Jump to content
PyroForum.nl

charlie

Gebruikers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

charlie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Korte vraag. Kan ik wijnsteenzuur (C4H6O6) gebruiken bij pyro? Ik kwam daarbij omdat ik de O6 zag staan. Grt Charlie
  2. Even weer naar het begin. Het verbeteren van... Ook ik ben ooit begonnen met pvc-buis en wat sterretjes. toch is PVC-buis van nu lang niet zo goed als de oude PVC-buis. Het verschil zit hem (correct me if i'm wrong) in het feit dat er tegenwoordig geef PVC meer in de PVC-buis zit Zover ik weet moet je de pvc-buis van voor 1984 hebben. De nieuwere buis rookt ook wel maar dat doet nat gras ook! Mijn kno3/suikermengsels die ik met de smelt methode maak, maak ik altijd als volgt: het mengsel in een pannetje, een beetje (echt maar een beetje) heet water erbij en beginnen met roeren. dan op een klein vuurtje en blijven roeren. Op een bepaald moment gaat het mengsel een beetje schuimen/ koken, blijven roeren. Daarna wordt alles weer rustig (water is verdampt!) en je mengsel kan van het vuur en in het omhulsel. Mijn mengsels zijn spierwit omdat de suiker nog niet is gaan carameliseren(= reeds aan het ontleden= mindere kwaliteit) EDIT: Het water zorgt voor een egale verwarming en smelting van de stoffen zodat niet alles meteen begint te ontleden. De kas/ suiker rookbom maakte ik vroeger ook iets anders dan nu. Ik geloof dat het als volgt was: 1kg kas oplossen in 1ltr water, vervolgens alles 24 uur laten staan zodat de klei en andere niet oplosbare elementen kunnen bezinken. Dan giet je de zuivere vloeistof over, het bezinksel doe je weg. Daarna ga je suiker bui de vloeistof voegen tot dat deze niet meer oplost. Daarna ga je verder met de keukenrol, kranten, handdoeken, etc Door deze methode heb je dus niet de klei e.d. in je papier, hij lijkt mij daardoor beter te werken omdat je zuiverder werkt. Grt. Charlie
  3. @ User1 die blasting machine (uit ww2) bouwt eerst op en geeft dan een korte stroomstoot, deze stroomstoot is niet voldoende om een draadje staalwol (de fijnste) te doen gloeien, een klein lampje doet het wel maar is ook erg breuk gevoelig.
  4. Een foto heb ik helaas niet van die blasting machine. Een draadje van staalwol oxideert te snel en is onbetrouwbaar. Over een paar weken gaan we weer naar Bastogne, dat wordt weer een feest.
  5. Het voordeel van België is idd dat je bepaalde zaken mag hebben. Die thompson, Garand, handgranaten (ook steelgranaat), panzerfaust, .30 LMG, etc. vallen onder bepaalde voorwaarden daar ook onder. Wat ik zoal met succes gemaakt heb zijn o.a. rookpotten van Kas en kno3 (waauw he!)wel electrish ontstoken, Wat ik nog wil maken zijn imitatie granaat inslagen, deze moeten dus een kal geven en een rookpluim. Ik ben in het bezit van een U.S. Blasting Machine, daar zou ik graag het één en het ander willen ontsteken. Dat doet het goed bij het publiek. Helaas kan ik niet aan blastingcaps komen en zelf maken is nog niet zo makkelijk aangezien het apparaat slechts een stroomstoot geeft (Nu gebruik ik kleine lampjes maar die zijn erg gevoelig voor breuk) Een belangrijke factor is dat het allemaal geen geld mag kosten omdat ik het zelf moet bekostigen en de hobby is al duur genoeg. Dus als iemand een leuke link of andere info heeft? bij deze.
  6. Hallo, Ik ben Charlie, ik wordt bijna 35 dus niet meer de jongste pyro-maan. Ik heb niet veel kaas gegeten van chemie maar voor wat ik met pyrotechniek doe hoeft dat ook niet. Natuurlijk moet het wel veilig zijn anders doen we het niet. HE's maken hoeft voor mij niet. Een hobby van mij is het naspelen van 2de wereldoorlog gevechten, daarbij zijn wel af en toe pyrotechnische effecten wenselijk (geen explosies!!!) Vandaar. Waar ik kan zal ik natuurlijk ook mijn steentje bijdragen. Grt Charlie
×
×
  • Create New...