Jump to content
PyroForum.nl

KAS freak

Gebruikers
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

KAS freak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ik was ook eigenlijk niet van plan hem te maken, maar ik wou wel eens weten of het zou kunnen. Ik ga denk ik maar eens KNO3 bestellen en dan maar eens een gewone pijl maken. Als er nog iemand een goed adresje weet, PM me dan, ik zoek nog steeds een goedkopen leverancier... (zou dit eigenlijk wel mogen?) Warning, bronnen vragen.
  2. Mag ik even offtopic gaan? Ik zag net een busje met van die glow-in-de-dark sticks liggen (die dingen die je knikt waarna ze een tijdje licht geven), En ik dacht: als je die nou eens aan je raket maakt? Ik heb het verder zitten uitwerken en dit is het geworden: (hier had ik dat paint-bestandje gewild... ) Je raket gaat gewoon de lucht in, en als hij alle stuwlading heeft verbrand komt de parachute met de glowstick er uit. (ik denk dat door de uitstoot lading de stick wel voldoende geknikt wordt , anders van te voren even doen) Die glowstick komt dan aan de parachute naar beneden gezweeft, als een soort lichtsignaal. Wat denken jullie, zou dit werken of wordt het een flop?
  3. Heb nu ook nog een andere gekocht (die andere van de Xenos was gevallen en daardoor was het knopje afgebroken ). De nieuwe gewoon gekocht bij de Aldi, een storm en een gewone aansteker voor 4 euro, gewoon normaal formaat. Doet het prima, wordt niet makkelijk uitgeblazen. Ik ben er zeer tevreden over! (En ja, dit valt onder topic bump )
  4. Heb ik ook wel eens met een gewone aansteker gehad, Gewoon het vonk draadje eventjes wat meer naar de vlam mond toe buigen en klaar!! Die van de Xenos koste trouwens ook 8 euro. (Sorry trouwens voor het niet gebruiken van hoofdletters de vorige keer... Zal zorgen dat het niet weer gebeurt!)
  5. Als de stentor echt zo onbetrouwbaar is dan mijn excuses, maar aan de schade te zien is er toch echt wel een flinke explosie geweest. Ik vond het ook al zo gek, ik had nog nooit van zoutnitraat gehoord, misschien dat dat zout er bijzat voor de kleur? Zout geeft geloof ik een wat rood-oranje vlam, of heb ik het nu mis?
  6. Het is weer raak hoor, Een man in Zwolle blies zijn schuurtje op met een zoutnitraatbom, Er zijn geen doden of gewonden gevallen, en de man is aangehouden. Lees verder op:Stentor-man blaast schuurtje op En of dat nog niet erg genoeg was vertelde de man die aangehouden werd waar hij het zoutnitraat vandaan had gehaald. Hij had het van een 51-jarige Zwollenaar die in de buurt woonde, de politie ging er op af en deed huiszoeking. er werden zulke enge explosieven gevonden in de woning van de man, dat de EOD ze niet durfde te vervoeren. ze werden op een veldje in de buurt tot detonatie gebracht. Lees verder op: Stentor-doodenge bommen in Zwolse wijk je zult er maar naast wonen...
  7. In Vlaardingen zijn twee jongens van 13 en 14 jaar zwaargewondgeraakt door een ontploffende vuurwerkbom. Zij hadden een koperen pijp met vuurwerk gevuld. Een van de jongens is gewond aan zijn hoofd, de ander aan zijn borst en buik. Zij zijn met een traumahelicopter overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. die ene jongen zal nu wel goed balen want die moet een oog missen lees maar: Een van de twee jongens die gisteren in Vlaardingen ernstig gewond raakten door een vuurwerkbom, moet een oog missen. Met de andere jongen die ook ernstig gewond raakte, gaat het iets beter. De jongens van 13 en 14 hadden een koperen pijp gevuld met vuurwerk dat plotseling ontplofte. Zij werden met een traumahelicopter overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Bron: NOS- NOS dat is dus echt niet leuk voor hem, en die andere zal zich ook wel rot voelen...
  8. ik heb dat ding pas ook gekregen voor sinterklaas, had hem bij de Xenos gekocht ik vindt het een handig ding, vooral om dat je met je handen vrij ver van de vlam af zit ik heb even wat meer over de functies (als jullie dat nog willen weten): hij heeft een vergrendel en een vast-houdstand hij kan op een normale vlam gezet worden door de lucht toevoer dicht te zetten (dan wil hij helaas niet meer aan) hij wordt ongeveer 1300 °C (zoals de meeste) hij zit in een mooi doosje gevuld met gas en wel. ik hoop dat jullie hier misschien nog wat aan hebben, zo niet dan sorry voor de overlast. :)
  9. ik heb zoals ik al zij wat dingen met sterretjes gedaan, maar ook al dingen met KAS (rookpotten) en nog een paar van die dingen over mijn onvolledige beschrijving: ik heb al wat bovenstaande dingen gemaakt en ook wel eens armstrongs mix (wat ik NIET weer ga doen) verder wil ik liever niet teveel over mijn woonplaats gaan vertellen ik weet niet of dat verstandig is maar goed ik hoop nog veel te leren
  10. Bedankt, maar als je met een decembern00b iemand bedoelt die alleen met oud en nieuw dingen maakt, ben ik dat denk ik niet, ik doe maak het hele jaar wel dingen, maar met oud en nieuw kun je makkelijker dingen kopen.
  11. Hallo ik wil me graag even voorstellen. Ik ben sinds een paar dagen lid van dit forum. Ik hoop veel te leren van jullie. Ik woon ergens in Gelderland, en zit op een school. Ik woon op het platteland dus heb de ruimte voor allerlei dingen. Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met pyrotechniek, heb alleen nog maar wat gedaan met sterretjes en dat soort dingen. Maar nu wil ik het graag wat serieuzer aan gaan pakken, en daar voor hoop ik bij jullie terecht te kunnen. groeten, Bart
×
×
  • Create New...