Jump to content
PyroForum.nl

redox

Afgeschermd
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by redox

  1. Ik kan je niet helpen aan een thermometer adapter maar ik gebruik wel al een lange tijd DIY teflon verbindingen voor thermometers en druppeltrechter.

    Die laag teflon tape om de thermometer kan je met behulp van een ander stuk glaswerk( met slijpstuk) tot een perfecte gasdichte verbinding maken. Gewoon met enige kracht het teflon(gebruik voldoende tape) in de female verbinding drukken. Waar je wel op moet letten is de positionering van de thermometer in het opzetstuk

  2. De ebayshop in het bovenstaande post heeft ook nog andere leuke metalen in het assortiment! Heb daar al vaker zuiveren metalen gekocht en altijd binnen een weekje binnen, een aanrader dus.

    De gulden de 25 cent en de 10cent bestonden uit puur nikkel (~99%), in ieder geval zuiver genoeg voor jouw doel. Nikkel corrodeert niet snel en is redelijk slijtvast, dus ik betwijfel of de 5fr uit zuiver nikkel bestaat! In welke concentratie HNO3 ga je de gulden munten in oplossen? Ik gebruikte ~52% HNO3 en dan is het erg slim om het reactie oppervlak van de munt te vergroten aangezien het anders nogal langzaam gaat. Dus de munten schoonmaken en goed hard plat slaan met een hamer, en eventueel een paar gaten erin boren voor meer reactie oppervlak. Ook kan je tijdens het oplossen het geheel iets verwarmen of er een paar druppels 3% H2O2 aan toevoegen, kijk uit bij het laatste voor veel warmteontwikkeling!

  3. Nikkel uit euromunten krijgen is een beetje omslachtig. Zoek op ebay "nickel 99" en je hebt zuiver nikkel. Oja nog gemakkelijker; guldens, rijksdaalders en duppies bestaan voor ~99% uit nikkel.

  4. Ik vond de "educatieve & wetenschappelijke" kijk erop beter toen.


    Als een onderwerp eenmaal in hapklare brokken is beschreven op het forum heb ik weinig zin om mijn bevindingen te posten. Daarom is het juist zo bevredigend om een HE te syntheseren(en testen onderzoeken) waar weinig documentatie over is. Maar ja Theo zal binnenkort wel 'nieuwe' onderwerpen aansnijden in het HE gedeelte :lol:.
  5. Dat het overzichtelijker was hebben jullie een punt.

    Maar zo vind ik het niet verkeert werken. De zoekfunctie onderaan het HE gedeelte werkt goed genoeg. Om het nou weer gaan te veranderen hoeft ook weer niet.

  6. Jammer dat je die blouwe blauwe sterren van je paiload payload niet ziet :(

    Lol dyslexie rules :D:P

    Vind het een leuk pijltje heur. Heb eens geprobeerd om een simpel meal plijltje de lucht in te krijgen, kreeg het niet voor elkaar, achteraf gezien komt ook er veel meer bij kijken. Iedereen die zelf zijn pijlen maakt.. respect ^_^
    Hoop zelf in het najaar wat te testen. Eerst hoopt swim/theo nog wat ernertica projecten afronden -->eigen samengestelde azo-clathraten :P.

    oja beste wensen iedereen.
  7. Zorg gewoon dat je verantwoordelijk met pyro omgaat steek gewoon geen knallers af in je achtertuintje. Maar op een enigszins afgelegen veilige plek. Als je maar een vorm van overlast veroorzaakt jegens de buurt ben je al verkeert bezig;) Bij HE zal ik nog een stapje verder gaan. Bijvoorbeeld zorg swim er voor dat hij haast nooit HE thuis heeft liggen.

  8. In mijn zoektocht naar de synth van het Brigs- Rauscher Oscillating experiment kwam ik het youtubekanaal van mabakken tegen. Ik moet zeggen dat hij leuke experimenten in de lijst heeft staan. Op sciencemadness had ik er al een paar gezien maar hier stonden ze geloof ik niet. Bij deze, mabakken

  9. Ik gebruik gewoon frituurvet en een frietpan. Het nadeel is dat het kan spetterd ivm vocht, voordelen op 150°C geen damp en het lab ruikt lekker.
    Ik las op andere fora dat glycerol werd gebruikt, heeft iemand hier ervaring mee? Lijkt mij een goede kandidaat en OTC verkrijgbaar. Zand is geen slecht idee, duurt alleen even voor het op tempratuur is!

