Jump to content
PyroForum.nl

vinnie3

Gebruikers
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1.404 profile views

vinnie3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Na een beetje googelen kun je ook wel pure CaCO3 vinden. Of was je daar niet naar op zoek?
 2. Hier nog even het fotootje van de tool die ik nu gebruik. Binnen kort hier maar eens een langere spindle op zetten voor een langere core. En hier nog de kop die er op zat.
 3. Ik heb ook die grijze buizen wel geprobeerd de 5/8. Ik gebruik houten rammers , dus beneden de 19mm was niet echt te doen, omdat het hout steeds kapot ging. Ik ben nu even ergens anders maar ik zou vanavond even de foto's er op gooien. En @ explosivecoek: Ik weet heel zeker dat deze geen 5 inch kan liften. Denk je dat dat met een pers wel te doen is? Mijn fuel heeft 4 uur in de mill gezeten, met de kno en s al gepremilled. C was airfloat. En hoe lang zijn normaal gesproken de kokers met 22 ID, en hoe veel fuel gaat er dan ongeveer in?
 4. Thnx, Ik gebruik een eigen gemaakt tooltje, verder rol ik de hulzen zelf en die kartonnen zijn 15cm breed. ik kan daar straks nog wel even een fotootje van uploaden de Comp. Is 60-30-10 met wilg. 15mm nozzle maar ik denk dat ik binnenkort ook voor een tooltje ga, en een pers ik kan hier wel 3 inch mee liften denk ik, maar dat moet ook kunnen met 19 id met pers. Hier gaat ongeveer 40a45 Gr. Fuel in
 5. Helaas de break niet te zien doordat de cameraman onder een boom staat te filmen. Wel weer mooi dat hij zo hoog ging. Hoe lijkt dit?
 6. Mijn eerste filmpje van een vuurpijl. 22 ID. Core 110 mm Venturi 8 mm Lengte 150 mm met een 2 inch header. Helaas is de break niet te zien doordat de pijl wel heel hoog ging. En de cameraman zich onder een boom bevond. Ik heb de break wel gezien. Was een 8x TT met 4x red ruby. Deze was met 35 gram pulv. en 2 gram flash gevuld. Niet heel erg groot. Wel alles ontbrand, maar er gingen ook een aantal TT stuk. Dit is de 5e vuurpijl die ik op deze manier heb gebouwd. Ik ben tevreden over het resultaat, omdat ik geen goeie rocket tool heb of een pers.
 7. vinnie3

  Hallo!

  Oke prima, Nou de flash en stars had ik niet zelf gemaakt. Iemand uit een kennissenkring heeft een tijd terug ook aan pyrotechniek gedaan, maar doet hier nu vrij weinig mee en had nog het een en ander liggen. Zodoende ben ik hier aangekomen. Hij heeft me dan ook een aantal dingen geleerd. Filmpjes zal ik binnenkort eens uploaden.
 8. vinnie3

  Hallo!

  Hallo ik ben vinnie3 Ik heb al aardig wat gelezen op forum en besloten om me nu ook maar eens aan te melden. Ik moet zeggen dat het inderdaad niet meevalt om iets leuks te maken. Tot nu toe heb ik heb ik succesvolle pijltjes gemaakt met ID 22mm core 110mm venturi 8 mm en huls lengtje 150 mm. Lukt om ongeveer 100 gram headers rond en nabij de 40 meter de lucht in te schieten. Hulsen maak ik ook zelf. Maar een echt mooie brake is bij mij nog niet gelukt. Ik heb inmiddels loden media besteld om mijn meal wat fijner te maken. En daarbij hoop ik op mooiere brakes. Ik heb zowel 2,5 inch spherische als een 2 inch cannister shell de lucht in geschoten met ontbrandende sterren. Die sterren had ik niet zelf gemaakt. Ben wel bezig geweest met TT en ik krijg mooie harde sterren. Wel nog met willow, maar bij een starmine test bleken ze prima te ontbranden. De inmiddels 4e cannister is nu in de maak, en ik heb er wat flash als booster bij gedaan. ( dit heb ik ook niet zelf gemaakt). Ik hoop hier nog veel te leren, en veel plezier te beleven op het forum. Mensen bedankt voor alle info die ik hier heb weten te vinden, en de dingen die ik hier nog ga leren!
×
×
 • Create New...