Jump to content
PyroForum.nl

woytek

Inactive
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

woytek's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. woytek

    Posten

    Hier word ik dus een beetje ziek van. Dit is nu al de tweede keer dat je mijn post niet leest! Ik ben het met je eens op sommige punten, en geef ook mijn oplossing. Dit is gek genoeg dezelfde oplossing als Fyver geeft en hem bedankt je wel voor je steun. Beetje selectief of slecht korte termijn geheugen? Het is goed dat je dit topic maakt maar luister dan ook even naar andermans ideeën en beweer niet dat ik denk dat je kwaad bedoelt.
  2. woytek

    Posten

    Ik citeer: "wat hebben de members aan andersmans complimenten?" Dus wil je aub voortaan mij niet zo belachelijk aanspreken dat ik jouw post niet lees en besteed even tijd aan je eigen posts. Verder vind ik het onzin om een post met alleen een compliment te bestraffen met een warning. Dan krijg je juist posts met een nutteloze vraag erin gewoon omdat het moet. Dit wil je ook niet. Als iemand een hele goede pijl maakt vind ik best dat er lovende reacties mogen komen. Zoals ik ook al opmerkte, het fimpjes+foto's topic is gemaakt om members hun creaties te laten zien. Als je mensen dan gaat straffen voor het beoordelen van deze creaties dan ben je behoorlijk fout bezig. Overigens mag je best wel wat meer respect tonen tegen ons (degenen die in dit topic posten). Je kan niet verwachten dat jij de enige bent die zijn mening mag geven. Wij hebben daar evenveel recht op en deze uitspraak is dus echt onzin van jouw kant.
  3. woytek

    Posten

    Ik ben het helemaal met je eens dat nieuwelingen toch moeite kunnen hebben met het vinden van informatie. Velen beweren dan "Gebruik de zoekfunctie dan K3WL!!!11!1one!11", helaas bied deze in veel gevallen geen soelaas. Men moet begrijpen dat op het moment dat een topic over bijvoorbeeld rookbommen 40 pagina's bevat, de nieuwe members het moeilijker krijgen en dus zelf graag een paar duidelijke vragen wil stellen. Vervolgens wordt dit nieuwe lid erop gewezen dat het vast al ergens staat en dat hij maar moet zoeken! Probleem is dat hij dit (soms ook niet) al geprobeerd heeft. Als je niet weet waar je precies op moet zoeken, of als je een 40 pagina's tellend topic moet doorspitten dan heb je kans dat je die ene nuttige post gewoonweg niet vind! Mijn oplossing zou zijn voor ieder onderwerp een FAQ maken die gelijk wordt aangepast wanneer iemand een interessante en leerzame post maakt. Alle info staat op een pagina en nieuwe members hoeven minder vragen te stellen! Het doel van het strikte beleid is zorgen dat het forum netjes blijft. Ik sta hier helemaal achter maar betreur te moeten melden dat niet helemaal is gelukt. Een topic van meer dan 10 pagina's over één onderwerp IS NIET ALTIJD NUTTIG. Als laatste wil ik nog even reageren op jouw afkeer van complimenten. Sorry maar ben je gek geworden?! Complimenten geven zijn een van de belangrijkste dingen op zo'n forum. Dit zet members ertoe verder te gaan en nieuwe dingen te proberen. Zonder enige motivatie of alleen kritiek zullen veel members gewoon ophouden met het maken van bijvoorbeeld pijlen, "omdat het toch niet lukt...". Deze complimenten moeten niet té kort maar van mij part hoeft er niet altijd een vraag bij, het gaat ook om de gezelligheid zoals al eerder gezegd. Hier komt nog eens bij dat deze filmpjes in een apart (meestal minder informatief) gedeelte van het forum staan en dat offtopic daar voor mij een veel minder probleem is dan in een informatief gedeelte. Groetjes, Woytek
  4. Als je die werkboeken van tegenwoordig ziet hoor je mij niet klagen hoor, gelukkig is die tijd achter de rug!
  5. woytek