  10. Ik herken erg veel dingen in de grote post van pyrobass. Heb zelf dyslexie en dyscalculie.

    Bij mij is ''toch'' maar dyslexie en dyscalculie vastgesteld in de 3klas van het middelbaar. Grammatica is niet voor mij weggelegd en dan zullen we over ''vreemden" talen maar ophouden. Frans en Engels gingen wel alleen moest het me wel eerst voorgelezen worden, dan begreep ik het pas.

    Wiskunde is simpel word het abstracter dan is het voor mij niet te doen. Bijvoorbeeld economisch en chemisch rekenen gaat erg makkelijk, omdat ik weet waar alles voorstaat. Maar gaan ze letters gebruiken begin het vaag te worden.

    Maar wat ik nog niet gehoord heb is: Je wil iets gaan zeggen je ziet het beeld voor je van een bijv alledaags voorwerp, alleen kan je het niet verwoorden. Daar heb ik vooral last van. Dat is wel iets typerend voor dyslexie. Hebben hier meer mensen last van?

    Soms kan je ook een belabbert termijngeheugen hebben, ik moet sommige dingen eerst meerdere malen gehoord hebben voordat ik het helemaal heb opgeslagen in mijn lange termijngeheugen.


    Kom me bekent voor.

    jodels
  11. Het aantal rpm varieert nogal zolang de media in de cilinder niet centrifugeert is het goed. Als maatstaaf word ook wel 60/90 rpm als goede snelheid gegeven. Maar dit is al echt vaak op het forum te lezen.

    Ik weet niet wat je rpm is van je motor. Maar voor het gemak is het slim om je cilinder af te stellen op de rpm van je elektromotor. En niet de as.

    edit: lol ik moet echt een typecursus nemen, ik ga veels te sloom.

  12. Altijd leuk zo'n crosman (alleen gaan de co2 patronen in de buidel tasten bij vaak gebruik).

    De nederlandse wapenwet kent nog velen haken en ogen. Ik kan wel een paar stukjes kopieren om het duidelijk te maken(als daar intresse toe is).

    samengevat:

    - Je mag niet/geen ''luchtbuks'' kopen <18.
    - Ook mag je niet op erf schieten <18. Ook niet onder begeleiding van een volwassene*
    - Je hebt in de NL geen vergunning nodig om een luchtdruk wapen aan te schaffen. Dus ben je 18 dan kan je een luchtbuks kopen ongeacht kaliber en ''kracht''.
    Let er dan wel op dat je geen lookelikes van vuurwapens koopt want dan ben je weer strafbaar.

    * In de wet zijn dit interessante stukjes, ook het begrip ''voor handen hebben'' loop niet echt over.

    De vereniging is verantwoordelijk waarmee ze jullie laten schieten.

  13. Giftige producten uit schap
    Door JEROEN DE VREEDE

    DEN HAAG - In Nederland zijn naar schatting achthonderd tot duizend producten verkrijgbaar die stoffen bevatten die verboden zijn, verkeerd worden gebruikt of waarvan de schadelijkheid niet volledig is bekend.

    Een deel van deze producten bevatten stoffen die giftig of kankerverwekkend zijn. Een deel van deze producten bevatten stoffen die giftig of kankerverwekkend zijn voor mens of dier of schadelijk zijn voor het milieu. Het gaat om bijvoorbeeld conserveringsmiddelen in cosmetica, schoonmaakmiddelen en verf.

    Dat blijkt uit een inventarisatie in opdracht van het ministerie van VROM. Het ministerie vond 63 stoffen die zo giftig zijn dat ze in het geheel niet in producten mogen voorkomen en 56 stoffen die zo giftig zijn dat het gebruik aan strenge regels zou moeten zijn gebonden.

    Minister Cramer noemt de resultaten ‘niet rooskleurig’, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. De producten met de ruim zestig schadelijkste stoffen worden volgens de minister ‘zo snel mogelijk van de markt gehaald’, door optreden van de Voedsel en Waren Autoriteit en de VROM-inspectie.

    Voor de overige stoffen geldt dat producenten drie maanden de tijd krijgen om alle middelen aan te melden die nu niet zijn toegestaan. Afhankelijk van de schadelijkheid bepaalt het ministerie of er een algeheel verbod komt of dat de stof enkel in bepaalde producten mag worden gebruikt. Het gaat om bestrijdingsmiddelen die buiten de landbouw worden gebruikt om ongedierte, rot en bederf tegen te gaan, als insecticiden, rotwerende verf, desinfecterende middelen en conserveringsmiddelen.

