Jump to content
PyroForum.nl

Naudin

Gebruikers
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Naudin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ik denk niet dat aluminiumfolie helemaal zuiver is. En ik denk dat je het nooit heel hoge mesh kunt krijgen, de korrels worden als het ware platgeslagen.
  2. Oke, zou je het erg vinden om me hier wat meer over te vertellen? Want op internet is er echt niks over te vinden
  3. Is het mogelijk om van tereftaalzuur benzoaten te maken dan?
  4. Het klinkt misschien idioot, maar zou het mogelijk zijn om benzoëzuur uit cranberries te extraheren? Aangezien dit hier voor een groot deel in zit. Het is heel slecht oplosbaar, dus misschien water toevoegen aan een cranberry-papje en dan slaat het benzoëzuur neer? Sorry voor de bump maar hiervoor een nieuw topic openen?
  5. Ik heb net een berekening gemaakt waarbij ik uitga van 500gr KAS die 75% AN bevat, Lo-Salt met 2/3e KCl en 1/3e NaCl en 1 liter water. Uiteindelijk wordt er gevormd: 278,75 g KNO3 167,2 g NaNO3 256,5 NH4Cl Oplosbaarheden: KNO3: 136,3 g/l (0 C) NaNO3: 730 g/l (0 C) NH4Cl: 294,1 g/l (0 C) Er zal dus 278,75-136,3= 152,45 g KNO3 neerslaan en geen andere stoffen. Er zal alleen nog wat meer KNO3 oplossen als je het mengsel laat smelten om de KNO3 eruit te filtreren. Misschien is dit te minimaliseren door het te laten smelten in de koelkast? (wat overigens wel érg veel tijd in beslag neemt) Het kan wel dat ik een foutje heb gemaakt.. Correct me if i'm wrong Edit: Ik merk net dat er een dergelijke hoeveelheid Lo-Salt niet eens kan worden toegevoegd omdat de KCl dan niet meer oplost.. Dus zou je minder van alles moeten nemen maar er slaat dus nog steeds niks anders dan KNO3 neer.
  6. Volgens mij wordt er helemaal niet genoeg NaNO3 gevormd om neer te slaan hoor. En het wordt al helemaal niet gebruikt in buskruit! Het klopt inderdaad dat ammoniumnitraat het water flink afkoelt.
  7. Ik vraag mij af: Is het maken/bezit van KNO3 verboden? En het maken/bezit van buskruit?
  8. Shit dan zijn al mijn berekeningen onnodig geweest Als het molecuulpercentage is kom ik namelijk op 69,5% gewichtspercentage uit
  9. Sorry voor de bump maar ik heb even een vraagje en het lijkt me absoluut niet nodig om hier een nieuw topic voor te openen. Als er over KAS wordt gezegd dat het 74% ammoniumnitraat bevat, wordt er dan bedoeld dat 74% van het gewicht ammoniumnitraat is, of 74% van de moleculen? Zelf denk ik de laatste, maar ik moet het even met zekerheid weten.
  10. Naudin

    Ik Ben Naudin

    Tja, ik denk dat je gelijk hebt. Ik ga me de komende paar jaren maar wat met theorie bezig houden Ik vind het in ieder geval ontzettend interessant!
  11. Naudin

    Ik Ben Naudin

    Ja maar zij denk dat ik zo'n k3wl ben die zonder nadenken roekeloos wat spulletjes bij elkaar kiepert en aansteekt.
  12. Naudin

    Ik Ben Naudin

    Hallo allemaal, Ik heb al een paar keer gepost in dit forum, maar ik wil mezelf toch even voorstellen. Ik ben dus Naudin en ik ben 14 jaar, woonachtig in Sittard. Ik zit nu 3 gymnasium. Toen ik vorig jaar voor het eerst scheikunde had vond ik het reuze interessant. Toen ben ik op dit forum terecht gekomen. Ik heb me in de pyrotechniek verdiept en ik vond het vandaag maar eens tijd worden om -na een lange voorbereiding- kaliumnitraat te gaan maken. Zie hier dus mijn probleem. Ik heb het er even met mijn ouders over gehad, en zij verboden me het. "Het staat niet voor niets zo vaak in de krant dat er iets is gebeurd".. Ik zou eens goed met mijn ouders willen praten maar ik denk niet dat ik ze zou kunnen overtuigen dat ik er veilig en met verstand mee om zou gaan. Naudin
  13. Ik heb nog even een vraag. Lo-salt is een mengsel van 2/3e kaliumchloride en 1/3e natriumchloride. Dus als ik dit bij de ammoniumnitraatoplossing voeg, krijg ik als eindproduct toch een mengsel van kaliumnitraat en natriumnitraat, of heb ik het mis? Of is er misschien zuivere kaliumchloride te verkrijgen in de supermarkt? Edit: Sorry, ik heb het al gevonden.
  14. Ja daar had ik inderdaad al aan gedacht. Maar ik ga er van uit dat kraanwater goed genoeg geleid voor mijn simpele proefje en dat ik dus geen extra geleider nodig heb.
  15. Bedankt voor je reactie Toch wil ik nog even zeggen dat ik zeker mijn best heb gedaan. Ik heb het hele topic doorgelezen en zo ben ik erachter gekomen dat de manier bij verschillende mensen niet werkt, maar hij werkt dus wel. En als ik in dat topic een vraag had gesteld, zou ik toch wel weer een warning krijgen voor bumpen! Bedankt
×
×
  • Create New...