Jump to content
PyroForum.nl

joop

Gebruikers
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

joop's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. joop

    Visco machine

    Ik had het idee om de afstand van de rol te vergroten samen met het fohnen. Ik hoop zo dat het lont snel genoeg droog wordt. Ik denk dat het lont, m'n gebruikte meal en het aceton niet zal ontbranden aangezien de fohn de lucht weg blaast. De buis zorgt er voor dat de lucht het lont goed kan verwarmen. Hier een plaatje van mijn idee:
  2. joop

    Visco machine

    Ik heb vandaag nieuwe NC lak gemaakt en twee meter lont gecoat, de NC lak is van de pingpongballetjes die goed branden.(hopelijk de goede balletjes) mijn verhouding was m=50g aceton op twee pingpongballetjes. Dit was naar mijn idee nog veel te dik, een deel wilde weer niet oplossen. Ik heb de lak die wel opgelost was dus afgegoten en die voor het lont gebruikt. De lak droogde al wel sneller, dit komt waarschijnlijk omdat ik het lont sneller gecoat heb en omdat de oplossing dunner was. Echter droogde de lak nog niet snel genoeg om meteen op te rollen. Ik denk dat het lont na 5 minuten droog genoeg was, het brandde na 5 minuten in ieder geval prima. Als ik voor die 5 minuten het lont aanraak is het nog flexibel en plakt het ook nog. Dus ik moet m'n NC lak nog dunner proberen. Als ik op mijn visco machine de NC lak meteen wil aanbrengen zit het lont binnen 1 minuut zeker op de rol, dit is dus veel te snel. Ik had drie ideeën om dit op te lossen: 1. Ik ver groot de afstand tussen de rol en de coating, waardoor het langer duurt voordat het lont op gerold wordt. 2. Ik voeg voor dat het lont op de rol komt nog een poeder toe in de hoop dat het lont dan niet meer plakt (bijv. talk poeder) 3. Het laatste idee was om het lont te föhnen tussen het lakken en het oprollen, zodat het aceton sneller verdampt.
  3. joop

    Visco machine

    Ik heb een pingpongballetje aangestoken, dit brandde best oke, het liet ook vrij weinig as achter. Maar ik heb door mijn lak twee verschillende soorten pingpongballetjes gedaan en de andere soort brandde vrij slecht. Dit zou dus al het probleem kunnen zijn, ik zal het proberen met de goede balletjes en met een dunnere oplossing. Kan het ook zijn dat m'n aceton verdunt is met water, en daar door langzamer verdampt of is aceton hydrofoob?
  4. joop

    Visco machine

    Ik heb sinds kort een motor op m'n machine gezet, dit is een motor van een oude kolomboor en de machine draait nu met een mooie snelheid. Mijn mealpowder stroomt, ondanks de trillende elektromotor op de trechter, nog steeds slecht door. Om deze reden heb ik de trechter er af gehaald en nu voeg ik m'n meal met een thee lepel toe, dit werkt prima en m'n lont brand goed. Het enige probleem is nu nog het NC lakken, ik heb het al apart gedaan maar het lont brand er minder goed op. Ook is het lont pas na 10 minuten droog, dit is voor het meteen oprollen veel te traag. Mijn NC lak is pingpong balletjes opgelost in aceton, dit is een hele dikke pap waar van een deel van de pingpongballetjes niet meer in oplost. Ondanks de dikke pap droogt het niet snel genoeg en brand het lont er slechter van. Ik ben bang dat het lont aan elkaar blijft plakken als ik het direct op de rol laat lopen van m'n visco machine. Weet iemand wat ik verkeerd doe en hoe ik kan voorkomen dat het lont op de rol plakt of aan elkaar? Moet ik misschien het lont sneller door de lak laten lopen?
  5. joop

