Jump to content
PyroForum.nl

smitherines

Gebruikers
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

smitherines's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Volgens mij moet je het zo zien. Verbranding is op moleculair niveau een nogal chaotische reactie. Allerlei verbindingen worden verbroken en ook weer gemaakt. Er ontstaan allerlei producten. Ik sluit het niet uit dat er een héél klein beetje KCN kan ontstaan. Practisch gezien is het bijna niks. Je hoeft je echt niet bang te zijn dat er ofwel KCN of HCN ontstaat. Ik zou het residu van de verbranding niet op gaan eten ofzo, en ik zou de rook niet diep in gaan ademen, maar verder hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Ik twijfel of het zelfs wel vrijkomt.
  2. Kaliumchloraat met koolstof in een verhouding van 3:1 geeft ook een hoop rook. Je hoeft het daarvoor niet in een kogelmolen te stoppen, gewoon in een mortier en vijzel is genoeg.
  3. Tja, als ik me het proefje herinner dan was de bedoeling dat er geconcentreerd zoutzuur in een reageerbuis naast geconcentreerd ammoniak werd gehouden. Beide gassen verdampten dan, en die reageerden met elkaar in de lucht tot salmiak. Bij 30% zoutzuur verdampt er geen HCl (g), dus het zal wat geconcentreerder moeten zijn. Misschien moet de concentratie dan rond de 38% tot 40% zijn. Maar om dan zo te reageren zoals fyver vind ik niet passend.
  4. Luister vriend, je hoeft me niet te vertellen dat ik me dieper in chemie moet verdiepen. We hebben het over zoutzuur waaruit gasvormig HCl moet verdampen. Die concentratie moet dan groter zijn dan de maximale concentratie waarin een stabiele oplossing is. Dat jij het niet in de winkel kan kopen betekent niet dat het niet bestaat. Let jij eerst maar eens op je spelling. Het gaat er bij salpeterzuur in gasvormige toestand om dat het mengt met ammoniakgas. Dan zou je in theorie rook kunnen krijgen. Ik heb het idee dat je niet veel van mijn post hebt begrepen, dus hou alsjeblieft op met je te gedragen als een klein kind door op die manier te reageren. Bovendien heb jij nog geen enkele zinnige post gedaan in het hele topic. Post eerst maar iets dat te maken heeft met scheikunde voordat je mij gaat beschuldigen.
  5. Ja dat proefje ken ik. Dan moet je zeer geconcentreerd zoutzuur hebben. Zó geconcentreerd dat er een beetje gasvormig HCl ontsnapt. Dat reageert dan met het gasvormige NH3 dat uit de ammoniak ontsnapt. Je krijgt dan een beetje NH4Cl, maar dit is nooit genoeg voor een rookgordijn. Je mag al blij zijn als je een dun vliesje rook krijgt. Bovendien heb je 50% (iets meer of minder kan ook, maar wel een concentratie in die richting) zoutzuur nodig, anders verdamt er geen HCl gas. Dat is een redelijk exotische chemische stof. Misschien heeft het meer kans van slagen als je sterk geconcentreerd salpeterzuur gebruikt, maar ook dat is duur en daar kun je veel andere (leukere) dingen mee doen.
  6. De enige manier waar ik ooit over gehoord heb is iets met zinkoxide en een gechloreerde koolwaterstof. Ik weet niet meer welke stoffen het precies waren. Probleem is dat deze stoffen redelijk exotisch en ook giftig zijn. Ik denk dat het idee dat jij hebt niet bereikbaar is binnen een normaal budget, en dat je bovendien kanker zou kunnen krijgen van de producten. Vandaar dat ik het je afraad. Natuurlijk moet je niet ophouden met nadenken. Er zijn altijd alternatieven. Misschien kun je de verbranding van de oude salmiak rookbom of de KAS rookbom versnellen, zodat je in korte tijd meer rook krijgt. Als ik zou hoor wat jij wil dan wil je in een paar seconden grote rookontwikkeling uit een klein voorwerp. Misschien kun je een sneller brandende sas mengen door de bekende compositie. Een kwestie van trial & error (& hopelijk ook een beetje succes). Probeer breder te kijken dan alleen de dingen die je in de films ziet (meestal is dat toch onzin).
  7. Zilververbindingen zijn erg slecht voor je. Misschien moet je er toch maar even een arts mee opzoeken.
  8. Wanneer jullie de dag organiseren op een dag dat ik ook kan zou ik wel willen komen. Helaas was het op woensdag, en moest het noorden alweer naar school.
  9. En de reden dat je dat niet gedaan hebt is omdat? Ik heb trouwens de petitie ook getekend.
  10. Ik wil even melden dat schietsport een hele officiële en nette sport is. Alles gebeurt volgens de regels en er is niks illegaals of aggressiefs aan (Het is wel heel cool). In elke stad zit wel een schietsport vereniging, gewoon ff goed zoeken. Ik weet zeker dat er wel een vereniging bij jou in de buurt zit. Het is helemaal geen dure sport. Een doosje munitie van 50 schots kost ongeveer 2 euro. Daar kun je een hele avond mee doen. (Een avondje in de bar is duurder).
  11. Isn't that topic about yellow powder? Is yellow powder the same as golden powder? BTW: Chemical's and my posts weren't offtopic at all.
  12. That's golden power, not powder. Isn't this a composition of ascorbic acid with iron oxide and potassium nitrate?
  13. smitherines

