Mr. Stijntje,
Ik had zojuist een klein proefje gedaan, 50/50
maar het wou niet ontsteken, kortom, leuk idee, doen we niet!
Mischien is de verhouding niet goed en moet ik wel naar de 20/80 of zo.
Frituurvet brand normaliter prima als het al een graad of 190 is.
Ontsteken word dus lastig, Maar als het eenmaal brand moet het volgens mij prima werken.
Maar ja, wie ben ik.
Mischien kan het ook als bindmiddel worden gebruikt om het makkelijk gietbaar of smeltbaar te maken van een suiker/kno3 mengsel, ik zat te denken aan 38/57/5 : suiker/kno3/frituurvet.
Maar ja, dan kan ik natuurlijk ook parafine gebruiken.
Waar het mij om gaat is dat ik af wil zijn van het smelten van suiker.
Ik vind dit een kleverig gedoe, en het is lastig om de suiker niet te laten carameliseren omdat het smeltpunt en carameliseerpunt van suiker zo
dicht bij elkaar ligt.
Ik denk er nog wel even over na, in de tussentijd zijn alle reacties natuurlijk welkom.