Jump to content
PyroForum.nl

Elementfire98

Gebruikers
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Elementfire98

 1. Elementfire98

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  beste Pyro's, Inmiddels heb ik zelf kaliumchloraat gemaakt met behulp van electrolysis. Maar ik lees dat kaliumperchloraat in het algemeen meer wordt gebruikt in composities, dus is het nou handig of verspil ik hier mijn tijd mee.
 2. Elementfire98

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Flash is erg onstabiel met kaliumchloraat had ik begrepen, zeer fijne aluminiumpoeder doet het niet al te best, maar denk magnesiumpoeder wel Is dat de ultieme test als het heel puur is? Of zijn daar andere testen voor?
 3. Elementfire98

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Holaaaa Pryro's, tijdje terug had ik ook een vraag gesteld als het snel genoeg branden (stro c). Maar dit keer heb ik wilgenhout gebruikt, hopelijk kunnen jullie mij vertellen als dit krachtig genoeg is om een shell paar meter de lucht in te krijgen.. Groetjes! Elementfire98 WhatsApp Video 2019-05-30 at 07.34.57.mp4
 4. Elementfire98

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Nog meer koolstof? Hoe bedoel je
 5. beoordeel het, zeg me wat je ervan vindt, en wat er beter kan 3 2 1 GO! Want het is natuurlijk leerzaam 5 inch.mp4
 6. Elementfire98

  Eerste mislukte 5 inch shell.. Inclusief Foto/Video

  Bedankt voor je post @ploegdir Ik ga zeker je tips gebruiken. En betreft mijn werkplaats: moment van de foto's was het inderdaad een rotzooi, maar alles word opgeruimd naar elke afronding van een shell.
 7. Elementfire98

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Bedankt, druk bezig...
 8. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Beste pyrotoppers, Ben nu net gestart met het maken van 5 inch shell, maar hoe kun je uitrekenen hoeveel gram hot bp nodig bent om deze shell in de lucht te krijgen? Laat het me weten! Groetjes!
 9. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Hahah! Soms moet je hard neer gaan voordat je er eigenlijk wel mee eens gaat worden, dat je een stapje terug moet doen. PS: geen filmpje ervan gemaakt, moest namelijk rennen voor me leven.
 10. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Oja dat zeker! much to learn mare ging natuurlijk helemaal mis, kwam op de grond terecht en explodeerde.. Stars waren prima, zowel de timing en de lift waren niet goed
 11. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Diameter is: 125mm
 12. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Pumped stars gestapeld aan de rand. Middenin buskruit.
 13. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Hij steekt 15 centimeter buiten de mortierbuis.
 14. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Resultaat van de 5 inch shell, zondag komt er een video. Oh en ik ben toch niet gestopt 😜
 15. Elementfire98

  20190321_185641.jpg

  Ziet er schattig uit 😮
 16. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Heb al eerder een 3 inch shell gemaakt en afgestoken met alleen flitspoeder erin (verliep naar behoren), video kun je bekijken. mare de kennismaking is al gebeurt, it was lovely
 17. Elementfire98

  Hallo allemaal !

  Hoi Dirk, welkom op het forum!
 18. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Ben tijdelijk gestopt met het maken van de 5 Inch. Kga langzaam omhoog, probeer nu een 3 inch in elkaar te zetten met wat D1 glitters erin, video komt later.
 19. Elementfire98

  Glitter stars zonder kaliumperchloraat?

  Heu hai pyro's Kan ik ook zonder kaliumperchloraat gtiller pump maken voor in shells? Want is het verdomme duur om te kopen... en dat is al zelfs lastig.
 20. Elementfire98

  Glitter stars zonder kaliumperchloraat?

  Ned Gorksi kijk ik zo vaak, hij is zo goed ;D
 21. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  moet nog ontzettend veel leren, door jullie wijsheid kan ik beter en veiliger worden/werken. Deze informatie wat je nu gegeven hebt ben ik ontzettend blij mee, en wil ik je voor bedanken. Zonder enige ervaring en wijsheid van pyrotechniek, kan ik moeilijk onderbouwen met waarom, hopelijk begrijp je dat .
 22. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Ik moet eerlijk bekennen dat mijn grenzen nogal uitgebreid zijn. Ik ga proberen om je vragen te beantwoorden, voel je vrij om mij hard te verbeteren. Hoeveel sterren gaan er in en hoe groot maak je die: 12,5mm en hoeveel? tot ie vol zit aan de rand.Wat voor break ga je gebruiken en hoeveel: Hot bp voor break, hoeveel... tot ie vol zit? Hoeveel lagen ga je hem pasten: hoeveel lagen er tussen de stars zitten en mortierbuis?Hoe diep ga je je mortier ingraven: dat is niet mijn plan om dat te doen, maar iets anders daar ben ik nog bezig. Hoe veel en wat voor lift: hoeveel kan ik pas bepalen naar het wegen van de shell. Hot bp voor lift onderaan, daar ben ik ook nog mee bezig. Welke manier van ontsteking ga je gebruiken: veiligheidslont, van ongeveer 20 tot 30 cm lang genoeg tijd om weg te kunnen sprinten. Waar ga je hem afsteken en wat is een veilige afstand voor jezelf en omstanders: open land, geen huizen geen mensen/beesten.
 23. Elementfire98

  Glitter stars zonder kaliumperchloraat?

  Begrijp je antwoord, en ik ga in volle gang beginnen met lezen, heb trouwens een mooie overzichtelijke website gevonden... wellicht is het ook wat voor jullie: https://pyrodata.com/ (weet niet als het toegestaan is om een link te plaatsen) Bedankt voor je antwoord, vandaag krijg ik me dextrine binnen.
 24. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  beetje jammer van die poll, niet een antwoord wat ik verwacht van een moderator.
 25. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Mocht ik winnen zou kaliumperchloraat een mooi cadeau zijn.
×