    Posten

    Zoals jullie misschien weten is schietsport ook een hobby van mij. Op het net zijn ook een aantal schietsport fora. Jullie kunnen je vast wel voorstellen wat voor een aantrekking dat heeft op 'kewls' en mensen met minder mooie bedoelingen. Wapens zijn, net als vuurwerk/explosieven, zaken die met zorgvuldigheid en beleid behandeld moeten worden. Toch blijft iedereen altijd ontspannen. Er zijn ook gedeelten waar iedereen op ontspannen toon met elkaar praat, en waar gerust einden offtopic wordt gegaan (zelfs moderators doen daar aan mee). Wanneer het neerkomt op de serieuze onderwerpen wordt het niet zo gewaardeerd, maar waar het niet schaadt daar doet men er niet zo moeilijk over. Een minder formele sfeer is vaak goed voor het forum. Als mensen een beetje relaxter worden heb je heel snel door wat voor vlees je in de kuip hebt, en wat de plannen van mensen zijn. Ook zijn ze eerder geneigd om advies aan te nemen. Een noot aan het einde als Gr33tz of zoiets geeft je post een persoonlijke noot. Ik kan me zeer goed voorstellen dat mensen het fijn vinden om daarmee hun post te beindigen. Mijn laatste puntje, met betrekking tot het geven van complimenten. Als iemand net een mooi stukje werk in elkaar geknutseld heeft, dan geeft het veel voldoening om die te delen en er positieve reacties op te krijgen. Als het een discussie niet in de weg zit dan geeft dat toch niet zoveel irritatie? Smitherines, aka very small pieces.
  14. Tja, mijn experimenten behelzen geen grote explosies, eerder plofjes, en een hoop kleurtjes. Ik heb wel aardige buren die soms toe kijken, en dat machtig interessant vinden. Geen problemen aan deze kant dus.
  15. Okay, ik zal ook maar even mijn hobbies opgeven. Mijn voornamelijke hobby is schietsport. Ik ben daarin niet echt kieskeurig, ik schiet boog, blaaspijp, luchtgeweer en sinds kort ook met vuurwapens. Die laatsten zijn vooral leuk. Het is geinig om te zien dat ik niet de enige ben op dit forum. Keesthemad ben ik op een schietsport forum al eens tegengekomen. Zijn er ook mensen hier die lid zijn van de KNSA (koninklijke Nederlandse schutters associatie)?
×
×
  • Create New...