    Het ministerie vermeldt de producten met schadelijke stoffen niet bij naam.

    Volgens het Platform Biociden, de producentenclub die deze schadelijke middelen in hun producten verwerkt, is er geen sprake van onwil, maar is er veel onduidelijkheid. Het platform spreekt van een ‘gedoogcultuur van de Nederlandse overheid in het verleden’.


    Bron: http://www.ad.nl/binnenland/3025463/Giftig..._uit_schap.html

    Moest er een keer van komen. Het eerste wat in me op kwam: de ontstopper inslaan.
  14. Mooi gedaan hoe je alles heb gefilmd, we love it.

    Maar kom op minimaal 5 laags gepast voor een 1''? Ik zelf gebruik +/- 6lagen voor 3".
    Je zou wat slo flash moeten gebruiken zal je wel verschil in break zien.
    We praten hier natuurlijk wel 1" ,dan kan je op herhaaldelijke zelfde werkwijze de breaks nog zien variëren.

    Nogmaals erg leuke tut;)

  15. Lijkt mij sterk als je KClO3 gebruikt dat je dan niet aan KClO4 kan komen, maar dat terzijde.

    Mocht jij een minuscuul hoeveelheid zwavel in je KClO3 aanwezig zijn haal jij die 1 niet;). Moet je denken aan lont enz.

    Dus gewoon perchloraat opzoeken, sluit je dat probleem gelijk uit.

  16. Het werk word gelijk beloond;) Ziet er goed uit.

    Oja 16mm lagers zijn idd niet te vinden. Maar je heb ook lineaire lagers (zijn gewoon wat langer dan normaal) die heb je in veel maten. Zou jij 20mm(ID) pakken moet je gewoon de rest van de as opvullen met passende oringen.

    @hieronder: wacht anders op marktplaats af voor geschikte lagers. Voor electromotor volstaat marktplaats ook;). 2 tientjes en je heb zeker al iets.

  17. Ik vind het goed gelukt. Ook is de constructie duurzaam gemaakt, dat geef je voor een tijd plezier.

    Die accuboor gaat het geen eewigheid uithouden.
    Ik zou de as gaan lageren als ik jou was. En een soort mand constructie op de as, zodat je de emmer daarin kan zetten. Als er veel sas in de emmer zit dan loop de as niet snel aan. Ook kan je makkelijk de emmer schoon maken;).

    Vind je het erg als ik hem namaak? En bij de weg, mooie werkplek.

    jodels redox.

  18. Ik ken dat ook, door zulke ''ongelukken'' leerde ik gelijk af om iets te testen op de werkplek.

    Was toendertijd met slagtest op chlooraat flash. Een klein mespuntje op de bankschroef. Het ging af en eigenlijk tergelijk ging een er in de lade van de werkbank een spoulette branden. Ik schrok me kapot dat nog zoiets kon gebeuren. Heb nu een bankschroef van de rommelmark voor 2 euro kunnen komen, die staat nu ver van de werkplek vandaan. ;)

  19. Yup klink me heel bekent in de oren. Woon zelf in de betuwe en behoren ook een aantal appel bomen (beumkes) ons toe en niet de spreeuwen :o.

    Aan mensen die het hoog op hebben met dieren rechten enz. Kun je nooit uitleggen waarom het zo belangrijk is om die beesten van de boompjes weg te houden of af te schieten ut zij met een luchtbuks of vuur geschut.

    Maarja idd met een kersen/gas kanon gaan ze ook niet weg. Daarom heb ik ook een andere hobby om de knallen te overstemmen met eigen creaties.

  20. Even voor de duidelijkheid het is verboden om op dieren te schieten met de luchtbuks!(en ga me niet vertellen dat je een jachtvergunning heb)

    We hebben al de strengste wapenwet regeling van europa. Alleen is de regeling van het luchtschieten weer iets versoepeld met name geen lemiet op caliber en het aantal joule/kracht.

    De tak van het lucht schieten hebben jullie nu voor sommige mensen weer in een negatief dagbeeld gesteld. Het liefts zouden die mensen ook de 7,5joule wet invoeren net als de DE maar dat terzijde.
    Verpest het gewoon niet voor de mensen die thuis aan hun schiet houding willen oefenen op een zo legaal mogelijke wijze.

    En voor de mensen die afvragen waar ik thuis dan op schiet?
    Ik schiet op kaartjes en plink wat.

×
×
  • Create New...