Jump to content
PyroForum.nl

H2S

Inactive
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

H2S's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. H2S

    Muziek

    Ik vind Muse toch nog de beste muziek maken.
  2. En dan te bedenken dat je 50 jaar terug alleen maar een bezoekje hoefde te brengen aan een drogist/apotheek om een groot deel van zo'n verzameling te krijgen. Aan de andere kant is het nu een grotere uitdaging, en dat maakt het wel weer leuk.
  3. H2S

    Filmpjes

    Andere "Wall of Death", ziet er ook wel aardig uit
  4. Een tijd terug een kruisboog gemaakt. Een vrij eenvoudige versie, maar hij schiet toch 120 echte (uitgemeten) meters. 25 kg trekkracht uit 16 postelastieken, veel meer kan niet, omdat hij van hout is, en dat kan niet tegen erg hoge krachten.
  5. Het zou mij niets verbazen als het wel mag, alhoewel ze het dan onder het mom van terrorisme bestrijding zullen doen. En anders laten ze het de Belgen uitzoeken, er zal vast een goede samenwerking zijn tussen die diensten.
  6. @ Julicher Ik ben het met je eens dat de rondvliegende loog gevaarlijk is, maar meestal heb ik maar iets van 5 cm water in de fles. Verder is het natuurlijk zo dat je zoiets afsteekt op een plek waar verder geen mensen komen, of waar je ze op tijd ziet aankomen. Het water wat in de fles veranderd tijdens de reactie voor het grootste gedeelte in stoom, zodra de fles knalt is er dus niet veel meer aanwezig, en wat er aanwezig is bljft in de fles, die daarna in een prullenbak gedeponeert wordt.
  7. @ Flamekeeper; Wat je over het milieu zegt is idd waar, maar ik heb nu 3 jaar scheikunde gehad. Ik weet dus alles over hoe ik een reactie aan moet passen om hem naar wens te laten verlopen (snelheid en heftigheid enzo). Ik gebruik dan ook een kleine hoeveelheid NaOH (ivm het milieu). En over het snel afgaan; als je de fles inknijpt voordat je de NaOH erbij gooit, kun je voelen en zien wanneer het water gaat koken door de reactie tussen de producten in de fles (die ik hier niet zal noemen). Als de fles weer bol komt te staan zet je 'm neer, en loop je weg. Mocht er onverwacht iets plaatsvinden waardoor het onveilig wordt de fles te laten knallen, draai je de dop eraf, en is de druk eraf. Maar dan moet je wel uitkijken met de waterdamp, die dan ondertussen stoom is, en die sterk naar ammonia ruikt.
  8. Wat vinden jullie toch zo erg aan de crofty-bom? Ergens kan ik het me wel voorstellen, omdat het niet iets is wat op dit forum thuishoort. Maar het is een best veilige manier om een aardige knal te maken, zonder dat je het risico loopt om vingers dan wel handen of armen te verliezen. Helemaal als je een beetje nadenkt en niet het eerste het beste recept van internet haalt. Dan is er niets gevaarlijks aan, als je tenminste rekening houdt met mogelijke voorbijgangers in een straat ofzo. Groet, H2S
  9. @ Prophet Ik zal er op letten. @ Tyneman Ik heb wel wat ervaring, maar dat is wat ik geleerd en uitgevoerd heb op school. Ik zal nog eens rondkijken, en de HE's voorlopig links laten liggen. Groet
  10. OK, bedankt. Zal het in vervolg anders noemen. Heb je misschien een tip, een eenvoudig te maken HE, of als je dat niet handig lijkt iets anders? Ik heb pas een AN/suiker rookbom gemaakt. Ik houd er wel van om dat soort dingen te doen, het geknutsel met al dan niet chemicaliën. Hoofdletters en leestekens! In je eerste post zeg je dat je nog niks van plan bent om te maken, waarom vraag je dan naar een eenvoudig te maken HE? Zou je niet eerst eens beginnen lezen voor je met deze gevaarlijke dingen begint. - Prophet
  11. Tja, die crofty-bom is natuurlijk smerig. Helemaal voor voorbijgangers die bij een onoplettende gek wat rondspringende (en vrij hete) natronloog over zich heen krijgen. Voor een knal is het wel aardig, maar op een plek waar geen mensen komen, of waar je ze ziet aankomen. En aangezien ik op dit forum vast wat beters vindt zal ik die dingen niet meer maken ;)
  12. Ik kom uit Alblasserdam, in Zuid-Holland. Ben 18 jaar. Als ik het heb over een door mij gemaakte knal dan was dat met de tegenwoordig bekende crofty-bom. stelt natuurlijk niet veel voor op een forum als dit. Ik heb de methode wat verbeterd, en gezorgt dat de boel veilig kon knallen. Het is volgens mij niet eens een echte bom, de knal wordt veroorzaakt door drukverschil, en er ontbrandt niets. En af en toe wat met sas uit vuurwerk geprobeerd te maken, maar dat is het vernoemen niet waard volgens mij. Ben wat op dit forum rond gaan kijken en lezen naar het betere werk. En dat is er genoeg te vinden.
  13. @ Prophet Dat jullie strikt zijn heb ik gezien, maar dat mag ook wel. Regels heb ik inderdaad gelezen. En over AP, dat is enkel interesse. @ bastieboy HAVO heeft inderdaad maar 5 jaar. Ben vorig jaar gezakt. ;)
  14. Ha Ik ben een Havo6 scholier, met profiel NT, en een al dan niet ongezonde interesse voor alles wat knalt en/of schiet. Heb dit forum eens overgekeken, ziet er goed uit, ook de adviezen van de mensen die er (wel) wat van weten. Ik ben van plan om volgend jaar chemische technologie (HBO) te gaan studeren. Heb wat gelezen over verschillende intrigerende HE's als AP. Ben alleen nog niet van plan iets te proberen voor ik de kennis van een 1 of meerderjarige HBO'er heb. Iedereen veel plezier met zijn bezigheden met betrekking tot dit forum, en kijk goed uit!
×
×
  • Create New...