Jump to content
PyroForum.nl

WimVU

Inactive
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by WimVU

  1. WimVU

    Black Powder

    Ik zit met een klein vraagje. Hoe komt het dat commercieel buskruit (uit bijv piratjes) niet ontbrandt door een gewone vlam van iets boven de 1000°C? En als het antwoord simpelweg is dat het bijv 2000°C nodigt heeft, hoe kan je die warmte dan leveren?
  2. Dat is inderdaad enorm duidelijk Maar het is dat ik een filmpje had gezien op youtube van een kerel die er een speciale 'mould' voor gebruikte, om er een kegelvormige holte in te krijgen. Ik dacht dat jullie dat ook deden en dat dat noodzakelijk was, en wist niet hoe jullie dat deden. Maar dat is dus niet nodig. En waarom reageren jullie zo onbeleefd? Ik heb hier wel al wat rondgeneusd hoor maar heb het nog nooit echt klaar en helder uitgelegd gezien zoals hierboven.
  3. Heb ik uiteraard al gelezen, anders zou het inderdaad nogal onbeleefd zijn he Maar er worden steeds begrippen gebruikt waar ik nog nooit van gehoord heb (of gereedschap waarover ik niet beschik)
  4. Staat er hier op het forum ergens zeer duidelijk, stap voor stap, en zonder begrippen die ik misschien niet ken uitgelegd hoe je die bentonieten nozzle dan moet maken? En waar koop je zo'n rammer?
  5. Is het ook mogelijk een eindstop te maken van kurk met een gat van 6à7mm erin? (en dan met sterke tape nog vastplakken aan pvc-buis) Ik weet uiteraard dat dit opbrandt in no-time, maar de vraag is hoelang die no-time precies duurt. Als hij het 2à3 sec zou uithouden blijft er toch nog iets van performance over, en dan moet ik niet zitten knoeien met bentoniet of cement. Ik heb namelijk niet veel tijd, en we hebben hier thuis ook bijna niets van gereedschap Denken dat jullie dat je met een goed vastgemaakte kurk hoger dan 50 meter geraakt? Minder is uiteraard de moeite niet :P
  6. Ik vroeg me af of deze zeer eenvoudige raket zou kunnen werken: Je neemt een PVC-buis van 2,5 cm doorsnede en ongeveer 40 cm lang. Eén van de uiteinden sluit je af met een kurk en ducktape. Dan neem je een stok van ongeveer 1,5 cm doorsnede , en rolt er 3à4 lagen krantenpapier rond. Dit krantenpapier drenk je dan in pure ethanol. Dan steek je het krantenpapier in de PVC-buis en de stok doe je weg. Dan sluit je de andere kant van de PVC-buis ook af met ducktape, maar maakt er een gat van 1,8 cm doorsnede in. (zo groot mogelijk, maar zodat het krantenpapier er niet terug uit valt.) Dan kartonnen vinnetjes aanplakken, en er van op een veilige afstand een theelichtje onder schuiven met een stok. Het is voor een schoolproject, dus we doen alles onder toezicht van ozne lerares Chemie. Het grootste probleem is denk ik dat ondanks het holle midden, er een enorm zuurstoftekort is waardoor de verbranding niet meer zo snel verloopt en er dus bijna geen stuwkracht meer over is.
×
×
  • Create New...