje doen waar de vaseline en colemansfuel in is gesmolten. Afzonderlijk toevoegen
  10. @dikke moeder: Ik rol al mijn hulzen zelf en ik snij al mijn stroken ;-) Bij deze methode lever je wat in aan veiligheid, wat heel belangrijk is!.. Wat betreft kogelmolen en starplate is het geen veiligheidsverhaal, echter een kwaliteit/tijd verhaal... Gomtape wordt volgens mij ook door die chinesen gemaakt dus is het een gekwalifiseerde methode.
  11. Ik vind dat met name bij shells het belangrijk is om een betrouwbare en veilige methode te kiezen. Je geeft zelf al aan dat de kans op flowerpotten groter is, dit is dus al een reden deze methode niet toe te passen.
  12. Ik zou gewoon een flash booster nemen. Dan kan je kiezen uit hotflash(german dark & kclo4) en slowflash. Flash brand veel heter dus gaan je sterren makkelijker aan. Bij slowflash moet je wat boorzuur toevoegen.
  13. Je kan het beste denk ik een kijkglas maken van circa 10 bij 15 cm zo. De rest van het blastingscreen bestaat uit een dikke houten wand. Aan de onderzijde kan je een inkeping zagen voor de arm van de krik
  14. "Groter dan je denkt helaas, heb het al best vaak gelezen dat (zelfs zonder Ti erin) de whistle ontbrandde tijdens 't persen." Ik denk persoonlijk dat het wel meevalt. De vergroting van de kans zou in verband kunnen staan met een stukje vervuiling van je whistle fuel. Met vervuiling moet je denk denken aan stoffen die de fuel reactiver zouden maken, AL of zo. Of bijvoorbeeld vonkend materiaal. Er zou eigenlijk een meting moeten worden gedaan die de kans zou kunnen berekenen. Ik heb vorig jaar een kg whistle geperst en dat is allemaal goed gegaan. Tot de dag van vandaag heb ik al 80 motoren geperst denk ik zo. En er zijn heir nog andere mensen die ook veel motoren hebben geperst, op basis hier van kunnen we al een uitspraak doen over de kans. Laten we zeggen dat er door ons 300 motoren zijn geperst op exact dezelfde manier en het zou 1 keer verkeerd zijn gegaan: Dit vertaald zich 0,3 procent kans(maar het is nog 0) dat het mis zou kunnen gaan, met andere woorden kleine kans dus.. Met een meting heb je te maken met verschillende begrippen: Responsiviteit, validiteit, reproduceerbaarheid, betrouwbaarheidsinterval, sensitiviteit en specificiteit Kort gezegd gaat het erom dat het iedere keer op exact dezelfde manier wordt gemaakt, met dezelfde grondstoffen, dezelfde meshwaarde en het dient geperst te worden met dezelfde tool met dezelfde druk, met dezelfde casing en iedere keer persen dient te geschieden met exacte dezelfde hoeveelheid enz enz. Maar vervuiling speelt denk ik ook een grote rol
×
×
  • Create New...