    Visco machine

    Ja, maar dat klopt ook wel een beetje M'n bp heb ik heel lang in de kogelmolen gelaten en toen werkte de bermuda driehoeken al een stuk beter. (M'n bp brandde dus sneller.) Maar ik denk dat mijn bp goed genoeg zou moeten branden voor een lont, het lijkt mij dat het lont alleen wat trager zou gaan branden van slechtere bp. Zolang je bp maar goed dun is en dus goed door stroomt. Ik maak wel een keer een filmpje (als dat lukt) van m'n bp dan kunnen jullie het beoordelen.
  6. joop

    Visco machine

    Het zou inderdaad aan m'n mealpowder kunnen liggen het is wel goed dun maar het 'plakt' soms een beetje aan elkaar in iets grotere korreltjes, ongeveer 1 mm groot. ik vijzel vaak nog even m'n mealpowder voor ik het in de visco machine doe. Ik heb trouwens wel een kogel molen : Natuurlijk heb ik een vijzel en een kogelmolen, alleen een goede weeg schaal en glaswerk moet ik nog proberen te bemachtigen, ook een pers voor bp en vuurpijlen wil ik nog gaan maken. Als je snel leest kan ik me voorstellen dat het een vrij onduidelijke zin is, sorry hiervoor. M'n meal heeft ongeveer 18 uur in de kogel molen gelegen en brandt vrij snel. (voor mijn doen dan) Ik zou volgens commentaar het gat in de bovenste schijf kunnen vergroten naar 2 mm? Die motor om te trillen ga ik zeker proberen te maken. Ik heb vanmiddag al m'n trechter wat lager gehangen dan kan de meal niet alle kanten op. toen heb ik met na gevijzelde meal wat lont gemaakt van ongeveer 20 cm en dit brandde redelijk. Toch wil ik dat de machine wat constanter visco gaat produceren, ik hoop dit met een motor die trilt te kunnen bereiken. de coating wilde ik net als dennisman gaan doen, door een blik met nc coating. Aangezien ik geen enkele ervaring met nc coating heb, heb ik hier ook wat vragen over : 1. zo als ik bij dennisman zie rol je het lont na de coating meteen op, blijft het dan niet aan elkaar plakken? 2. kan ik de nc lak zo in een blik bewaren of wordt het dan hard? 3. Als ik het in het blik zou kunnen bewaren lekt de coating dan niet uit het blik langs het lont? En werkt dat stuk lont dat in het blik zat dan nog wel? Ook die naaimachine motor vond ik een slim plan, aan gezien de traploze toeren regeling, maar dan moet ik eerst een oude naaimachine kopen. Is deze motor wel sterk genoeg? mijn visco machine vindt ik zelf niet heel zwaar draaien, maar ik weet niet hoe sterk een motor van zo'n naaimachine is. Ik heb die papiertjes test trouwens ook gedaan, dit leek me wel een leuke test en m,n mealpowder brand gewoon door ( of beter gezegd schiet)
  7. joop

    Ik ben rob

    Dat er in kas geen KNO3 zit weet ik maar je kunt het er wel van maken. Als je kas mengt met water krijg je een oplossing van ammoniumnitraat en een suspensie van kalk en andere troep. Je moet dan dit mengsel filtreren of laten bezinken, in ieder geval zorg je er voor dat je alleen ammoniumnitraat oplossing over houdt. De oplossing van ammoniumnitraat bevat positieve ammonium ionen en negatieve nitraat ionen. Als je hier KCl aan toevoegt zal ook KCl oplossen, en splitsen in kalium ionen en chloride ionen. (kalium positief en chloride negatief) Deze oplossing moet je dat afkoelen en dan zal er een neerslag reactie komen van kaliumnitraat omdat deze het slechtst oplost bij deze temperatuur. (Ammoniumnitraat lost goed op ammoniumchloride en kaliumchloride ook.) Dit afkoelen doe je gewoon 2 uur in de vriezer en dan kun je het water zo uit je bak gieten want de kristallen blijven als een soort spinnendraad aan elkaar zitten. Als ik het goed heb zou je dit proces nog een keer kunnen doen voor zuiverdere KNO3. Dit werkte voor mij altijd wel aardig goed maar ik vond het zo'n gedoe dat ik gewoon een kilogram zuivere KNO3 gekocht heb. Op Youtube staat volgens mij ook nog wel een leuk filmpje van iemand die dit doet.
  8. joop