    Woytek

    Ik weet niet hoezeer de mods het erg vind als ik in mijn eigen welkomst-topic wat offtopic ga maar wil toch nog even reageren. Maak waarschijnlijk wel een nieuw topic later. Ik heb gisteren een 45 grams rookbom afgestoken met een flinke schep NaHCO3 erin. Het effect was echt enorm, een grote steekvlam sierde de rookbom terwijl de brandsnelheid juist lager zou moeten liggen. En met steekvlam bedoel ik niet gewoon een hoge vlam maar echt een raketmotor vlam. Zit toch te denken of er niet zuurstof overschot was. Ik heb de 40/60 suiker/KNO3 aangehouden.
  6. RTL heeft anders wel nette programma's, Veronica soms ook. En dan hebben we natuurlijk nog discovery channel :P
  7. woytek

    Woytek

    Ik bedoel Natriumbicarbonaat oftewel baking soda. Dit is wat de maker van deze video's gebruikt. http://www.metacafe.com/watch/704958/ultim...red_smoke_bomb/ http://www.metacafe.com/watch/721351/make_..._smoke_grenade/ Dit zijn de filmpjes op metacafe en ik probeer dus zijn compositie te gebruiken omdat deze rook echt mooi is. Er wordt gezegd dat de brandsnelheid verlaagt word door de baking soda maar ik heb geen idee of het echt werkt. Daarvoor moet ik een vergelijkende test doen. Overigens is commercieel kruit gewoon vrij om te hebben en kopen maar veel mensen weten dit niet. Het is wel prijzig uiteraard en ik gebruik het kruit van mijn vader. Ik ben het helaas niet met je eens dat buskruit gewoon te vermalen is. Ik ga het nooit maar dan ook NOOIT droog in een kogelmogel malen ofwel met de hand mbv een vijzel. Buskruit is namelijk helemaal niet zo schok-ongevoelig als jij zegt.
  8. woytek

    Woytek

    Nou ja bijna dan. Ik ben namelijk ook nieuw in de pyro business en kan dus ook geen geweldige vuurwerk entree verzorgen. Maar misschien binnenkort wel! Ik ben eigenlijk begonnen naar aanleiding van de filmpjes op metacafe van shootingegg's. De maker liet in deze filmpjes zien hoe hij een rookbom maakt en het resultaat mag er wezen! Vijf kilo kaliumnitraat gehaald en wat natriumbicarbonaat om mee te beginnen. Eerste rookbommetjes gewoon gemixt en gemalen met een vijzel. Vandaag twee kleine (15 gram) test exemplaren afgestoken die gemaakt waren door de suiker te smelten en daarin de KNO3 en NaHCO3 te mengen. Enige nadeel, ik was vergeten de KNO3 fijn te malen, DOH! Ze rookten aardig maar de rook was lang niet dik genoeg naar mijn smaak! Ik zal me in het begin dus bezig houden met rookbommen en later overgaan op flash wanneer ik wat Al poeder heb gekregen. Lijkt me ook nog leuk om te experimenteren met vuurpijlen, maar ik zoek nog een manier om veilig mijn commerciële grofkorrelige buskruit fijn te krijgen voor een raketmotor. Gebruiken er trouwens mensen commercieel buskruit? Ik kan me voorstellen dat dit wel fijn is wanneer je een goede kwaliteit kruit wil voor bijvoorbeeld een zware vuurpijl. Overigens lijkt het me ook leuk om een keer bij iemand te gaan kijken hoe hij een vuurpijl maakt, dus als je een beetje dichtbij woont laat maar weten! Heb eigen vervoer dus moet te doen zijn. Snap wel dat ik nu nog vreemd ben. edit om even te reageren op morpheus: Inderdaad slim om er bij te zetten! Ik heet dus echt Woytek (soms wordt dat inderdaad als forum naam aangezien) en woon in Nieuw Lekkerland. Klein plaatsje ten oosten van Rotterdam vlakbij Ridderkerk/Alblasserdam. Ik ben achttien jaar en studeer op dit moment Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek op de TU Delft.
×
×
  • Create New...