    Visco machine

    Zou het kunnen dat m'n gaten in de eerste en tweede schijf te klein zijn om de meal nog fatsoenlijk door te laten lopen. Ik heb het bovenste gat (in de eerste schijf) 1.5 mm en het onderste gat (tweede schijf) 3 mm. Kan het ook dat de meal er weer ' uit lekt' als het door de katrollen gaat. Er licht namelijk wel altijd een beetje meal op de grond en op de tweede schijf. M'n tweede schijf zou ik voor dit probleem 2 keer zo snel kunnen laten draaien zodat het 'vaster' gebonden is en de meal er minder goed uitlekt. Ik zal wel een keer een foto van het lont maken.
  9. joop

    Ik ben rob

    Rob, maar Joop vond ik wel grappig als naam op het forum, noem me maar Joop.
  10. joop

    Ik ben rob

    Ja ik hebben thuis wel beschikking over goed gereedschap. Dit is deels van mij en deels van m'n pa. Als je het forum doorzoekt kom je vaak al een heel eind op weg. Maar nu ik vast liep heb ik me toch maar aangemeld voor vragen.
  11. joop

    Visco machine

    Ik ben nieuw op dit forum maar, ik heb ook een visco machine gemaakt. Deze machine werkt nog niet goed dus hier heb ik een aantal vragen over. De machine de vorm van het lont prima maar m'n mealpowder stroomt niet goed door. Hier door brand het lont vrijwel niet. Ook is het lont vaak wel zwart en lijkt het of het mealpowder er goed in zit, maar valt de kwaliteit erg tegen. Het nc lakken doe ik pas als de machine goed werkt. Ik zelf zat te denken om er ook een motortje op te zetten die de trechter laat trillen. Ik gebruik geen katoen, maar polyester zou dit het probleem kunnen zijn? hier de machine:
  12. joop

    Ik ben rob

    Hallo, Ik ben rob, ik ben 16 jaar en niet heel actief met pyro m'n hobby. Toch hoop ik hier veel te leren, vooral zal ik het forum door lezen. Ik zit natuurlijk nog op school, dus heb ik niet altijd even veel tijd. Wat ik gedaan heb Ik begon met pyro hobby door middel van kas-suiker rookbommen te maken, maar na een tijdje begint dit te vervelen. Ik ben daarna bezig gegaan met het maken van KNO3 uit kas, en zo greenpowder, mealpowder bp, en candyproppelant. Ik heb een aantal pijltjes de lucht in gekregen maar niet heel hoog en vaak geen payload, als ik dit wel deed had ik vaak het probleem dat m'n stars niet hele leuke kleuren hadden. (gewoon bp, of stukjes houtskool rood, oranje) Een bermuda driehouk heb ik ook wel vaak gemaakt maar daar is m'n bp of candy vaak te traag voor. Omdat ik het zat was m'n lont uit rotjes te halen, en ik dit persoonlijk ook erg onprofessioneel vond, heb ik een visco machine gemaakt. Deze machine werkt nog niet goed (eigenlijk flut) dus hier heb ik nog wel wat vragen over. Ik heb de machine van dennisman, en blaf al bekeken, en die schijnen het wel goed te doen, dus m'n vragen daarover zal ik op dat topic posten. Ik heb als laatste nog thermiet gemaakt met CuO en germandark, CuO heb ik in de electrolyse cel gemaakt. Met ijzer(III)oxide kreeg ik het thermiet niet aan de gang, dit komt waarschijnlijk door de onzuiverheid van m'n ijzer(III)oxide. Natuurlijk heb ik een vijzel en een kogelmolen, alleen een goede weeg schaal en glaswerk moet ik nog proberen te bemachtigen, ook een pers voor bp en vuurpijlen wil ik nog gaan maken. groet, joop
×
×
  • Create New...